torsdag 6 december 2007

Hallåå!

Hej på Er! Nu är jag tillbaka vid den kära gamla "burken" igen! Den här gången blir det ett långt inlägg, för nu har jag ju inte kunnat lägga in något på flera dagar... så nu kliar det i fingrarna...
Vill ni följa med?
Förra veckan var jag på en utställning som Floristgymnasiet hade. Vi har ju fördelen att ha ett sådant gymnasium här i stan! De är sååå duktiga! Jag brukar gå dit varje gång de har en utställning, och den här gången var det lagom till första advent! Ni får ursäkta den dåliga bildkvaliten, men jag ville inte smälla på med blixt, när det var sån mysig stämning i lokalerna... så jag hoppas ni ser det tjusiga i alla fall...
Utställningen hette Frozen Moments och en genomgående färg var förstås vitt!!!
Jag börjar med ett stjärnfall på väggen och en alldeles enorm blomsteruppsättning av allsköns blommor... Här var det amaryllis, brudorkide, kallor, fresia, och nerine... Det låter som jag kan det här, men jag har det nedskrivet...

Välkomna till fördrinken, som serveras ur de fina pokalerna...
och nu... Välkomna till bords! Jag vet inte hur långt bordet var...men det var långt kan jag lova! Här skulle vi bloggare ha suttit, tänkte jag, när jag gick omkring där och fingrade på allt jag kunde fingra på...

Den här fantastiska kronan som hängde över bordet var gjord av vitmossa (fönsterlav) och hyacinter... De hade bundit vitmossa om varannan tråd som hänger ner, och på varannan tråd var vita hyacinter uppträdda ... de små små blommorna på hyacinten...Vilket jobb!!!

Bordet var också fullt av lådor med alla möjliga olika planteringar, och de hade dukat såå snyggt med murgröna slingande på servetten osv...

Här kommer en liten närmare bild på stolarna som de hade klätt med vitt tyg och sedan de fantastiska moss-stjärnorna som hänger på stolstyggen, det ser ut som ett stjärnfall!!

Här är ytterligare en dekoration med en stjärna och vita amaryllisar. Ooooh jag blir nästan tokig när jag bara skriver om det... fingrarna går som trumpinnar på tangentbordet... för jag blir alldeles lyrisk när det är så här mycket vackert!

Ytterligare ett arrangemang, som man kanske ganska lätt kan göra själv... En lykta och lite kulor, ett pärlhjärta och murgröna... så snyggt!
Nu har vi kommit fram till efterrätten, som består av en fruktpelare, i granform. Ja det är blommor också, men de är väl inte ätbara... Men vem vill äta nåt av det här egentligen? Man vill ju bara äta upp det med ögonen!

Här var en liten detalj bara... En liten stjärnmössa på en buxbomsgran! Hi,hi...

Och så hade de gjort så fint utomhus också... Här är det vita amaryllisar som hänger upp och ner i en ställning med ljusslinga, det är så snyggt och dekorativt...och så hade de fixat lite snö också, så det skulle se ut som Frozen Moments..

Jag är jätteledsen att bilderna inte blev så skarpa, men som sagt, jag ville inte förstöra stämningen med blixten, och så såg jag så dåligt i mörkret... och det var jättemycket folk också, så det gällde att snabba sig på innan någon gick i vägen för kameran...
Nästa gång ska jag visa vad jag gjorde på min lilla blomsterafton med mina arbetskamrater, det är ljusår från de här arrangemangen, men vi hade jättekul när vi fick botanisera i blomsteraffären!
Kram på Er för att ni tittar in här trots att det varit dåligt med inläggen!

21 kommentarer:

Min Skattkammare sa...

Jag är först! hi hi
Otroligt vad snyggt alltså! Mosskronan är enormt läcker! Ja....allt är så fint och annorlunda....smakfullt.
Det måste ha varit härligt att se det!
Mosstjärnan måste jag prova på.
Ha´det så gott, vännen!
Kram Kicki

Ljuva ro sa...

Oj det var ett långa vackert inlägg! Så mycket inspiration du bjuder på!

Husbilsresan sa...

Oj, så många vackra bilder...verkligen stämningsfulla arrangemang dom gjort,både inne och ute.Mysigt att dom ordnar såna utställningar och jag kan förstå att du gillar att gå dit.
Det var verkligen fina saker jag fick av dej...jag blev så glad ska du veta =)
Kram kram!

Marie sa...

Där skulle jag ha velat gå runt och kika, sååå mycket fint! Kan tänka mig att du blev superinspirerad! Kronan var ju helt fantastisk, vilket jobb!!!!

Ha en härlig fredag!
Kram Marie

Goa sa...

Jag blir ju tvärtemot lite lam...av allt detta vackra!!
Alltså...vilken fröjd att gå där och strosa och bara andas in och njuta!!
Jag förstår att du var lyrisk...tänk att man kan göra så mysket vackert med växter...magiskt!
Tack snälla...för att vi också fick se!
Kramar till dig och ha en härlig helg med massa mys och njut av livets goda!!
Goa

cicci sa...

Jisses vilka vackra saker jag är helt tagen, jag förstår att du var helt lyrisk jag fick jättemycket inspiration tack för att du delade med dig till oss!
Ha en härlig helg!
KramCicci

Solsjö - Under en vind sa...

Wow!!!! Så mycket fint att titta på, förstår om det poppade upp massor av idéer hos dig efter det besöket! Önskar dig en toppenhelg! Kram!

linnea-maria sa...

Oj vilka vackra arrangemang. Jag kan förstå att bilderna blev suddiga. du stod förmodligen och skakade av iver ;) Hade jag gjort i allafall. Väldigt vackra arrangemang. Särskilt de utomhus. /linnea-maria

faster atta sa...

Oj så fint!!! Jag såg att det var ett uppslag om utställningen i tidningen, men dina bilder är bra mycket finare!

kram

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Du är tillbaka med blixtar å dunder....wow...vilka bilder å skapelser.
gissa om det kliar i mina florist fingrar....ajajaj.
Mys Kram Pernilla

"M" sa...

vilken ära att få sätta sej vid ett sånt vackert bord....och fint med det gröna runtomkring

Mitt hem är min borg sa...

Oj vilka duktiga tjejer (och killar kanske).. Verkligen.. Våningsfatet med frukten och blommorna e helt underbart.. Det ser verkligen såå mysigt ut..
Ha en skön kväll..
Kram på dig!!

H ennA sa...

Oh min skapare vad mycket fint! Stämningen kan man nästan ta på när man ser alla dina bilder!

Mysig 2a advent!

Kramis

Hannis sa...

Jösse så fint!Vilka förmågor!Kram Hannis

Anonym sa...

Otroligt vilket fantastiskt bordsarrangemang!

Wickans värld sa...

Himmel va tjusigt allting var!!
Å vilka tips sen!! Det är bara att sätta igång.... =)
Vill också kunna se en sån utställning. Tur att du fotade!!

Ha det gott!

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, guskelov att du är tillbaka! : ) Tack för titten av dina fina bilder, vilken inspiration och ljuvliga dekoratiaoner och arrangemang!! Såna skolor brukar kunna bjuda på mycket vackert till jul, man bara häpnar....Har själv gått i en , även om jag inte arbetar som florist... ha en fortsatt skön andra adventshelg!! Mari.

En inredoholic sa...

Superfina arrangemang du visar. Blommor och uppsättningar i alla dess kreationer är ju fantastiskt.

Jag kommer tillbaka till dig, igen och igen :)

Stina sa...

Otroligt fina saker. Kramis

Sallys hus sa...

men himmel så mycket vackert!
Man tror ju inte att det är sant!!
Kan man ha så där alltså???
Ååå... jag vill gifta mig igen...

Vet du den spegeln kan man fynda lite då och då...
Den är från Jysk. Inköpt för halva priset vilket de har lite då och då.
jag tror jag gav 250kr för den.
Dyrt va?? hi hi...
Kram Katarina

Älfgärdet sa...

I mitt huvud inför Rufus dop på söndag ser det ut ung som på dina bilder, undrar om jag åtminstone kommer en bit på vägen...Den där mosskronan kunde jag ju gå genom eld för! Vädigt vackert med dina tazetter också!Underbara.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails