onsdag 16 april 2008

Trädgårdsmässan

Jag, precis som flera andra bloggare har varit på Trädgårdsmässan. Ni kanske har sett en del från mässan förut, men jag hoppas att ni vill se mina bilder också...

Det här var det första som mötte mig när jag klev in i den stora hallen... Bordet uppdukat, och blommor på stolen... Skulle väl inte ha satt mig på den stolen eftersom det var så vackert...
Skyltdockan har en klänning av blommor och blad...läckert!

Traskade sen vidare till den fina montern som Årstiden hade... Där kom jag av mig fullständigt och glömde bort att fota! Det var så mycket att titta på, så det enda jag lyckades fånga på bild var den här härliga kakelplattan, som gärna fått följt med mig hem... Hade tyvärr inte råd med den!
Sen kollade jag in våren riktigt ordentligt. Vem det nu var som hade gjort den stora planteringen kommer jag inte ihåg, men det var otroligt mycket söta vårblommor. Jag förälskade mig i en dubbel vitsippa... och inte fotade jag den heller! Men jag lyckades ta bild på den gula vitsippan...
... och den blå vitsippan! Vilka skönheter! Hade gärna varit med där och stått i kö efter en planta eftersom de sålde ut allt på slutet. Men vi hade lite andra bekymmer just då, så det fungerade inte med att stå i kö där.
Den här uppsättningen var så vacker så den bjuder jag er på också!
Det var många olika förslag på hur man kan göra fint på sin balkong. Det här är ett av förslagen. Det är gjort av Hemmets Journal. Nu är jag ingen läsare av Hemmets Journal, men jag tyckte det fanns en del bra ideer här. Puffarna som man sitter på är gjorda av gamla däck, och sen har man hängt på lite tyg och lagt på en dyna... Så slipper ju däcken ta plats i garaget! Då kan man ju ha lite annat där istället!!!


Bordsunderredet har man gjort så pass stort att man får plats med drickabackar innanför! Sen syns dom ju inte heller, men det är nära att ta fram en läsk eller öl.

Cykeln är ju för läcker! Här har man gjort en planteringslåda som hänger över pakethållaren! Fiffigt! Där kan man ju ha lite kryddor eller varför inte smultron...mmmm. Plantera i cykelkorg har man ju sett förut, men fint är det!

Det här tyckte jag, som gillar virkat, var jätteläckert! Det måste bli mitt nästa virkprojekt... även sadeln har fått sig ett virkat skydd!
Det här var orsaken till att jag inte kunde stå i kö för mina sippor... En stor Magnoliabuske inhandlades när de sålde ut... Den är bra stor!! Ni ser min träsko bredvid som jämförelse! Tungt var det också... det behövdes tre killar för att få in den här i våran bil. Vår bil är INTE en kombibil... Det skulle vi ha behövt ha till det här trädet. Vi har heller inte någon dragkrok... men det är en fem-dörrars, så det går i alla fall att fälla sätena, men vi fick ändå åka med luckan delvis öppen. Godonk!!! lät det när det lyftes in i bilen! Puh så jobbigt det var!

Men skam den som ger sig! Hem kom det i alla fall...

Nu ska det grävar och planteras, men några blommor finns det inte kvar för alla rök när vi lastade in det. Förhoppningsvis kommer det lite blad på det... vi får väl se till nästa år hur det trivs hos oss... Ni håller väl tummarna! Jag handlade lite också, men det tänkte jag visa nästa gång.
Jag har varit lite dålig på att svara på alla kommentarer, men jag hoppas ni har överseende med det, jag vill ju så gärna, men tiden räcker inte alltid till... Jag är så glad över alla kommentarer, det är så roligt att läsa, för ni är så härliga allihopa!

39 kommentarer:

Min Skattkammare sa...

Åhhhhh......kalasläckert!!
Jag förstår att du kom av dig av all prakt. De där virkade cykelgrejorna ska bli superspännande att få se dig göra!!
Vad vackert trädet är i förra inlägget!
Jag vet......det är svårt att hinna med kommentarerna, de är mer än lovligt tidsödande.....men kul! Vi finns ju kvar här, vi får försöka göra det lite kravlöst för varandra så vi inte tappar sugen helt!
Må så gott och massor av kramar!

Hannis sa...

Jag tänkte åka dit men ångrade mig.
Och nu ångrar jag mig igen=))

Tur att du tagit så fina bilder så jag fick se en del ändå.

Den där bilturen lät som en prövning men det var det nog värt kan jag tänka mig.

Kram Hannis

lottens vita och gröna sa...

men vilken magnolia, förstår att ni släpade och drog, vad underbar!tack för inspirationen! kram lotten

Gårdsromantik sa...

Du hade ju hittat mycket som jag inte sett än- Gillade "däckstolarna" i sköna hems monter! Dom där virkade cykelhandtagen var ju urläckra men kanske inte på min moderna crescent.

Kram Maud

Änglahem sa...

Den var inte liten den....hrmmm...undrar om jag någonsin sett en sååå stor rotklump!! Att du fick gubben med på noterna att ta med den hem!!! hade ju min motsatt sig å det största!! Bilen kan ju bli smutsig du vet...!*fniss*

Såg den blomsterprydda stolen på en annan blogg, nä den skulle man ju inte ha hjärta att sätta sig på.
Cykeln var så häftig!!! Kanske skulle ta och göra så med min cykel för den används aldrig ändå...*funderar*....

Nu närmar det sig med stormsteg tills vi ses!! Ser så framemot detta...!

Ha det gott!
Kramar
Ulrika

Lea sa...

Å milde himmel så svundsjuk jag blir på Magnoliabusken. Det finns ju inte en chans att den skulle överleva här uppe i Nordpolen.
Vilka härliga bilder från mässan jag blir alldeles sjuk. Måste helt enkelt backa och ta en till tur på bloggen.
Ha det gott!
/Lea

Marie sa...

Vilka ljuvliga bilder! Nästa år vill jag definitivt besöka trädgårdmässan!
Hjälp vilken stor magnolia, hade nästan varit lite kul att få se er få in den i bilen, hihi. Vi planterade en magnolia för ett par år sedan, hittils har det bara blivit blad på den men i år hoppas jag att den ska blomma. Våran granne har en enormt stor magnolia och det finns nog inget vackrare än när den står i blom. Ljuvligt!

Kram Marie

Unknown sa...

Åh jag är så avvis pår som gått på trädgårdsmässan! Så skoj!!!
Men himmel vilken magnolia!! Den måste bli helt fantastisk när den blommar! Så skoj!
Ha en go dag! Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja jissus vilket stor rotklump...ja din träsko ser ut som en babysko =)
Sist jag beställde buskar via Internet så rymdes jordklumpen i en vanlig 2-liters plastpåse =(

Vilken härlig mässa...vi har så få här uppe så jag är överlycklig att få se dina bilder.

Kramisar Anita

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men vilka läckra bilder från hemmets journal.de virkade cykelskydden är ju dööö häftiga...kanske man kan göra ett litet bakelse på...hihihihi...

Lycka till med magnolian!

Kram Pernilla

Tidsmästarinnan sa...

grattis till Magnolian!! jag tror jag gick förbi dem på lördagen, de var hur maffiga som helst!
kul att kunna fynda.
Kram!

Liten Bod sa...

Verkligen listiga tips för dem som måste förvara ett och annat på balkongen! Ditt träd blir säkert underbart! Jag ska hålla tummarna... Kram, Tina

hemtrevnad marie sa...

Inget dåligt träd det där!!!
Hjälp vad ni måste ha slitit...hoppas ni får lön för mödan!!!!
Kram på dig!

Lavendel & Romantik sa...

ÅÅÅÅHhhh Så himla snyggt...Det är vår i luften :) Kram/MAjsan

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilka härliga bilder! Så mycket inspiration du bjuder på! Önskar att jag själv kunde pallra mig iväg på ´några mässor och få inspiration men då orken tryter får jag nöja mig med att jag får njuta av andra bloggares härliga inlägg istället. Det är ju nästan som att gå på mässa ;)

Kram Annica

Doften av vanilj sa...

Oj så mycket vackert det verkat vara på den där mässan! Vad kul att ni lyckades få med er en tjusig buske hem. Ska bli spännande att se vad du mer fick med dig hem./Kram

Gry sa...

Shit pommfrit, säger jag bara!!! Vilket bamseträd! Ha,ha... du måste fått bilen full i jord...eller kanske inte, det fanns en säck eller nånting runt rötterna om jag såg rätt? Hi,hi.. det är bara BaraGry som åker runt med stora plantor i bilen, som välter (plantorna alltså...) så det blir en bautajordhög efteråt... inte så glad make har jag då efteråt, fniss....

Ser alldeles underbart ut att få gå på trädgårdsmässa och supa in sommaren, och alla nyheter och tips- även för mig som faktiskt inte är trädgårdsmänniska, trots att jag har flera liter jord på golvet i bilen....
Kan tänka mig att det var nånting för dig det där med virkade handtag och sits ;-) Jättetjusigt!

Ha en skön helg och hoppas du också får fint väder, det har de ju lovat oss nu!!!

kram Gry

Gry sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gry sa...

Ifall du undrar, så är det bara jag som tagit bort min egen kommentar.... den publicerades två gånger av någon anledning ;-)

Kram Gry

bykerstin o. butikblandannat sa...

Hej å tack för hälsning! Jag blir så glad :) Ja... den brunchen gör en hungrig fast man är mätt och den gör en mätt när man är hungrig :p Ååå va roligt att se bilder från mässan för en annan som inte kunde vara där...Fina bilder! Kan tänka mig att Årstidens monter var härlig! Är så roligt med mycket detaljer att titta på.. Härligt att fixa och dona i trädgården, är så avis! Ha en skön helg! Kram Kerstin

Tvert-om-tanten sa...

Gleder meg til jeg får en hage... Kanskje neste år..? Da gjenstår det bare å se om det bor en liten gartner i magen min..(tviler på det..).
God helg ønskes deg!
Klem

Monika sa...

Hej söta du! :o)

Jag har skickat en inbjudan till dej!

Kram

Monika

Lilla Blanka sa...

Hej Marie!
Åh vad härligt med trädgårdsmässa, nu blir jag jättesugen på att gå jag med..underbar inspiration och jättefina bilder!!!
Kram & ha en jättefin helg!
Mia

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Jag kikar in å lämnar en "ha en bra helg" hälsning !

Kramiz Pernilla

Stina sa...

Mycket fint!:-)


Den där skon där...

Har prinsen kommit än?:-D

Gerd, p, sa...

kjempe fin blogg ,sykkelen den var fin.Ha ein fin kveld .kram Gerd

Sallys hus sa...

Hallå!
Ja den där trädgårdsmässan hade jag gärna också traskat runt på!

Va kul att få med sig ett sånt träd hem.....den klarar sig ska du se.....fniss..men det kanske är bäst att du lämnar det i makens vård...;)
Ha inte panik över kommentarerna....är det inte så för de flesta???
Att man vill mer än man hinner...
Jag hinner inte heller.....men försvinner någon bara för att den inte får kommentarer varendaste dag
då får den väl göra det då....
Ha en härlig helg nu...ta det lugnt!
Kram katarina

Frida sa...

Vilka bilder! Jag är utbildad florist så jag njuter verkligen!
Det var ett tag sedan jag höll på med blommor nu.
Ha en trevlig helg!
Kram frida

linnea-maria sa...

Åh vad härligt med en magnolia!!! Vilka underbara bilder från mässan. Hade gärna åkt dit men jag är alldeles utsjasad när helgen kommer, men kul är det /linnea-maria

Annie - Annalunda sa...

Åh så härligt med trädgårdsmässa...!!! Vilken magnolia!!!!! Vilken sort är det?
Tack för din jättegulliga hälsning hos mig... välbehövligt nu...

Jättekram Annie

Husbilsresan sa...

Å,så mycket fint du har fotat på mässan...jag gillar den där vita cykeln...så läcker!!!
Skam den som ger sig....du fick med dej busken hem i alla fall =))
Den var verkligen maffig!
Ha en skön helg!
Kram/Gunn

Glitter och Marsipan sa...

Vilka underbara bilder du visar från trädgårdsmässan.Mycket tips får man.Jag gillade dom virkade detaljerna på cykeln.
Trevlig helg
/Anette

Tonje sa...

For noen utrolig vakre bilder du viser i dag....tenk å kunne få oppleve den messen live!!! Ha en fin helg=)

Anonym sa...

Jag har startat en ny swapblogg. Titta gärna in och anmäl intresse.

Fru Grön sa...

hej!

ska vi bestämma tid och hur vi ska ta oss iväg nästa söndag? jag kör gärna!

Ha en skön helg!

Linda

n o r d i n g å r d e n sa...

Först å främst måste jag säga, jag har lite att göra ikväll ser jag, springa runt bland alla bloggar och justera.

Kommentaren ovan är INTE från mej!! Utan ngn som har tagit mitt namn och startat en blogg! En blogg som hon nu raderat men det underliga är att hon kommenterat hos såååå många denna morgon men inte kände till mej! Ja, alltså, jag är väl inte kändast i stan men har dock bloggat i 14 månader och många känner till mej och har dessutom med mej på sina länklistor. Trist och skumt. Så jag får traska vidare och skriva hos alla andra med... men så du vet, ngn swapblogg kommer jag aldrig att skaffa...

Nu ska jag kolla in ditt fina inlägg fr mässan, återkommer starx!
Mari-Riktiga Guldkant På Livet!

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack för titten av mässan, så kul att se eftersom jag brukar gå men iunte kunde iår och alla har fångat olika saker på bild så det är jättekul! Vilket läckert bord, med rosa ljustakar! Och den vita hörnan, med tom en vit cykel, läckert! Lycka till med din Magnoliabuske! Trevlig helg, Mari.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Monika!
Jag har inte fått något mail av dig... det har inte kommit fram!
Hör av dig är du snäll
Kram
Marie

Hem och Lycka sa...

Ååå, har du blivit med magnolia, såå avis jag blir.. ;-) Det är bland mina favoriter men det blåser för mycket här tror jag. Håller tummarna för dig och din magnolia! kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails