onsdag 23 april 2008

Äntligen vår och ett planteringsbord!

Ni som har följt mej ett tag, vet att jag i vintras försökte köpa mej ett planteringsbord, men det bordet kunde jag inte köpa för det blev för dyrt. Det var ju egentligen inget planteringsbord utan ett serveringsbord, och nu finns det att köpa hos Slottsstallets möbler, såg jag...
Nu har jag ju en ny "hovleverantör" (vår nya antikaffär här i stan) och jag frågade henne om hon hade något som jag kunde ha som planteringsbord... Joho då, hon hade något på lager. Det var inte så fint sa hon, men jag ska ju måla det och ha det utomhus så det gör inget, sa jag...
Och hem kom jag med det här lilla bordet, och till en helt annan peng än det första...

Som ni ser så är ju bordsskivan ganska ful, så lite målarfärg skadade ju inte... Men det var lite sprickor i faneren, så jag tänkte först köpa en zink-skiva att lägga på, men det visade sig vara en ganska kostsam historia, så den lade jag på hyllan... Istället köpte jag en glasskiva, för att lägga på som extra skydd mot regn osv...
Men lik förbaskat så kom det in vatten under glasskivan, så nu har jag köpt en bit vaxduk och lagt under glasskivan, så nu hoppas jag att det inte kommer in vatten under glaset. Nu har det ju inte regnat, så jag vet ju inte än... Jag köpte en bit av den här härliga vaxduken med text på. Jag tyckte att det blev bra, och det blir inte så bländande vitt när man står där och planterar.

Så här ser bordet ut från lite håll... Nu har jag satt på lite blommor för att styla till det lite... Dom kommer inte att vara där när jag planterar...

Jag har iaf invigt det med att plantera lite nu i helgen, och det var såå skönt att stå upp och plantera. Förut har jag suttit på gräsmattan med knäna uppe vid öronen, som en inföding...

På bordet har jag ställt en fönsterram, som jag också köpte hos antikaffären. Tyckte det var lite ovanlig form på det... och färgen får vara den här gröna.
Under bordet har jag ställt en korg, som jag ska ha jord i, och lite krukor också förstås..

Måste bara visa er kamelian en gång till. Den är så fantastisk... ser ni att jag ställt den bredvid bordet...
Den har ändrats i färgen på en del blommor, en del är ljust rosa och några har kommit, som är starkt rosa istället. "Fenomenet med flerfärgade/spräckliga blommor kallas Intermediär nedärvning/Kodominans" på genetikspråk, har jag just fått veta av min dotter som just nu läser Genetik på Universitetet.

Hur som helst så är det väldigt häftigt med att den ändrat i färg helt plötsligt...

Det här är min sekatör. Den köpte jag förra våren i Paris, i Monets Trädgårdar... Underbart är bara förnamnet om Monets Trädgårdar... Längtar tillbaka dit...
Den här lilla madamen hängde jag upp i fönstret för att tala om var jag är någonstans... Om man nu händelsevis inte skulle se det i våran lilla trädgård. Visst är hon söt...
Nu är det nedräkning till Bloggträffen som jag ska åka på i helgen, och jag kanske hinner med ett inlägg till innan dess, jag har ju lite mer jag vill visa.
Kram på Er!

49 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej!
Åhhh, jag är helt stum..vad du är duktig..! Bordet blev ju helt underbart..! Men det kan du ju inte ha som planteringsbord :) eller, det är ju så fint att man inte vill att det skall bli förstört...hmm, det är i alla fall det finaste planteringsbord jag sett..!
Kram vännen
Vi ses på söndag!!!
Mia

hemtrevnad marie sa...

Såå himla fint bordet blev!!!
Nästan för fint att ha ute....men du kan ju ha det inne på vintern....
Jag har också ett gammalt skrivbord...men det är såå fult nu, jag målade det i en mörk Carl Larssongrön färg för 15 år sedan...så det är inte snyggt nu.
Men jag har inte ett så praktiskt bord som du, med bakkant och hylla..
hyllan var ju jättepraktisk att ställa jord och krukor och annat som används....
Och vaxduken, var har du hittat den fina????!!!!!
Jag letade efter vaxduk häromdan att ha på utebordet....det fanns ingen fin alls här....fick ta den minst fula......
kram på dig!!

Tina sa...

Vilket fint planteringsbord du hittat, vad påhittig du är!!! Det blev jätte fint! Nu håller vi tummarna att solen håller i sig så att vi får en underbar dag på söndag. Kram Tina

Anna sa...

jättesnyggt blev det, jag är också på jakt efter ett bord. Har idag försökt med symaskinsunderrede, men tycker det blir lågt. Få se vad jag hittar på..
Var finns den fina vaxduken att köpa? Jättesnygg och så fiffigt att lägga den under glasskivan.

Ha en fin torsdag
anna

Anonym sa...

You did a great job on the table: very handy a potting/planting table in the garden. I'm still working IN the garden, hopefully one day i will have a table like that as well. You gave me a good idea. Thanks :)
Greetings from the Netherlands

Vardagslycka sa...

Vilket vackert planteringsbord! Det är det finaste jag har sett! Och vaxduken är hur fin som helst. Nu ska jag också ge mig ut på jakt efter ett fint bord, jag blir så inspirerad. Har ett fult gammalt plastbord som jag brukar stå och plantera vid men det är så gräsligt så det vill jag helst slippa.
Ha det gott!
Kram, Carina

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Å så FINT,VILL HAAAAA.
Skulle inte heller ha det till planterings bord,det är såå otroligt snyggt.
Kram Irene

drömmen om vitt sa...

Man bara svimmar gud! så fint planteringsbordet blev, tänk vad man kan göra med lite färg och ideér. Jättefint omkring med alla detaljer, verkligen fint.
Ha det så gott:)
Lotta:)

Hjärtats saga sa...

Hej!
Vilket fantastiskt fint planteringsbord! Vad duktig och påhittig du är. Jag skulle nog också ta in det - åtminstone under vintern. Fint med allt tillbehör. En fröjd för ögat!
Ha det så bra och hälsningar från Kerstin

Zizzi sa...

Vad vackert! Var fick du tag på den där fina vaxduken?
Kram cissi

Änglahem sa...

Åååhhh Marie....här sitter jag med ett saligt leeende på läpparna...vilket planteringsbord!!! Stort vill ha!!!
Sitta på gräsmattan som en annan inföding känner jag alldeles för väl ingen...inget mysigt alls!!

Kamelian är sååå vacker!! Lyckos er som klarar dessa vackra blomster!!

Ses på söndag ja!!! Har allt lite fjärilar i magen nu....ska bli så spännande!!!

Ha det gott!!!! tills vi ses,
Kram/Ulrika

Hannis sa...

Nä nu dånar jag av!
Men åhhhh så fint!!
Vilken makeover.
Jag är mållös...

Riktigt smart med duken under skivan också.
Du kommer nog att njuta extra mycket av plantering när du står vid det bordet.

Ha en fin dag//Kram Hannis

Tidsmästarinnan sa...

Ooo, du det var det finaste planteringsbord jag har sett!!

Vilken himla bra idé med vaxduk och glas... och skönt för ryggen! jag måste nog skaffa ett jag med - jag kan ju hävda att det är för hälsans skull!

Jag är också nyfiken vart du hittade vaxduken? Den var superfin.

Kram!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men ..är du klok eller??...hihihihi..planteringsbord...du är rolig du...!!!
Det blev ju HUR FINT SOM HELST.

Planteringsbord man kallar duga det!!!

Ett litet tips...kanske lite genomskinlig silicon runt skivan..så att inte vattnet tränger in...

Där skulle jag kunna plantera hela dagarna i ända.

Hoppas att ni får det trevligt på söndag.Hoppas att jag är kry tills dess.

Kramiz Pernilla

RANA sa...

Men KÄRA, vad du är duktig och begåvad. Det blev otroligt fint. Ett sånt fint bord skulle inte jag våga spilla jord på. ;-) Du bjuder på massor av härliga bilder. Jag insuper hela härligheten.

Kram till dig!
Rana

Ljuva ro sa...

Halloj! Men du va fint! Blir sugen på att fixa ett eget planteringsbord nu, verkligen jättefint! Ha det bra!

Anonym sa...

Sååå underbart fint planteringsbord du har fixat ! Nu är det snart dags även för mig att ordna ett nytt planteringsbord...

Kram Kram

Liten Bod sa...

Vilket fynd! Jättefint bord tycker jag, nästan för fint för plantering :) Kamelian är ju fantastisk! Jag köpte nya blommor hela tiden, och hoppas på att de ska överleva ett tag... Kram, Tina

Liten Bod sa...

Blev så nyfiken på vaxduken att jag var tvungen att klicka på bilden för att se vad det stod. Det är ju Stilla Natt på franska! Så vackert det ser ut/låter på ett annat språk även om den är det på svenska också! Tina (igen)

Gårdsromantik sa...

Men vilket vackert bord du fick tag på - säger samma - skall du verkligen ha det där fina bordet till planterin?

Kram Maud

Husbilsresan sa...

Vilket underbart planteringsbord du har fixat till.Den där vaxduken har jag sett förut...den är så fin,tycker jag.
Kamelian är ju så otroligt fin!Är dom svårskötta?
Vad det låter kul med bloggträff...ha det så trevligt!
Kram/Gunn

Frida sa...

Hej! Så fint planteringsbordet blev. Monets trädgård skulle jag också vilja åka till. Det blev inte av när vi var i Paris, fanns ju så mycket annat som man var tvungen att titta på.
Ha en trevlig kväll!
Kram Frida

Anonym sa...

Vilket ur sött bord ett sånt skulle jag verkligen vilja samt behöva ha, men var har du köpt den fina vaxduken?

Kram Pernilla

Ann-Catrin sa...

hallå där!!!

sitter här alldeles stum... hur vackert som helst.. så fint du har gjort.. blir så inspirerad att jag skule vilja springa ut NU och fixa mitt!!
Underbara bilder!!

kram kram A-C

Marie sa...

Såååååå himla fint, bordet är helt underbart! Den där vaxduken, var har du köpt den? Den är jättesnygg, den skulle jag kunna tänka mig att ha på köksbordet. Med två små barn blir det ganska kladdigt, men alla vaxdukar är ju så himla fula!

Kamelian är helt ljuvlig, så vacker!

Ha det så bra och så ses vi på söndag!
Kram Marie

spetsar och änglar sa...

Vad fint ditt planteringsbord blev!!!Och en fin vaxduk har du lyckats få tag på.Brukar inte tycka om vaxdukar.Men din var ju jättefin.Du kommer säker att trivas bra i din planteringshörna,så fint som du har det.

Ha en härlig dag
Kram Heléne

Tvert-om-tanten sa...

For et fint bord! Og fin voksduk, det passet jo så bra å ha den der! Får håpe den holder regnet unna (eller at det ikke blir en regnfull sommer!).
God helg! Kos deg på bloggtreffet!
Klem

Gry sa...

Nu blir till och med jag sugen på att plantera, ha,ha... Jag som inte är någon trädgårdsfantast, fniss. Så härligt planteringsbord du fixat ordning. Det snyggaste jag sett!!!

Vart har du köpt vaxduken? Den skulle inte va helt fel att ha här hemma.

Ha så kul på bloggträffen och jag ser fram emot rapport!

Kram Gry

Piffa och Puffa sa...

Men vilket fint blombord. Var har du fått tag i den fina vaxduken någonstans? Har aldrig sett en så fin förr.
Kram och ha en bra helg //Anette

faster atta sa...

Så fint det blev, bordet blev ju underbart att ha som planteringsbord!
Och så blev jag ju lite kär i din ängel oxå... ti-hi...

n o r d i n g å r d e n sa...

Himmel vilket vackert bord du fann hos din hovleverantör: ) Och det var ju så snyggt innan att det hade dugit utomhus , detta är ju så snyggt att du kan ha som hallbord, sååå himla fint det blev!!! Och så läckra saker på det från fönster till häftig sekatör! ( du skriver så kul, sitta som en hövding, jag minns när du undrade om jag hade fotat som Kalle med stativet när jag fotat min hallampa: ) )
Läckert med flaskan där på med och vilka vackra rosor! Bloggträff, så kul, och spännade!!!! Ha nu rikitgt mysig och solig helg nu!! Mari.

MiaMaria sa...

Hej!

Helt i min smak......det var nog det snyggaste planteringsbord jag har sett!!!!!!!!!!!

Underbara bilder och vackert arrangerat.

Ha´det så gott!
Miamaria

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Åhhh Marie...sååå fint!!! Ja det borde vara förbjudet att visa så vackra saker!! Usch så avundsjuk jag blir =)

Ps Du har en utmaning hos mej!

Ha en mysig helg!

Kramisar Anita

Tonje sa...

Så vakkert! Det ble jo kjempe flott med den nydelige voksduken da...og så vakkert som du har staylet.

Håper du får en fin helg!

RANA sa...

Hej gumman. Tittar in igen bara för att säga att du gjorde mig så himla glad med dina generösa ord. Tack för dem och trevlig helg! :-)

Kram, Rana

Broarne sa...

Hej
Det blev VÄLDIGT bra. Var hittade du vaxduken med text?
Annmarie

Solsjö - Under en vind sa...

Wow, vilken fantastisk hörna! Mitt planteringsbord bleknar bort i förhållande till ditt fina!
Nu är det bara en dag kvar...imorgon samma tid har vi anlänt till Malins butik! Vi ses imorgonbitti! Stor kram!

Annie - Annalunda sa...

Mitt hjärta stannade Marie!!!! Det är farligt att gå in här på din blogg... oj oj oj oj vad fint... fantastiskt bord... Vad duktig du är... vilken idé!!! Ha en jätteskön och rolig helg!!!

Kram Annie

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men så fint det blev! Bordet är ju perfekt i sin utformning och med lite färg kan man lösa det mesta!

Fönstret är jättevackert!

Skön lördag på dig
Kram Annica

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Heej!
Ååå vilket fint planteringsbord du skapat dig! De är verkligen fint, nästan för fint att ha ute =)
Ser då verkligen mysigt ut att stå där och planera, vill oxå haaaa...

Ha de!
Kram Benita

Doften av vanilj sa...

Åhh vilket gulligt litet planteringsbord! Jag blir grön av avund!! Vill också ha ett. Smart ide´med vaxduk! Det blev verkligen jättefint/Kram

vitating sa...

Såååå fint!! Vilken fin vaxduk dessutom :-)
Hoppas bordet håller!!!!

Ha så kul på bloggträffen :-)

kram Maria

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Åå sååå underbart planterindsbord,,,vilken inspiration !!!!vackert!!!!!

tack tack för fina ord hos mig!!!

Ha en underbar Söndag!!!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan!!

P-lina sa...

ehh...det är det finaste planteringsbord jag nånsin har sett.Skulle inte våga ha det ute....jo kanske under tak hihi
Du har verkligen lyckats!!! Grattis!

Ha en bra söndag!

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Men sååå vackert planteringsbord du har!!!!! Helt "amazing"!
Vad duktigt jobbat!!!
Frågar som flera andra: -VAR fick du tag i den vackra vaxduken???
Ska också säga: -Vilka vackra blomsterbilder du bjuder på!
//Linda

Min Verden sa...

Du godeste - dette er noe av det mer fantastiske jeg har sett. For en fantasi - for en avslutning. Gratulerer med et vakkert og fantastisk plantebord. Jeg er veldig misunnelig - men er ikke i stand til å lage noe tilsvarende selv. Jeg linker deg opp for å ikke miste deg igjen. jeg vil gjerne titte mer hos deg. hanne

My Lovely Things sa...

åh så vackert planteringsbord..verkligen en prydnad...

Så roligt det var att träffa dig i går...Du är verkligen super trevlig..
kram anna

Lilla Blanka sa...

Hej igen :)
Måste smita in och säga tack för senast, det var så roligt att få träffa dig!
...och nu måste jag passa på att kolla in det där ljuvliga planteringbordet igen :)
Kraaaam
Mia

Hem och Lycka sa...

Vilket vackert planteringsbord och vad fint du gjort det! kram!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails