torsdag 3 januari 2008

God Fortsättning!

Nu har jag under en lång tid pratat om att jag ska visa bilder ifrån vårt sovrum...och det ska jag också. Försökte fota lite idag, men med blixten blir det inte bra, och utan blixten blir det för gult, så jag får vänta med att fota tills i helgen... och hoppas på att det finns lite dagsljus då.
Så länge blir det några detaljbilder igen ifrån sovrummet...

Kommer ni ihåg loppisen som jag stod på i november? Där jag fick sälja alldeles för lite!!! Nåja... handla kunde jag ju i alla fall...som vanligt! På slutet av dagen gick jag ett varv i den stora lokalen och fick syn på detta fynd! En gammal resväska! Och han som sålde den, hade sänkt priset så där på slutet av dagen... till tio kronor!!! Gissa vem som slog till? I den har jag samlat alla mina inredningstidningar... Förut hade jag en tidningskorg där, men det blev så dammigt och eländigt...så den här blev ju jättebra...Först tänkte jag måla den svart, men eftersom våra möbler i sovrummet är gamla och ej målade (vilket jag aldrig kommer att göra med dessa möbler) så passade den ju bra som den var! På bilden ser ni golvet också! Ett riktigt trägolv! Det är varmt och skönt att gå på, utan golvvärme... Det är ett vitpigmenterat och vitoljat golv, här ser det lite gulare ut än i verkligheten.

Här är ena sidan av vår spegelbyrå... Det är en sån där stor byrå med en stor spegel och många lådor, och centrallås på sidan av byrån... Sen är det ljusstakar på den också, med små puttisar som blåser trumpet! En liten spetsnäsduk kikar fram ur lådan!

Hittade ett gammalt skillingtryck som jag läste, och sedan skrev jag ut det...Tänkte jag skulle göra något med det här... Historien som sjungs om är fruktansvärd! Det handlar om kärlek, svek och död...Usch vilket elände...

Jag fick en utmaning från den fina bloggen I en röd liten stuga med vita knutar där jag ska berätta några sanningar (sju) om mej själv.
Nåväl det må bära eller brista...

1) Jag gör listor på allt som jag ska göra, alla ideer jag får osv. De här sakerna som jag ska berätta om mej själv nu har jag skrivit på en lista...Då förstår ni vilket freak!

2) När jag får en idé, så vill jag göra det med en gång, inte vänta till sedan. Jag resonerar som så att det ska smidas medan järnet är varmt! Eller hur?

3) Jag är också en väldigt noggrann person, jag gillar att ha ordning i skåp och lådor... sorterar gärna efter färger i garderoben osv...

4) Jag gillar att köra bil! Det är jag ensam om i den här familjen!

5) Jag har ett jättebra sifferminne! Jag brukar alltid komma ihåg när folk fyller år...
Kommer också ihåg telefonnummer och artikelnummer och andra oväsentliga nummer som bara vägrar att försvinna ur mitt minne.

6) Jag är ett riktigt Chokladfreak! Annat godis gör mig detsamma... bara jag får choklad!!!
Vad vore livet utan choklad??? Alldeles dötrist!

7) Jag är dessutom övertygad om att jag levt förut! Jag bara vet det! Av en massa olika anledningar som jag inte kan berätta här och nu... och jag kommer förhoppningsvis att komma tillbaka igen och igen... Vi kanske ses då!

Jaha det var det! Nu har jag prickat av allt på min lista! Nu kan jag slänga den!
man ska ju föra den här utmaningen vidare, men det är så svårt att välja ut några som inte haft den! Har ju sett att det är många som haft "Här är mitt liv" så är det någon som känner sej mogen att ta vid efter mej så gör gärna det...
Det här blev ett väldans långt inlägg, har nog aldrig skrivit så mycket på en gång, så nu får jag sluta, snart orkar ni inte läsa mer tror jag... Kram på Er om ni orkat ända till slutet!
Kram på Er ändå förresten!

27 kommentarer:

Marie sa...

Vilket fynd du gjorde i resväskan, tio kronor, det är ju nästan gratis! Spegelbyrån ser riktigt pampig ut, många lådor, det gillar jag! Jag är väldigt svag för allt med lådor!

Hihi, skrattar när jag läser sanningarna om dig. Skulle nästan kunnat vara skrivet av mig. Jag är också ett listfreak, älskar choklad, kan alla möjliga och omöjliga personnummer och telefonnummer och dessutom vill jag också att allt ska ske med en gång.

Ha en bra fredag!
Kram Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

Så snyggt det blev med resväskan!! Jag har nästan en exakt likadan ( son skymtar i mitt förra inlägg bakom förklädet...) men så fint du hade gjort med bandet och nyckel, jag måste nog ta och härma dig tror jag! Vackert golv den stod på också! Och din spgelbyrå, lyckost att äga en sådan, så vacker! Gula bilder utan blixt, ja vem får inte det, du såg väl mina "gula" tulpaner! Har man inte en ljuskapacitet som fotografer har blir det såna bilder trist nog, vi får se fram emot ljusare tider och då man kan fota ute! Men dina bilder blir hur bra som helst! Kul att läsa lite om dig, jag är lite försiktig med privata saker om mej på bloggen så jag brukar inte skriva så mycket, många läser bloggarna och jag har också haft bloggen för att "marknadsföra " mej då jag inte har haft fulltids jobb för första gången på hela livet, då kan jag ju inte skriva att jag ha oordning i byrån ( vilket jag har, fniss!) men jag måste säga att jag är som dig på många punkter, jag skriver listor, på vad som ska handlas och göras, jag älskar att köra bil och jag kommer ihåg allas födelesdagar! Oftast, i af de jag vill minnas.. : ) Jag älskar också choklad, men tyvärr annat godis också... Ha en riktigt skön helg!! Mari.

Sallys hus sa...

Vill önska Gott Nytt År!

Vilket fynd!
Jag gråter blod när jag tänker på två gamla resväskor som min mamma slängde för några år sedan eftersom ingen ville ha dem.

Byrån ser ut att vara hur fin som helst och av det slag som man absolut inte målar.
Ska bli kul att få se resten av sovrummet.

Alltid lika kul att läsa sanningar om andra...hi hi...
Må så gott!
Kram katarina.

Ps... vi bumpar oxå i varrandra....
diskmaskinen är precis vid skafferidörren så när någon ska in där samtidigt som glas sak ställas i maskinen och någon ska slänga skräp.....då blir det totalkaos...

Dorthe ♥ sa...

Suck....vilken resväska! Du vill ha mina underlägg och jag vill ha din resväska...hi hi.

Kramis
Dorthe

"M" sa...

Charmig gammal väska, och jag gör åxå listor, vräker i mej choklad och älskar att köra bil....och jag jag förverkligar en ide direkt....som mitt sofföverdrag t.ex

Skatan sa...

Vilken fiffig tidningsförvaring...den kanske man kan få ta efter? Inte för att jag har någon snygg väska ännu, men man kan ju alltid ställa in siktet på en : )

Önskar dig en trevlig helg!

Kram.

Unknown sa...

Kul att läsa om en choccoholic kompis!! hi-hi...Det går ju inte leva utan choklad! kramis Malin

Anonym sa...

Vad kul att läsa om dig :)! Ja, ska berätta om mina "äventyr"...helst skulle jag vilja prova allt. Men det handlar ju om pengar oxå :).
Trevlig helg!
Kram

Solsjö - Under en vind sa...

Kan skriva under på massor av dina punkter!! Jag skriver ofta listor, vill att saker ska hända direkt, är vad i min familj vi kallar "hialös".....gillar choklad och har också ett grymt sifferminne! Kan födelsedagar, bilnummer, telefonnummer, datum då vi gjort något för många år sen....(vänner vet att det inte är nån mening att kiva med mig då diskussioner uppstår om när man gjort något...) Kommer tom ihåg kassans sk plunummer på varorna från sommarjobbet i konsumbutiken 91-94.....mjölk 61, banan 2 osv....Det finns ju viktigare saker att ha i huvudet!
Jag gillar också staket på möbler! Har turen att ha fått några av min mamma....men det finaste har hon kvar - ett underbart charmigt skrivbord!
Vilket fynd du gjorde med väskan! Ser ut som riktigt fina gedigna möbler runtomkring! Ha en skön helg! Kram!

Solsjö - Under en vind sa...

pst...jag gillar faktiskt det gula i bilderna...mina blir också så ofta...det ser varmt och lite gammeldags ut.....Kramis!

Anonym sa...

Bara för att jag inte köpte den fina resväskan jag såg idag på en secondhand butik så hittar jag massa bra tips om hur man kan använda den!

Älfgärdet sa...

Spegelbyrån är vacker! Min mamma har en nästan likadan som hon ärvt, håller med att här är penseln förbjuden! Tycker du att jag har mycket frö??? Det där är ju förra årets som fallit i glömska (eller snarare tidsbrist...) årets fröpåsar lär bli många fler!!! De flesta är dock bienner eller perenner så det dröjer ett tag innan jag kan visa reslutat...

Ljuva ro sa...

Vilken underbar resväska! Så charmigt o personligt med gamla detaljer!

NICOLINAS BONING sa...

Åhh,vilket vackert hem du har...iaf det som du har visat hitills;-)
Du hade en och annan grej som stämde in med mig...speciellt choklade...eller vänta nu...hmmm...det var nog det enda som stämde förresten...fniss...
Kramar/Birgitta

Lantliga drömmar sa...

Vilken härlig resväska, och så billigt du fick den! Verkligen ett fynd!

Ha en riktigt skön helg!

linnea-maria sa...

Hej
Åh Jag har läst Stieg Larsson trilogin, den blir bara bättre och bättre för varje bok. Lisbeth Sahlander är ju bara bäst!! Det sägs att de hade planer på 10 böcker och att manuskriptet på en 4:e existerar gömd hos hans sambo.
Resväskan var ett litet fynd. och byrån är verkar jättefräsig med puttisar. Ha en trevlig helg /linnea-maria

Stämningsfullt sa...

Så fint! Det ska bli så kul att få se hela rummet i sin helhet :) håller med dig fullständigt om chokladen! jag kan inte leva utan det...

Hannis sa...

Vad fint!
Ombonat känns det som=))
Skrattar gott åt dina sanningar, känns ju igen förstås=))
God helg önskar jag dig/Kram Hannis

Tonje sa...

Så mange vakre detaljer fra ditt soverom,gleder meg til å se oversiktsbildene....Den reisevesken var virkelig ett kupp,bare 10kr!!!!

Ønsker deg ett godt nytt år!

Nygammalt sa...

Vilka vackra bilder du bjuder på. Jag skulle gärna vilja komma över en sån fin vska också! =)

Kul att få läsa lite om dig, blev lite nyfiken på nr7...något du vill berätta?

Önkskar att jag tycker om att köra bil...
Kram från chokladmonstret.

Annika sa...

Vilken smart idé att använda väskan som förvaring för tidningarna.
Skriva listor och älskar choklad är oxå något som jag är "drabbad" utav =)

Ha en trevlig helg, kram Annika

Hanna sa...

Vad jättemycket snygga och roliga prylar du har. resväskan var ju bara kanon. Tack för en härlig blogg.
Trevlig helg

Maria sa...

Vilka fina detaljbilder från ert sovrum....resväskan var ju ett otroligt fynd alltså!!

H ennA sa...

Vilken härlig resväska...och så billigt du fått den för! Spegelbyrån ser ut att vara en riktig vacker skapelse!
Choklad...mums, födelsedagar kommer jag också ihåg på folk som jag inte träffat på åratal..fast april månad är lite besvärlig, förstår inte varför..hmm..Bilar känner jag inte igen, men om jag ser nummerplåten då vet jag om det är en bekant...heh.

Ha en bra vecka!

Kram / Anne

Fru Grön sa...

Vad fint du har hemma!
Kul att läsa lite om dig och hur du faktiskt är. Visst ska man smida medan järnet är varmt!
Jag utmanade dig innan jag såg att du gjort din lista. bra för dig, då behöver du ju inte göra det igen!
Kram

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Vilket fynd!!!!
Helt otroligt fin.Min älskade svärfar brukar elda upp gamla resväskor...de går inte att sälja säger han...hum grrr...kanske inte i massor men en å annan borde väl gå.
Kramar i massor som värmer//Pernilla

Jennys Vita Villervalla sa...

Vilket fynd du gjort för bara 10 riksdaler:))
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Jenny

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails