torsdag 27 november 2008

Jul med Gorm och Tyra

Det finns tomtar och så finns det tomtar! De flesta tomtar visas ju alltid som tjocka och gemytliga tomtar... men som vi vet så är ju inte alla stöpta i samma form... Inte tomtar heller!

De här fulingarna köpte jag för några år sedan... och de är så fula egentligen... men jag bara älskar dom!
Det är danska tomtar! Och Gorm och Tyra, som de heter, var egentligen Kung och Drottning i Danmark en gång i tiden, och de fick bla ett barn som hette Harald Blåtand!
Jag vet att jag visade de här till förra julen, men det måste bli en repris för er som inte har sett dom förut!

De är så fula, så de är söta... och jag tar inte fram mycket tomtar till jul nuförtiden, men de här åker fram redan nu till första advent! Det har blivit en tradition och jag måste hinna njuta av dom...

Var till blomsteraffären häromdagen och inhandlade lite av varje. För vad är en jul utan alla blommor och allt grönt? Vill gärna ha någon julstjärna till första advent, och när jag väl kommer in i blomsteraffären så slinker både det ena och det andra ner i korgen...
Den här skålen på fot hittade jag längst inne i källarförrådet... Skulle egentligen ha tag i en annan kruka att plantera i, när jag hittade den här... Hade nästan glömt bort den!
Den var alldeles kolsvart, men med ett ihärdigt putsande så blev den fin igen...
Hittade dom här små ljushållarna i affären! Tyckte de var så jättegulliga, så de placerade jag i arrangemanget...

De här guldiga blommorna köpte jag på en loppis för ett tag sedan! Plockade bort dom från någon gräslig ljus-ställning och lämnade den kvar på loppisen... för det var blommorna jag ville åt!

Jag provade med att måla en av dom , och se det gick alldeles utmärkt!
Och nu kom jag på att jag kunde sätta ner den i min julplantering... med en liten nål med pärla på. Det går också att sätta i ett stort ljus, men nu hade jag ju de andra hållarna till det, så då fick den bara vara som prydnad!
En liten närbild på min nyputsade skål... Gillar kotten väldigt mycket... och det passar ju bra nu till julen!
Nu har ju snön nästan försvunnit och den där julkänslan försvann litegrann med den, men jag tror att när vi börjar sätta fram alla ljusstakar, och gör en del pyssel, och lite glögg och annat smått och gott som hör julen till så kommer den nog tillbaka...
Och när jag tittar på Gorm och Tyra så vet jag att det snart är första advent och Jul...
Ha nu en härlig 1:a Advent!
Kram
Marie

måndag 24 november 2008

Rapport från Bloggträffen!

Vill börja med att Tacka alla som var med på Bloggträffen och gjorde den till en så härlig dag!

En kall och blåsig dag som började allt annat än bra för min del!

Jag började morgonen med att leta efter min kofta! Kunde inte hitta den hur jag än letade. Och letade gjorde jag verkligen...Jag engagerade maken i mitt letande också... vi for upp och ner för trapporna, kollade i garderob, klädkammare, tvättkorg, under sängen under soffan, bakom fåtöljen, makens garderob...Jag trodde jag skulle gå upp i atomer! Hur kan den bara försvinna? Den var och är spårlöst försvunnen! Idag har jag väl dock lugnat ner mig något, men stackars Viola fick stå i snålblåsten och vänta på en ilsken Marie... som iaf försökte skärpa till sig lite...

Vi blev inte så många som vi trodde från början, pga väder och sjukdom, men dock 7 glada damer som träffades! Och så roligt vi hade!
Vi började dagen på Unnerstad gård, med att vandra runt i den fina butiken, och en härlig fika!

Den här bistra damen hade nog gärna velat suttit ner och fikat med oss tror jag... Hon hade definitivt sett gladare ut då!

Det finns såå mycket vackert att titta på...
Här kan man verkligen prata om Vit Jul... och när man tittar ut genom fönstret idag så är det väl början till en Vit Jul???

Inte bara småsaker utan även stooora saker, som den här Madonnan som säkert var en meter hög...

Det gnistrar och glimmar i varje vrå...

Den spegeln skulle man ha plats med...

Tomtar stod på rad och hälsade oss Välkomna!

Ett stort stöd här i livet borde man ha!

Den här spegeln går inte heller av för hackor...

En otroligt vig liten tomteflicka... I split!

Mängder med prylar lockade... men kan ni tänka er... Jag handlade ingenting!!!

Efter besöket på Unnerstad gård, så gick färden mot Norrköping och Drömgården.

På vägen stannade vi till på ett par loppisar... och på den ena loppisen så hade de 50% på de redan billiga grejerna, så där handlades det friskt! Man fick otroligt mycket för pengarna...
Inte heller där, handlade jag så mycket... En liten Jesusfigur för en femma fick följa med hem, men det var allt... Tro mig! Jag är lika chockad som Ni!


Drömgården var det full rulle... Jättemycket folk och så vi 7 tjejer som stormade in... så därifrån har jag inga bilder... Men jag ska gå dit någon dag och fota, för det var så vackert inne i den lilla butiken! Där handlade jag ett par små saker bara...två små hjärtan och en klocka i fattigmanssilver!

Efter ett besök i det fina Knäppingsborg så åkte vi lagom trötta och hungriga hem till Viola och åt en välbehövlig middag... Och efter det så pratade vi... och pratade...och skrattade... och pratade... om allt annat än inredning! Det var mycket vi ventilerade, och det var många otroligt spännande historier vi fick höra... Tänk så mycket alla varit med om!
Efter en otroligt lyckad dag så var jag såå trött... och på söndagen kände jag mig ungefär såhär...
Men trots det så fick jag tillbaka lite energi... och började med projekt rensning i källaren...och det behövdes verkligen!
Tack alla härliga tjejer för den roliga dagen! Det här måste vi göra om!
Kram
Marie

torsdag 20 november 2008

Granen står så grön och grann i stugan!

Ni känner väl igen strofen från julvisan? Och nu kan jag sjunga den, för nu har jag också hittat en liten, liten raring till gran! Den fick pryda köksbordet, och med lite ljus tända, så blev det riktig julstämning i köket...
Mer Jul ge mej Mer Jul, ja det känner ni väl också igen? Man blir ju mer och mer inspirerad inför julen... så jag...
...målade en gammal ram och satte in det här fina pappret som jag fick när jag var och handlade hos Eva-Karin på Noll54.
Nu fick inte hela versen plats i ramen, men det tyckte jag inte gjorde så mycket, så jag satte dit Papa Noel där också, så man vet hur han ser ut... för oss som inte längre får något besök av tomten... Kan inte förstå det! Jag som är så snäll!
Blev lite svårt att veta var den skulle stå bara... Har nu hållit på i flera timmar och flyttat runt och runt på saker... Det känns väl igen?

I fönstret kunde ju den stå också... Hoppas ni ursäktar det fula huset i bakgrunden... Det är iaf inte vårt hus...

Den här köpte jag på loppisen i Danmark! Då såg den ut så här...
Ser ni var jag håller till med min målning? Jo i tvättstugan... Inte undra på att det är vit färg på så mycket kläder, hihi...

Nu är den vit som snö, och fylld med kort och lite annat smått och gott...

Den här lilla ramen kommer från Lustfyllt. Den köpte jag på hemresan från bloggträffen, och nu pryder den sin plats i fönstret!

Ett litet rart kort på en flicka passar ju bra i den fina ramen.

Så häromdagen fastnade jag för den här planschen! Inte vet jag var jag ska ha den, men det får ordna sej, som jag brukar säga..
Klämde upp den på dörren för att fota den, så där sitter den just nu, men den kommer nog att flyttas på ett antal gånger om jag känner mej själv rätt... Och det tror jag att jag gör vid det här laget!

Nu skulle man ha massor av tid och massor av energi, för nu är det ju sååå mycket man vill göra! Det är tusen och en ideer och alldeles för lite tid...


Och samarbetet mellan min knopp och min kropp är ju inte alltid det bästa!
Huvudet vill mycket mer än vad kroppen vill, och man ska ju lyssna på kroppen... Jag borde ju ha lärt mej det nu... Men det är ju så tråååkigt att inte orka!


Jag ska kontakta Hjärn-Kontoret och ta reda på om det inte skulle passa bra att ta lite ledigt nu ett tag... "Värkmästarn" i kroppen har sagt sitt... och han är personalansvarig! Vad VD på HK sen säger skiter han fullständigt i!

Vi få väl se hur det går!
En stor Kram till er alla som tittar in här!
Marie

måndag 17 november 2008

Före och Efter

Nu kunde jag inte hålla mig längre... När jag såg att de hade fått in hyacinter i blomsteraffären, så var jag tvungen att köpa ett par! Så här tidigt har jag nog aldrig köpt hyacinter förut... Snacka om att bli påverkad av allt man läser och ser, både här på bloggen och i alla tidningar...
Och roligt är det...

Den här kuliga skålen har jag nyligen köpt... Den ser ju ut som en bakform, fast på fot förstås då... Och däri satte jag ner hyacinterna och en sån där liten suckulent, som jag inte kommer på vad de heter, just nu...
Lite mossa hade jag plockat, och sen blev det lite cypresskvistar, lärk-kottar och sen då min kardemumma som jag köpte häromdagen... Det passar ju i en bakform...visst?
Nu börjar det likna något i vår första lilla hall... Som jag berättade för ett tag sedan, så skulle vi fixa till den lite. Maken ville ta bort glasfiberväven, så han satte dit något som heter easy cover... Efter en hel del svordomar... så är det nu klart och vitmålat.

Så här såg det ut innan...

Och nu ser det ut så här...
Byrån målade jag på samma sätt som den förra jag gjorde om, i nästa lilla hall... Det är alltså två små hallar man kommer in i hos oss... Och för att det skulle bli harmoniskt så gjorde jag på samma sätt på den här byrån också... Blir liksom lite spegelvänt med den andra hallen...
Kan tala om att det är en byrå som är inköpt på Jysk för några år sedan.

Så här ser ju den andra lilla byrån ut...

Men nu har det tillkommit en liten bibel, som jag köpte på bloggträffen i Skåne...

Det här sånghäftet köpte jag också på bloggträffen... Framsidan var så härlig så den satte jag in i en ram som jag hittade i källaren...
Sånger vid piano... Nu har vi inget piano, men vad gör väl det? Man kan ju sjunga en stump i stället...
Nu har en ny vecka börjat igen, och helgen gick bara sååå fort... Nu springer tiden fram till jul, och det är mycket som ska göras... Och om knappt två veckor så är det första advent. Hoppas ni får en bra start på veckan!
Kram
Marie

fredag 14 november 2008

Lit Skidt og Kanel

Det fanns en antikaffär i Danmark som jag besökte för många år sedan som hette Lit skidt og kanel, som enligt ägaren sa att det var ett uttryckssätt i Danmark för "lite av varje"...
Tyckte att det var gulligt, så det fick bli min titel på mitt inlägg idag!

Den här lilla fina adventskalendern köpte jag hos Vilgots Antik nu i veckan! Tyckte att det var dags att köpa en, för nu är det ju bara två veckor kvar till första advent!

Den här är från 1940-talet, och den är så söööt! Jag vill ju naturligtvis inte öppna luckorna, men trots det så är jag faktiskt nyfiken på vad som döljer sig bakom luckan... man blir nog aldrig riktigt vuxen när det gäller sånt...! Och tur är väl det!

Titta så förväntansfulla de små änglarna ser ut där de kommer med sitt stora ljus...

Det finns vissa bilder som jag kan titta på i evigheter, för det dyker alltid upp något nytt på bilden, och den här adventskalendern känns som en sådan...

Kommer ihåg när dottern var liten och vi läste om Pettson och Findus! Jag bara älskade de böckerna! Tänk så mycket detaljer det är på de bilderna. Det är också såna bilder där man upptäcker nåt nytt hela tiden...

Jag har bara några platser där det går hyfsat bra att fota nu när det är så mörkt... Jag vill inte gärna fota med blixten, för jag tycker att det blir ett så hårt ljus...

På köksbänken räcker iaf ljuset till någotsånär...

Köpte lite kanel och kardemummafrukter på Granit häromdagen... Det doftade ljuvligt så jag kunde inte motstå... Man kunde köpa decilitervis av dessa härliga julkryddor! Lade bara upp kanelen på fatet så länge, tills jag vet vad jag ska göra med den... Man kan ju njuta av doften så länge...

Och kardemumman lade jag i gräddkannan... också tillsvidare... Mmmm så gott det doftar!

Eftersom nu ljuset inte räcker till, så får det bli som förra inlägget; En salig blandning av det jag kunnat fota där ljuset räckt till...


Så här kommer en av de strutar jag köpte av Jeanette när vi var på bloggträffen.
Hon gör underbara strutar!
Den lilla kissen på bilden, är en gammal bild, och det fastnade jag för förstås...


Nu syns det ju inte så tydligt, men väggen bakom struten har numera blivit vit! Den pyttelilla första hallen har blivit målad... och det är så ljust och fint. Ni ska få se det så småningom, allt är inte riktigt klart där ännu...
Sen måste jag ju bara visa min underbara VINST! Jag hade turen att vinna inne hos Ina, på Franssohnska Gården. Och första priset var en säck som hon har målat!
Jag var så lycklig när jag fick beskedet att jag vunnit, och ännu lyckligare blev jag när säcken kom dimpande i brevlådan häromdagen...
Jag fick själv bestämma vilken text hon skulle måla... Så då kom jag på att hon kunde måla den adress i Paris, där maken och jag firade vår jubileums-bröllopsdag förra året! Och vad är mer passande än att få en fransk adress på en fransk mjölsäck!
Den är underbart fin! Tack snälla Ina!

Sen är det ju snart dags för Bloggträff igen! På hemmaplan den här gången... Det ska bli så roligt att få träffa ytterligare ett gäng bloggare... Undrar bara vad vi ska prata om!!!...( fniss!)


De här är dom som ska komma på träffen den 22/11:
Mor Karins Täppa, Fyra Årstider, Annalunda, Vita ting, Enkel tulipan, Fru Grön, Karin Krut, Hälsoambassaden, Anesas bildblogg och Cde-sign. Och så förstås Viola, Violas Romantiska Hem, och jag!

Det finns ytterligare några som visat intresse, men som vi inte fått helt klartecken ifrån. Och de är Betongänglar, Hannis hem, Vit blomma, Lisas Torp, En vilsen loppa, Nostalgi och rosor, och Montebello möbler. Om ni läser detta så hör gärna av er så vi vet om ni dyker upp!
Kan ni inte vara med hela dagen, så var med så länge ni kan!
Ha en trevlig helg allihopa!
Kram
Marie

måndag 10 november 2008

En salig blandning!

Idag blir det lite smått och gott i en enda salig röra!

Ibland blir det kvar lite bilder som jag inte hunnit visa för att det hänt något annat... och då har jag visat de senaste bilderna i stället... och sen så glömmer man bort de andra. Nu har jag tittat lite i arkivet och hittat lite som jag inte visat, och i brist på nyfotade bilder så passar det ju bra att ta de här nu...

Min nya header har ni ju sett, men jag ville bara berätta om det fina dokumentet som jag fyndade på mässan i Kista!

För en hundring så fick jag ett alldeles unikt dokument från 1700-talet! Det är skrivet med en sån där snirklig fin stil som nästan är alldeles omöjlig att läsa, och så till råga på det, en lite annorlunda svenska, än vad vi pratar idag. Så jag vet inte alls vad där står... men jag tror att det har något med räkenskaper att göra iaf... Mamma som har pysslat lite med släktforskning, har lärt sig att läsa sånt här, så hon ska hjälpa mig tyda brevet.
Den här galgen köpte jag också på Kista-mässan. Det är en fransk galge, och varför den är så lång har jag inte en aning om... Någon som vet? Idag har den flyttat och hänger inte kvar på väggen,
men var den är kan jag visa en annan gång.
Det här fina ägget hittade jag hos Jöns-Halvars Antik för en hundring det också! Det bara låg där på ett fat, och jag undrade vad det var för något...


Jag fick till svar att hon trodde att det var ett gardinomtag... så jag hängde det runt draperiet som vi har i hallen. Det funkar iaf som ett gardinomtag!
Sen hoppar vi vidare till bloggträffs-inköpen! Jag köpte en båge av murgröna på Persille-pigen, som var det första stoppet när vi åkte till Danmark.

Och här kommer en bild från Persille-pigen, som var en helt underbar blomsteraffär!

Avslutar med en bild som väl passar in i detta dystra väder som vi har idag! Vi behöver lite ljus och lite mys i dess dagar...
Grejerna på bilden har jag haft länge så det är inga inköp från vare sig mässa eller bloggträff...
Vill avsluta med att tacka för alla härliga kommentarer! Det är så roligt att läsa vad ni skriver, och jag är så glad att ni gör det! Kram på er allihop!
Marie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails