torsdag 15 maj 2008

En Hopp-Jerkas inköp i Danmark och Skåne

Så var det då dags att visa mina inköp som jag gjorde på Danmarksresan.
När jag tittar på vad jag köpt så undrar jag i mitt stilla sinne... Vad är det för stil jag gillar egentligen?
Jag hoppar som en kråka mellan olika stilar och kan inte bestämma mej för vad jag tycker bäst om! Jag gillar den slitna stilen, lantligt, romantiskt, riktigt antika saker, gamla prylar, nya prylar. Jag gillar också olika stilar; Rokoko, Jugend, Gustavianskt, Nyrenässans, Modernt... you name it.
Varför kan jag inte hålla mej till en enda??? Tänk så praktiskt det vore, och så mycket mer plats jag skulle ha i skåpen! Och framför allt: Tänk så enhetligt det skulle bli.
Ja, ja, nu är jag ju så... inte mycket att göra åt!

Det här är en bild från vårt köksfönster idag. De här solskydden köpte jag i en trädgårdsbutik som heter Citron och Timjan och som ligger i Helsingborg. Oj,oj,oj vilken härlig butik! Precis i min smak! Hi,hi... vilken butik är inte det...(nu var jag där igen) Ser ni den stora Plättar i luften? Det är stora plättar till blad! Den köpte jag också där.
Jag hade ju tänkt att solen skulle skina när jag fotade, för det är ju meningen att solen ska strila in genom solskydden... Men tji fick jag, för det var ju mulet idag... Nåja det kommer väl bättre dagar.
Den här lilla emaljburken fyndade jag på Ledreborg! Den är helt underbar! Jag kastade mej ner och tog den... innan någon annan fick syn på den. Den här är min!!! hojtade jag. Maken tittade oförstående på mej... En lite närmare bild på den. Ser ni att det står Sucre på den? Det syns lite dåligt för den är ju sliten... En härligt fransk sliten emaljburk! Yippi! Jag är så glad för den.

Sen blev det ju en del växter också. Den här fina rosen köptes på Ledreborg också. Det är en Austin-ros som heter Radio Times. Den doftar ljuvligt! Hoppas den kommer att trivas hos oss.
Det blev en hel del andra växter också. Och... det är inte bara jag som handlar växter! Maken är väldigt intresserad av trädgård och växter, så han handlade han också. Så ni förstår att bilen var full igen! Inte som när vi var på Trädgårdsmässan, men i alla fall...
De andra växterna har jag inte placerat ut ännu, utan de står på ett papp-flak och väntar på bättre tider, och jag ska visa dom så småningom, när de kommit på plats, där de ska vara. Var nu det är? Det vet jag inte idag, men det brukar ordna sig...

Så var det då nästa lilla grej... En fågelholk från Ledreborg. Dom här har jag ju sett förut, men nu köpte jag mig en. Tycker det är så mysigt med en tvårummare för mesar...!
Sen var det ju då en liten tallrik med rosor... Varför köpte jag den? Hmmm, kan det vara att det var rosor på den? Funderade på var jag skulle ställa den. Men..så kom jag på den strålande iden att jag kan ju äta mina frukostflingor ur den här! Yippi så härligt det blir på morgonen, när mina trötta ögon möts av denna sötnos. Ser ni den lilla fina glas-kannan med liljekonvaljerna i? Den har jag fått efter farmor... den är så söt. Precis som hon var...
Är det sommar så är det! Då ska även jag dofta sommar... Den här köpte jag på båten, hela 100kr billigare än hemma. Och den räcker länge...

De här små är köpta hos Citron och Timjan! Den lilla Urtids-urnan hade en uppstammad rosmarin planterad i sig, men jag hade ju en rosmarin hemma, så jag köpte bara krukan, och planterade i min rosmarin. Sen kunde jag inte motstå den lilla smultronplantan... Hoppas det blir åtminstone ett litet smultron på den... Ska snart plantera ut den...
Här står det på köks-bänken än så länge. Flaskkorgen som ni ser på bilden fyndade jag här hemma på loppisen, för en tjuga. Behöver ju inte vara flaskor i den.
Det var värst vad jag pladdrar på idag då... men jag har varit tyst mest hela dagen, så jag var lite pratsugen nu... Hoppas ni orkade med detta långa inlägg.
Vad ska jag fresta er med nu då? Så ni kommer tillbaka och hälsar på... Jag hoppas ni gör det, för det är så kul med era besök!
Kram på Er!

39 kommentarer:

Broarne sa...

Så roligt med en inköpstripp till Danmark. Vi kommer nog inte iväg på någon särskild semester i sommar men vi ska ta loppis-semester har vi bestämt.
Annmarie

Tvert-om-tanten sa...

Kjenner meg igjen i det med å like ulike stiler. Jeg liker den franske landstilen, sekelskifte-romantikk, allmoge, gustaviansk... Og jeg er midt i en byggeprosess... Skal prøve å få en enhetlig stil. Ikke lett. Men det blir nok mer i retning et norsk/svensk mormorhjem enn et fransk landsted...

Fine ting du kjøpte deg!

Klem

Änglahem sa...

Prata på du Marie...känner så väl igen mig själv.
GRATTIS till utmärkelsen!!! Åhh vad du är gullig som delar med dig av den till mig!! Tack så jättemycket, blir glad som en lärka!!!...då kanske jag är för stor för din holk...mesar är ju väldigt små men lärkor...?...äsch jag tränger mig in ändå....Sån har jag tittat på...ja holken alltså, tycker dom är så söta!
Solskydden är ju bara såå snygga!! Hmmm...Helsingborg... Citron & Timjan..där tror jag att jag varit. Brukar åka ner till Helsingborg varje sommar åtminstone en gång.
Märker du någon mer som är pratsugen*hihi* värst vad jag rabblar på här...
Aldrig hört talas om den rosen, men det finns ju så mååånga rosor så det är nog inte så konstigt...fin ser den ut iaf!

Nähä nu får jag nog ge mig, skulle igentligen bara stänga av datorn innan nattdags....får nog återgå till den göran....är såååå trött, varit ute i trädgården tills nu, var så skönt ute nu ikväll.

Ulrika....Tyst med dig!

Många Kramar & Tack än en gång för utmärkelsen!!!!
Tjötmoster Ulrika

lottens vita och gröna sa...

hallå marie! hit kommer jag för att jag vill och det är alltid såååååå trevligt inte behöver du tänka på att fresat oss, vi kommer du gör det omedvetet baby, allt u gör inpirerar mig! älskar med många stilar, egentligen är det ju min stil ju, blanda ohämmat, kan faktiskt tycka de som har baaaaaaaara vitt, att det blir lite för blaskigt, näää att bryta lite här och därr är fint! dina insynsskydd är rååååååååååfina, och emaljburken med sucre skulle få mig med att bli knäsvag ju, spännande ros, älskar austinrosor!
med värme kram lotten

Gårdsromantik sa...

Så mycket vackert du hittade.

Jag tycker du har en egen underbart vacker stil - den får du inte ändra på.

Kram Maud

Annie - Annalunda sa...

Oj vilket härligt inlägg!!!! Jag njöt av varenda bokstav och av varenda ting...och rosen förstås!!! Du har en ros som jag inte har!!! :) Du får rapportera sen hur den är...
Vilka fina fönsterskydd...och sockerburken!!! Allt var fint - vilka fynd du gjort. Det där med olika stilar känner jag så väl igen!!! Underbar frukostskål tycker jag!!! :) Härligt med en tripp - nästa vecka ska jag och sarah följa med käre maken när han ska på jobbresa till Gotland. Har faktiskt aldrig varit där så det ska bli spännande...
Triljoners tack för utmärkelsen - så himmelens rosligt rart av dig min vän!!!! Så rörd jag blir! Du förtjänar verkligen din - du och din blogg är superhärliga!!!

Jättekram Annie

My Lovely Things sa...

åh så fina saker du har inhandlat..

Ser dig framför mig när du hittar burken..så härligt att den blev din..den är så fin..en skatt..allt är så fint som du har hittat!!

Vad kul att maken är trädgårdintresserad med..Ska bli så roligt att få se er trädgård i blom..
ha det så gott..

kram anna

Min Skattkammare sa...

Här smittas man av ditt glada pladder, hi hi! Du är nog fortfarande kvar i ruset efter Danmarksbesöket! Du är ju den som gav rosenknopparna ett ansikte, klart att du ska ha en rosenfrukost!
Tusen TACK för den fina utmärkelsen, det var riktigt roligt!
Jaha, nu är det fredag igen, men inte är den som den förra vi hade. Nu är det bara att sätta igång att längta igen........
Ha det så skönt i helgen kära vän!
Kram Kicki

Gry sa...

Det är lika bra att lägga Ledreborg på minnet ;-D

Du, jag är också sådär velig eller flexibel eller vad vi ska kalla det. Vore ju bra med en positiv klang på vårt "problem". Jag gillar också jättemycket olika stilar och kan inte bestämma mig för én. Som du säger så har vissa samma smak och stil hela livet. Ibland kan jag önska att jag också vore så. Det skulle helt klart vara bättre för plånbokden med...

Ha en fin dag och en skön inledning på helgen!

Kram Gry

Ann-Catrin sa...

hallå där!!

Visst är det så..man älskar aå många stilar.. och som tur är går många att kombinera oxå... så där är jag med hihi!!

Men snälla vad du har handlat.. den en ljuvliga skaen efter den andra.. ohh måsteta ett varv til och kika!!

KRAAM A-C

Lallis sa...

mmm vad härligt att komma in till dig och se allt det vackra
Ha en fin helg.
kram Lallis

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Godmorgon!

Klart vi återkommer! om om om och om igen...kan inte få nog...så fina fynd och inköp du gjort.Älskar alla var å en på sitt vis...hihihi..

Önskar dig en underbar helg med mycke SOL....*LER*

Kram Nilla

Hagbacken sa...

Åhh vilka fina fynd du har gjort!!

Fågelholken har jag sneglat på MÅNGA ggr!

Det är väl kanon att gilla alla stilar..det gör inte jag..utan kan vara lite petig..men önskar jag kunde vara öppen för mer...det tycker jag bara är positivt...så länge du är nöjd så är allt bra!!

Kram på dig!

Hjärtat Mitt sa...

Inte ett enda onödigt inköp!
Det tycker i alla fall jag.
Och varför ska man bara gilla en stil, när det finns så mycket fint...
Jättegrattis till alla dina fina nya saker.

Ha en underbar helg

Kram Mari i Marieholm

drömmen om vitt sa...

såååååå fina saker du köpt. Lilla fågelholken var ju så jätte söt.
Ha det gott!
Lotta:)

Lantliga drömmar sa...

Härliga saker du köpt! Roligt med en liten inköpsresa också! :-)
Vad gäller stilar... Du har din egen, och för dig är den den allra bästa! :-) Så är det väl med oss alla?!

Ha en riktigt skön helg!
Kram!

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Jag tycker det bara är kul när man kan blanda olika stilar, det ger så mycket stimulans.
Jag kan inte heller hålla mig till en enda stil, de vore ganska tråkigt oxå.

Vilken trevlig parfym du köpt, klart du ska dofta gott, de är alltid trevligt. Jag gillar parfymer med milda dofter =)

Trevlig Helg!
Kram Benita

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej, vad roligt at se dina inköp, jag förstår du kastade dig över burken, det hade jag med gjort men min sambo hade nog tittat lika frågande som din... fina fönsterskydd och va kul med ett dofttips, den ska jag sniffa på ngn gång... Mari.

Vardagslycka sa...

Vad kul med en liten inköpstripp och vad mycket fint du har hittat. Fönsterskydden är jätteläckra och emaljburken förstår jag att du kastade dig efter! Fågelholken står på min önskelista. Och vad kul med en fin frukostskål!
Ha en bra helg och hoppas det kommer lite sol och värme!
Kram, Carina

linnea-maria sa...

Oj vilka fina inköp. Fönsterskydden är jättevackra, och jag tror att de fotas bäst i mulet väder (har läst det nånstans) ha en skön helg/linnea-maria

hemtrevnad marie sa...

Så vackert du har det i köksfönstret!!!
Och du, att gilla olika stilar är väl inte fel...det blir så mycket mer personligt och unikt då...ditt hem är jättevackert och DU!!
Jag gillar också många stilar...men jag tror också att det man gillar oftast passar ihop ...bara färgerna stämmer!!
kramis

Hannis sa...

O´lala,vilka solskydd!!
Tjusiga!
Skrattar gott när du beskriver din reaktion över burken=))
Visst är det lustigt hur det i bland bara sprätter till och man känner:Den ska jag ha!

Tycker det är härligt med flera olika stilar.
Det där med att gå på känsla passar mig bättre än att leta efter bara en stil.

Ha en go helg/Kram Hannis

Nygammalt sa...

så mycket fint du har hittat.

Klart du måste få vara en Hopp-Jerka i din stil, det är nog många av oss också.

Ha en trevlig helg!
Kram.

Tankevågor sa...

Jättefina bilder! Roligt att få sen vad du köpte! Tycker verkligen om din stil och dina fynd!
Ha en fin fortsättning på helgen!

♥ Pia... sa...

hej...en tripp till Danmark...så kul..dit vill jag oxå åka....mycket fint du visar..och prata gärna..det är väl skönt att få prata av sej så där:) det gör jag med och det blir rena rama romanerna ibland..holken den var för söt alltså...hihi..min granne har en en husvagnsholk i trädet..och varje gång jag är ute och rastar hunden så gå jag förbi den ..och blir bara så glad..för den är så urgullig..liksom din var nu då..skulle kunna tänka mej den med...ha en trevlig lördag...kram PIA

Lavendelkvisten sa...

Det är första gången jag tittar in på din blogg och jag måste säga att jag tycker den är underbar. Jag har lagt till dig på min länklista - hoppas det är ok! :)

Jag är precis som du - jag kan inte bestämma mig för en specifik stil utan blandar hej vilt. Men det finns ju så många vackra ting och stilar, hur ska man kunna välja?! :)

Ha en fortsatt bra helg!

Kram Åse

Wickans värld sa...

Vilka härliga fynd du gjort!! Vi har bestämt oss att vi ska bila söderut i sommar. Har sagt till maken att då tar vi Skåne o Danmark också, när vi ändå har bilat genom halva Sverige... Måste skriva upp alla butiker jag ska söka igen!! Men jag säger inget till maken...

Marie sa...

Hej Marie!
Så mycket fint som fick följa med dig hem. Ser dig framför mig när du kastar dig ner efter den underbara burken!!! Känner igen mig, jag gör också så ibland, hihi.
Fågelholken stod jag också och tittade på, den är verkligen supersöt!
Den där butiken Citron & Timjan måste jag besöka nästa gång jag är i trakterna, verkar ju vara en riktigt mysig butik!

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Marie

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Åhh vilka fina saker du har fått med dej hem! Ja jag bara njöt av alla bilderna. Hihi ja du är verkligen en hejare på att hinna roffa åt dig fynd =)

Kramisar Anita

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad härlligt att riktigt få shoppa loss! Jag tycker du handlat underbara saker. Bara tanken på att få äta frukosten ur en sådan vacker skål får mig glad:)

Kram Annica

Anonym sa...

Solskydden var otroligt fina - ett bra köp tycker jag!

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Åh vad många fina grejer du köpt..! Underbara bilder..!

Ja visst var Citron & Tmjan en ur-mysig affär? Jag passade ju på att titta in på väg till Danmark också.

Åh Ledreborg..skulle varit med..synd att det krockade med nåt annat för mig..men nästa år så.. :)

Kram
Mia

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken härlig inköpstripp det blev, förstår att du njöt av alla butiker och fint du handlat!

Hoppas att du haft en skön helg! Här har det varit bra, dagarna går för fort bara....

Ha det gott, kram!

Noll54/Eva-Karin sa...

Hej Marie! Vad fina solskydden är! Det här med olika stilar är väl underbart! Det är därför jag säger att jag skulle kunna ha minst 3 hus, skulle inte vara några problem att inreda.Men jag får väl ha lite olika stilar i rummen,det funkar det också, bara man tänker färgmässigt.....Tack för titten förresten, alltid lika trevligt när du hälsar på i Karlstad
Ha det gott!

Eva-Karin/noll54

Doften av vanilj sa...

Oj oj så mycket härliheter du visar! Solskydden,supersnygga! Den lilla burken, urcharmig! Fågelholken, VILL HA!! Massor med ögongodis! Ha det så bra/Kram

Levasomjag sa...

Åh,gillar fönsterskydden jättemycket. Ser jättefint ut. Jag är också så där hopplös och gillar många stilar, så det spretar här hemma en del, men så är det. Ibland kan det vara svårt att få det enhetligt. Söt burk. Åker hem till Helsingborg på tisdag, hälsa på mamma. Nästan ett år sedan jag var där. Citronoch timjan blir det då.
kramar Malin

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej!

Jag tycker att det är jättehärligt att du gillar massor av olikia stilar. på så vis blir ditt hem peronligt och fullt med överraskningar. Det går ju ihop jättefint allt det du har. Så inte behövs en enda stil inte! :-)

Vilka superfina saker du köpt! Solskydden i fönstren är verkligen jättefina. Och rosen, jag den är ju ljuvlig. Kan liksom känna doften ända hit..

Önskar dig en fin ny vecka!
Kram Hanna

Jessan sa...

Vilket härligt köksfönster! Solskydden är verkligen fina! Ser mysigt ut att sitta där med en kopp kaffe! Ha en jättefin vecka! Kramar Jessan

Inspiration i vitt sa...

Hej: vad jätte fint det blev med insynsskydden i dina fönster,sådana skulle jag oxå jätte gjärna villja ha,och vilket fynd med emalj burken.

Är helt ny i bloggvärden titta in om du vill(det kommer mycket mera så småningom)
Mvh ingelaB

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails