måndag 27 maj 2013

Lite nytt, men kanske gammalt ???

Känner att jag kommit lite i otakt med bloggen. På Instagram, där jag är med numera, går det ju väldigt fort att göra ett inlägg, så där blir det att jag visar bilder ganska snart.
Men när jag kommer till bloggen, så kommer jag inte ihåg vad jag visat och inte visat, och om det var här eller på Instagram.

Så ni får ursäkta om jag visar något jag redan visat.

Sen blir det i lite fel ordning också... Jag fotar både med kameran och med telefonen. Så numera är det ingen kronologisk ordning på vare sig mig eller bloggen.


Hur som helst, så verkar det inte som jag visat de här bilderna på bloggen... Det är lite decoupage som jag gjorde för ett tag sedan :)
Det var innan det blev grönt utomhus... :) Nu blir det inte mycket decoperande, för nu försöker jag vara ute så mycket jag kan.

En sopp-burk kan man i alla fall omvandla till ett litet bestickställ. Bra att ta med sig ut i trädgården, när man ska sitta ute och grilla.


Sen hittade jag några träslevar i mina gömmor, och det åkte på lite decoupage på dem också. I samma stil som burken...


Sen blev det lite fler sommarblommor...


En större variant av burk som går alldeles utmärkt att plantera i.
Den här har jag ställt utomhus...


Och som ni ser, så var det här ett tag sedan, så det har inte hunnit bli grönt ännu, på den här bilden. Men pelargonen trivs lika bra fortfarande... peppar, peppar...:)


Sen gjorde jag en Meny-bok, av en gammal bok jag hade. Den kan man använda för att lägga den riktiga Menyn i, om man vill... Eller också bara på skoj...

Ja, det var lite av varje, den här gången.

Hoppas att vädret blir lite bättre snart igen och att värmen kommer tillbaka, för nu har det varit lite tråkigt ett tag, tycker jag...

Kram
Marie

tisdag 21 maj 2013

Mellan Hägg och Syren

Den vackraste tiden är mellan Hägg och Syren sägs det. Och det är det verkligen...Det är så bedårande vackert...
Helst skulle man vilja hålla kvar den här vackra tiden så man hinner njuta av den. Men underbart är kort, alldeles för kort... Och att hinna med att njuta är inte lätt.

Livet går ju vidare som vanligt trots att det blommar så det står härliga till.
Man måste i alla fall gå till jobbet, och man måste handla, laga mat, städa och tvätta, precis som alla andra månader på året.

Vi här i kalla Norden borde ha någon slags kompensation för det, eller hur? Vi med våra korta somrar och långa vintrar, borde få ha lite tid att verkligen hinna njuta av den korta tiden då det är ljust och varmt.
Jag begär inte mycket, men kan vi inte få vara lediga mellan Hägg och Syren?

Det är ju ändå bara några dagar... Snälla, snälla Herr Reinfeldt... Kan du inte fixa det???

Ja, jag vet att man kan ta semester, men, med de futtiga veckorna så är man snål med dagarna. Man vill ju ha lite sparat också. Det är inte lätt att få ihop det.


Nog om detta... Det blir nog att jobba som vanligt, och har man otur kanske man får jobba ett par extra år innan man får pension också...

(Hör ni hur gärna jag vill vara ledig... fniss)

Den vackra häggen tog jag i alla fall in och satte i en liten kryddpepparburk, så jag kan få njuta av den :))


Och de fina burkarna Russin och Hafregryn kommer från min nya favorit-antik-handel Kolmårdens Antik.
Tycker de är så härliga...


Sen har jag ju en favorit-antik-handlare på nätet också :) Den kära Kathrine med Fågel Blå... Av henne har jag köpt den vackra gardinen, som jag just för tillfället använder som duk istället...
Den är helt underbar.


Tycker att hon hittar så mycket fint jämt, och det är en hel del som jag köpt av henne genom åren...


Och så har Liljekonvaljerna börjat blomma... Vilken underbar liten blomma, och vilken fantastisk doft den har... Den här buketten har jag satt i köket.
Och när jag kom hem från jobbet idag, så slog den underbara doften emot mig...

Den vackra blå förgätmigejen passar så fint ihop med liljekonvaljer, tycker jag. De har en underbar blå färg, precis som himlen, en vacker sommardag...

Kram till Er alla som kikar in här!

Marie

söndag 12 maj 2013

Nytapetserat

Hoppas att ni har det bra allihopa!

Antar att tiden går lika fort hos er som den gör här hos mig. Men visst går det fort nu...? Tror att även våren känner sig lite stressad, för nu blommar banne mig snart allt på en gång.

Vitsippor, gullvivor, och tom liljekonvaljen såg jag var på god väg att snart blomma. Vår syren har jättebråttom, och börjar skifta i lila... Ja, nu gäller det att vara snabb om man ska hinna med.

Mitt i den här stressiga tiden så har vi satt upp en ny tapet i det lilla Rosenrummet, som inte alls ser ut som något rosenrum längre. Men för mig är det värt alla rosor, just nu, för jag blev såå nöjd med den fina tapeten.


Vi hade målat väggarna härinne förut, med en grön färg, och ni har säkert sett den på andra bilder som jag visat tidigare. Det var lite svårt med andra färger till den grön-gula färgen, tyckte jag.

Nu är väggarna vitmålade, och med den här tapeten som en fondvägg. Jag står och kikar på den varje dag, och känner mig väldigt nöjd.


Tycker att det är mycket lättare med andra färger till den här tapeten. Den heter Karlslund... och är en Boråstapet.


Och den lilla sånglärkan tror jag också gillade den här tapeten.... tyckte hon kvittrade något om det:)


Jag har också städat undan lite grejer, och stängt luckan på sekretären. Små detaljer, men det blir ganska stor förändring ändå. Och jag kan ju öppna den när jag känner för det...


Plockade lite vitsippor och satte ihop med elegansnejlikor. Det var en variant jag inte provat förut, men jag tyckte det blev fint. Och även det passade bra mot den nya tapeten :)

Den här veckan ska jag försöka hinna med att kika in till er och se vad ni haft för er...

Kram
Marie

Bilderna har jag haft ute på Instagram i veckan, och de är fotade med min telefon, och därför är några av dem inte så skarpa. Lite svårt att se ibland... :)

tisdag 7 maj 2013

Hoo Hoo

Jag måste börja med att visa en bild så ni inte blir bortskrämda direkt... För sedan kommer några bilder som man kan reagera på... :)

De här fina atelje-fotografierna kommer från Kolmårdens Antik. Tycker att sådana här är så vackra. Även på sådana lade man ner mycket jobb förr.


Sen blir det några bilder som jag sa kan orsaka ljudyttringar hos en del, så även hos mig.

Varje år när vi för första gången efter vintern åker ut till landet, så får man bereda sig på att det är något som hänt. Men man vet aldrig vad...

Det är med stor spänning man öppnar ytterdörren, för att se, om det varit någon påhälsning av möss eller annat smått och gott. För det mesta så har vi aldrig haft möss inne i stugan, men man vet ju aldrig

I år när vi kom in i köket, så låg det massor av murbruk på spisen. Hmmm vad konstigt, har det blåst så mycket eller är det något annat som hänt?
Vid en närmare titt så såg jag att det låg några fjädrar också på spisen. Aj då! Det har ramlat ner en liten fågel i skorstenen... Det har hänt förut...
Vi öppnade luckan mot skorstenen, och då såg det ut så här...


Shit, vad är det för något stort????
Jo en uggla!!!
Den stackaren har ramlat ner i skorstenen och inte kunnat ta sig upp därifrån. Fy vilket hemskt sätt att dö... Vara totalt instängd och inte kunna röra sig och ta sig ut.

Hur den har kommit så här långt och vad som gjort att den tagit sig till vår skorsten får vi aldrig veta. Men till saken hör att vi har ett tak över skorstenen, så inget ska kunna falla ner, så han måste ha krupit in under det lilla taket i alla fall.


Maken tog sedan ut den fina ugglan, och lade honom ute på tomten, och ni ser hur stor och fin den är. En kattuggla fick vi reda på att det var.

Sen kikade vi vidare inne i skafferiet, och vad hittade vi väl där???


Huh! En liten mus, alldeles tillplattad och stel. Vet inte hur han tagit sig in heller,men de behöver ju inte mycket utrymme att ta sig in på. Och vad jag kan tänka mig så var det kakburken som hägrade...
Trots att vi inte har något kvar över vintern, så kände han väl någon doft som lockade...

Ja, ni! Det är alltid något som har hänt när man varit borta.

Nu är det inte ofta det blir några blogginlägg, det har ju varit härliga helger och fint väder, så då får man passa på att göra lite annat. Jag försöker att inte ha dåligt samvete för att det inte kommer några inlägg, men man funderar ju på det i alla fall...

Det här är några bilder som jag haft ute på Instagram i veckan, det går lite lättare och fortare att uppdatera där. Kan ju göra det på plats, även om jag inte skriver och berättar så mycket där. Vill ni kika så heter jag Nostalgimarie.

Kram
Marie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails