måndag 28 april 2008

Bloggträff och axel-ont!

Så kom då äntligen den dagen vi skulle åka på bloggträffen! Jag var uppe med tuppen , och det är något alldeles fantastisk när det gäller mej, för jag är fruktansvärt morgontrött.
Kl 06,00 kom Linda, Fru Grön och hämtade mej, sen bar det iväg... Jag tror vi pratade oavbrutet i två och en halv timme som resan tog.
Vi kom fram i god tid, men det var redan några morgonpigga själar på plats. Varefter så droppade fler och fler in, och när alla hade kommit så bar det iväg till Malins lilla fina butik Unik.

Väl framme där så var vi många som ville in och titta i butiken. Vid ett tillfälle räknade någon hur många vi var därinne, och jag tror vi var fjorton stycken, men... finns det hjärterum osv...
Det fanns så mycket fint i hennes lilla butik, och man förvånar sig över att det kan få plats så mycket på en sån liten yta. Helt underbara saker fanns det...
Vi fick också fika där, och Sara och Anna hade gjort iordning så mycket gott att äta, och det behövdes faktiskt lite påfyllning då... och det smakade så bra.

Sen bar det iväg till nästa ställe som var Östregårds Antik och Loppismarknad. Det var så spännande att stå och vänta bakom repet, innan dom släppte in oss, men alla var väldigt disciplinerade och stod och väntade till det var dags. Behöver jag säga att det var ett Eldorado för en sån som mej?

Aj,aj,aj! Jag har rejält ont i min högra axel idag! Kan inte lyfta armen! Kan det bero på att
vi kånkade och bar, Linda och jag... för det blev ju en del inhandlat!
Som tur var hade ju Linda en stor och bra bil, så vi fick ju in massor! Inne i bilen ligger en stor trädgårdsbänk, som Linda köpte och min trädgårdsgrupp står än så länge utanför, och ni ser ju hur mycket det var som skulle in... Trångt blev det, men skam den som ger sig, och in kom det, alltihop!
Nästa ställe var Klockaregårdens trädgårdsbutik och Systrarna Skogströms Lantcafe. Det var en väldigt vacker trädgårdsbutik och det fanns jättemycket fina växter...
Vi fick middag där och det var mycket prat och skratt innan det bar iväg hemåt igen...

Det här blev mitt stora inköp... den här trädgårdsgruppen. Här står den på plats i våran lilla trädgård. Den är så shabby och fin, men jag tror att jag måste måla den, för jag är rädd att den blir förstörd om den inte får lite färg på sig. Eller, är det någon annan som har något bra förslag hur man kan göra?

Här är lite småsaker som jag köpte. En liten liten mormorsbricka och en liten vas, en ljusstake från Malins butik, två små tvålar från Klockaregården. En trådrullehållare och en hängare från loppisen...

Den här lilla pelargonen köpte jag också, och de härliga emaljgrytorna. En liten fisk i gjutjärn slank också med... Vad jag nu ska med den till? Men söt är han i alla fall. En liten krage i vitbroderi också...

Den här fina kängan köpte jag av Malin...

Och den här tavlan och det här lilla väggordet... Vad var det det betydde nu igen? Något vackert var det i alla fall. Jag glömde att fota strykbrädet som jag köpte, men det ser ni på bilden där vi lastar in i bilen.
Det var en alldeles underbart rolig och härlig dag! Vi hade såå trevligt!
Tack snälla Sara Under en vind och Anna Lönnergårdsanna, för att ni gjorde detta möjligt! Ni har gjort ett fantastiskt jobb!
Dessutom fick vi nu träffa varandra "på riktigt" och alla bloggerskor var precis så gulliga som dom verkar när man läser deras bloggar!
Jag har fått en utmaning att visa det senaste bästa och sämsta köpet av Anitas Ljuva Rum... och det kommer lite senare...
Hoppas ni får en bra vecka allihop, och att det blir fint väder, för nu blir det ju lite långhelg i veckan...
Kram på er allihop!

44 kommentarer:

Änglahem sa...

Hihi...Marie....jag börjar skratta bara jag ser bilden igen vid bilinpackningen!!! Sååå ofina vi var som bara stod och skrattade och drack kaffe!!! Förlåt!!!! ....men roligt hade vi...HELA dagen lång!! Alla var precis som du säger så goa och rara som man trodde! Får göras om det här tycker jag!!

Tack för roligt sällskap goa Marie!!
Kramar/Ulrika

Änglahem sa...

Bara jag igen.....*fniss* glömde...känns det igen när det kommer till mig?!!....

Vad fint trädgårdsmöbeln blev hemma i eran trädgård!! och så mycket fint du fick med dig hem!!

Jag skulle nog måla möbeln för säkerhetsskull, för att skydda trät...shabby blir ju trädgårdsmöbler snabbt nog!

Stöveln....där snodde du den sista vá??! såg jag då inte... Snygg!

Kram igen!

Marie sa...

Hihi, jag blir precis som Ulrika alldeles full i skratt bara jag ser bilden på bilen och alla grejerna! Helt otroligt att ni fick in alltihopa!
Det är roligt nu när man läser varandras inlägg för man ser personen framför sig och hör rösten, jättekul och så blir det mera personligt!
Tack för en trevlig dag, och vem vet, vi kanske ses i grannlandet om några veckor!

Ha en trevlig kväll!
Kram Marie

Noll54/Eva-Karin sa...

Oj vad du har handlat!! Vi hade precis en sådan ute-möbel när vi köpte huset, men jag min unga dumma idiot slängde den och var så lycklig,för vi sparade ihop till en ny i vit plast (slängd den med)

Jag bara älskar ditt planteringsbord!
Ha en bra vecka! Eva-Karin/noll54

Frida sa...

Vilka fina saker du fick med dig hem.Hoppas det blir bättre med axlen!
Kram Frida

My Lovely Things sa...

hej!!!
Så kul det var att träffas i går..

fy va trist att du fått ont..ja det är lätt att överanstränga axlar och skuldror..ja gör det med titt som tätt..

så fin din trevliga trädgårdsmöbel blev...

Ha det så gott..
kram anna

Det lantliga hemmet sa...

Hej Marie!! ja de var verkligen så trevligt som du beskrev det och så himla roligt att träffa alla.. förlåt för att jag skrattade åt eran packning men det var faktiskt lite roligt..tihi.. så himla fina saker du fick med dig hem och gruppen var ju bara för ljuvlig.. synd att du har fått ont i axeln men hoppas att det snart blir bättre.. Ha de så gott och tack för igår!

kramar karro

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh jag blir nästan avundsjuk när jag tänker på hur roligt ni måste ha haft...men jag ska visa min snälla sida och glädjas åt er istället ;)

Vad mycket fint som rymdes i den lilla butiken!

Din lilla trädgårdsgrupp är ju supersöt! Vilket lyckat köp!

Kram Annica

Fru Grön sa...

Hej gumman! Tack för en underbar heldag med långa bilturer! Inte konstigt att jag hade huvudvärk igår. Idag ligger jag i feber och värk och halsen och kroppen! Ja bilinpackningsbilden är ju helt sanslös. Glöm inte maila mig bilderna!
Vi får bestämma nån dag när du kan komma ut hit till mig så vi kan fika och skratta! Prata behöver vi ju inte... säger ju bara samma saker samtidigt du och jag ,fniss.
Tack än en gång för sällskapet!
Kram Linda

Fru Grön sa...

Glömde ju säga att det blev superfint med det "nya" bordet och resten av möblerna. Vilket kap du gjorde!¨

Linda

Gårdsromantik sa...

Men vilken tur att ni hade en stor bil - ni är ju värre än mig!

Kanske du kan olja utemöblerna eller baraklarlacka?

Kram Maud

drömmen om vitt sa...

Vilka underbara fynd du gjort och vad roligt det är och kika in och se vad alla ni har köpt. Tycker änn så länge att du gjort dom bästa fynden.Så fin trädgårdsgrupp.
Ha det gått!
Lotta:)

Unknown sa...

Att ni var då inte dåliga på att packa ha-ha...det ser helt otroligt svårt ut att få in allt det i bilen!! Men ni lyckades =) Så kul att få träffa dig vännen! Hoppas att du blev nöjd med dina inköp och att det gick bra att köra tillbaka. Ha en underbar vecka! Många kramar Malin

lottens vita och gröna sa...

oh vad härliga grejjor du hittat, helt grymma! visst får man in det man vill, hihi!

varmkram lotten

Min Verden sa...

oj, oj - så mange flotte ting. Den sittegruppen din var kjempefin. Jeg har sett noe lignende som er fikset opp av noen damer, men jeg husker ikke hvor. hvis jeg finner ut av det - skal jeg vise deg. Lykke til med alle funn og kos deg med dem og minnene fra bloggtreff. Det må ha vært veldig gøy. hanne

Tvert-om-tanten sa...

Virker som om dere har hatt en kjempekoselig dag sammen! Og så fine hagemøbler :-)
Klem

Unknown sa...

Marie,

Sååååå roligt att äntligen få träffa dig och alla de andra tjejerna.
Det blev ju bara så kanon fint med din "nya" trädgårdsgrupp. Toppen snyggt.
Så flitig du är som har hunnit så mycket redan.
var nu rädd om dig och du vet att jag tänker på dig.
Kramisar på dig vännen från
Jeanette

cicci sa...

Hahha jag förstår fortfrande inte hur ni fick in allt i bilen!!! Kul att se alla och få påfyllnad av lite härlig energi!
kram Cicci

hemtrevnad marie sa...

Du här snackar vi trädgårdsmöbel!!!!
Nu ligger man i lä, haha!!!
Hur fick ni in allt i bilen????
Kan man tänkas få gå en bilpackningskurs hos er??
Det vore bra inför sommarens tur till Dalarna...brukar aldrig få med mig sååå mycket hem!!
Är det du på bilden??
Söt och rar ser du ut i såna fall!
Kram på dig!!

Hannis sa...

Åh, jag blir lite avis på er bloggträff.
Men vad kul att det blev så lyckat och trevligt!

Hoppas värken släppt, men det var det väl värt med alla fynd!!
Finfina saker igen!
Kram Hannis

faster atta sa...

Så fin utegruppen är! Linda har berättat om den, men den var finare än jag föreställt mig!!! Grattis till det underbara fyndet... ti-hi...

MiaMaria sa...

Hej!

Vilken underbar dag ni haft. Och denna grupp är ju bara så snygg....

KAn tänka mig hur bilen såg ut efter denna härliga dag. Fullastad och ni båda med ett stort smile på läpparna.

HA´nu det så gott och njut av solen i din nya vackra grupp!
Miamaria

Anonym sa...

Men OJ ett sån fin trädgårsgrupp du fick dig, jag är såååå avis!!! :)

Jag tycker du ska måla det! :) Även om det var fint lite shabby chict också! :)

Tina sa...

Hej Marie...oj,oj som jag sa vid middagen så missade jag när ni packade in allt i bilen...men nu förstår jag. :-)Vad mycket fint du hittade!!! Vilken härlig dag vi hade med så mycket trevligt sällskap. Hoppas din axel snart blir bättre... Kram Tina

Kathys Home sa...

Hejsan, roligt att halka in på din sida. Så fina saker Ni fyndade, den där utegruppen är helt ljuvlig verkligen. Ni verkade ha en toppendag måste jag säga..kul..//Ha en trevlig valborg katarina

Solsjö - Under en vind sa...

1000 tack själv för allt beröm och för att ni kom med!! Utan er som kom hade det inte blivit någon träff! Så roligt att få ett ansikte och en röst bakom bloggarna! Nu känns det annorlunda att skriva!

Som vi skrattade då ni pckade bilen, så härliga! men det gick ju bra! Var rädd om dig och vila axeln så att det känns bra igen! Kram!

Solsjö - Under en vind sa...

Önskar dig en mysig Valborgsmässohelg också!!! Kram igen!

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Blir så avundsjuk hade velat vara med ,men min vovve ska ha smått.
Kom in till mig och se vad jag har till dig.
Kram Irene

Reginas Cottage sa...

Hi Marie
What a wonderful blog.I like all your
photos.I think you had a wonderful
time with your blogfriend.
Kram Regina

Hanna i Det stora grå huset sa...

Å vad härligt ni måste ha haft det!
Precis en sådan trädgårdsgrupp önskar jag mig... Verkligen ett fint köp!!!! Ja du. Om du inte målar den så behöver du nog sätta på något annat träskydd (finns det genomskinligt?) för att skydda möbeln mot regn o rusk. Annars har du den nog inte så länge till...

Jättefina köp, och jag önskar att jag fått vara med...

Kram Hanna

Annika sa...

Det låter som om ni har haft en jättetrevlig resa,
trädgårdsmöblerna var jättefina :o)

Kram Annika

Goa sa...

Hej på dig du supermysiga kvinna!
Vet du att när ajg tänker på dig så ler jag, du utstrålar en sån godhet och glädje...bara så att du vet!
Och jag är så glad att ha träffat dig som bor i denna miljö som jag så gillar och inspireras av! Nu kan jag placera dig i skrivbordsstolen..*thi,hi*

Största kramen och en trevlig Valborg!

p.s. dina saker är ju, bara ljuvliga...vilken tur att ni hade stooor bil..;)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men du milde tid så mycke fint du köpt....konstigt vad mycke man kan få in i bilen bara man har viljan...hihihihi..

En underbar valborgshelg önskar jag dig å de dina.

~~*KRAM*~~
Pernilla

Ann-Catrin sa...

Så härligt att få ta del av er mysiga bloggträff..vilken himmelsk dag..och ojojoj vad ni kånkade..att ni fick plats med allt är ju en bedrift i sig!!.

så söta saker du köpte!!

ha en fin valborg kram A-C

Marieiskogen sa...

Hej min "namne"!
Trevlig dag du verkar haft.
Hoppas ni/du får flera såna.
Översättning på ditt väggcitat är ungefär: "Livet det är som en
blomma, hon har behov av solsken
och av regn för att slå ut".

Ha en trevlig valbogshelg önskar //Marie

Anonym sa...

Vilken härlig dag ni ser ut att haft och så fina saker, önskar dig en mysig Valborg!

Vitt är vackert sa...

Hej!
Vad många fina fynd du gjort!!!!
Å du, ditt planteringsbord skulle jag kunna döda för!! Nädå, kanske inte så illa, men väldigt väldigt fint var det! Har visat sambon att det är ett sånt jag vill ha!!

Ha en härlig valborg och 1 Maj!

Kram Ellinor

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken trevlig dag ni hade! Tack för att jag fick se genom dina bilder!! Urmysiga butiker och loppisar och vilken fin trädgårdsmöbel du fick tag i!!! Jag hade en likadan i min gamla stuga men soffan brakade, var så rutten, två stolar har jag kvar, törs inte sitta på dem heller men bordet använder jag, sååå fint!! Du gjorde mycket andra fina fynd med ser jag, så himla kul!!! Ha en fortsatt skön valborg!! Mari.

Zizzi sa...

Vad mycket fint du fick med dig hem! JAg är lite dålig på franska, men det börjar med "Livet är som en blomma...."
Kram cissi

Min Skattkammare sa...

Jösses så mycket fint du hittat, och vad roligt att träffas så där och inspirera varandra!
Önskar dig en härlig ny månad.....tänk att vi kommit så här långt..... som man längtat!
Kram till dig!

Jes/Vita villa vila sa...

Å vad mysigt att vara iväg på bloggträff & vilka fina fynd du gjorde... förstår att axeln gör ont hi hi!

Urmysigt verkligen!

Kram/Jes

Husbilsresan sa...

Ojojoj....vad mycket ni handlade....och att ni fick med er allt i bilen också=)Ni verkar ha haft en underbar dag....jag är allt lite avundsjuk =)
Ha en skön helg!
Kram/Gunn

Hem och Lycka sa...

Vad roligt ni måste ha haft det och mycket fyndat ser jag ju också! Väggordet betyder "Livet är som en blomma, det behöver lite sol och regn för att slå ut/muntras upp/vara glad." kram!

BibbiDi's sa...

Hej hej!
SÅ roligt att se bilder från mina hemstrakter i din blogg ;)
Besöker loppisen i Moheda ofta och även Malin ibland.
Super mysig blogg har du, kommer tillbaka igen!

Marina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails