torsdag 25 mars 2010

Gott och Blandat???

Blandat är det i alla fall... Gott... Nja, det går ju inte att äta, men det kanske kan vara lite ögongodis förhoppningsvis...

Måste bara få visa den här flaskan som jag hittade hos en antikaffär... Den var både billig och fin, tyckte jag. En riktigt stor flaska som innehållit Skriv och Kopiebläck. Tycker ju att det är så härligt med de här etiketterna som fanns på flaskorna förr... Att den här var från Tekniska Fabriken Gripen i Linköping var ju också kul, det är ju vår grannstad...

Undrar just hur man såg ut när man hade fyllt på sitt bläckhorn??? Nu finns det visserligen en liten pip där man häller... men ändå...
Det blev lite omstyling förstås... i vårt gamla bokskåp. Där den fick trona ihop med lite andra flaskor och karaffer.

På samma hylla, klämde jag in hela världen! Tänk så mycket det kan få plats på bara en enda hylla... :)) Nu ser väl inte världen likadan ut idag, som den gör på den här lilla jordgloben. Åtminstone inte landsgränserna...
Ett raskt hopp över till fötter och skotillverkning... Hittade en läst häromsistens, och då blev det lite omstyling igen... Tre på rad... Tripp, trapp,trull. De små barnlästarna hade jag sen förut...

Här hoppar jag vidare...

Upp i fönstret!
Där har jag sedan en tid tillbaka en Vaxblomma. Det är en blomma som kräver oerhört mycket vatten...

Maken trodde inte jag skulle klara den här, men Tji fick han! Han erkände häromdagen att jag faktiskt hade lyckats med den, för nu kommer det nya skott! Men det gäller att inte missa vattningen. Varje morgon står jag där med vattenkannan... det ni!
Om ni tittar bakom blomman så ser ni en fönsterbåge... Ett loppisfynd jag gjorde för ett tag sedan... Fönsterbågen är jättestor, men jag skulle bara HA den, för den var ju så billig...
Och sedan blev det målning, för den var omålad... och inte så vacker, så jag tog några tag med penseln, så det skulle bli lite "lagom" målat...
Sen efter målningen, så vandrade jag runt i huset och undrade var i all världen jag skulle göra av den... Provade på än det ena, än det andra stället... Men den var såå stor! Till slut så klämde jag upp den i hallfönstret... Och jag tycker faktiskt inte det blev så tokigt...


Vi har ju inga vackra spröjsade fönster i vårt hus, men nu kan jag ju få ha lite sekelskifteskänsla åtminstone i hallen... och om man bortser från den fula utsikten... :( Men snart kommer det löv, och då slipper vi se grannens fasad... :)

Så här ser det ut på lite avstånd...

I hallen står också en liten skottkärra i trä... Den köpte jag på Rum och Trädgårdsmässan. Visst är den söt?
Nu ska den inte vara där egentligen... Utan jag tänkte ha den ute på landet. Men det dröjer ett tag till innan vi kommer ut dit, så då får den vara här så länge...Hade inte hjärta att slänga ut den i garaget med en gång.
Ja, då var det färdighoppat för den här gången... Och nu ska jag studsa vidare till annat som ska göras...


Kram


23 kommentarer:

Lavendeldockan sa...

hej.
vilka härliga bilder du visar och fönsterbågen vart kanonsnygg när du målade den.
själv håller jag på och målar jalussiluckor samt en madonna som var blå och i guld färg haha inte så snyggt kanske.
ha det så bra min vän
kram erica

Rostrose sa...

Marie, your photos are wonderful! I love your windows-decoration (how I would love a similar "fake window-frame"! It charms the whole rooom! And your bottle is so pretty :o) - a very good found!!!
Hugs, Traude

Elsa och Helena sa...

Så mycket fint du visar...allt är bara jättesnyggt:) Vad bra, då vet jag att det är du som gjort ägget...älskar den krackelerade ytan! Ska göra en länk till dig i inlägget också:)
Och lyckliga du som får åka till Bossgård redan i helgen.
Kram Helena

Elsa och Helena sa...

Nu har jag länkat till dig, hihi:)
Vet du vem som gjort det andra ägger...var det Lisas Torp tro?
Kram

Elzie sa...

Så mycket fint du inhandlat. Nog blir man glad när man ser gamla flaskor med etiketter alltid. Lite skillnad på plasten vi har idag.

Hoppas du har en solig och bra dag.
Kram Elzie

Rosor och Spetsar sa...

Så mycket fint du visar idag när du hoppar omkring. Skolästarna är så charmiga tycker jag, och vilken förnsterbåge. Jag förstår att den skulle med hem.Den passar ju jättefint där du placerat den.
Ha det så gott
Kram Annelie

Lisas torp sa...

Så mycket fint du visar! Ja, de där gamla flaskorna är verkligen vackra med sina etiketter! Tänka sej att de fyllde på bläck för att kunna skriva--- för han förstås!

Den blomman var ju jättefin - påminner lite om rosmarin (som jag köpte idag med blommor å allt)! Ja, skam den som ger sej!

Vilket vackert fönster sen! Ingen kan ju ana här på bilden att det inte är ditt eget fönster!

Ha nu en härlig kväll!
Kramar
Lisa

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
va fina flaskor! och rummet med skribordet och skrivmaskinen mmm...
vackert!
Kram Anette

. sa...

Ojojoj, så mycket fint du bjuder på! Vet inte vad jag tycker bäst om, allt är ju så underbart! (Men skrivbordet var kanske särskilt, ändå...)

kram Camilla

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilka fina bilder och flaskan var ju bara så underbar!
Ha en finfin kväll!
Kramis/LenaS

Viola sa...

Det ar folkbladet som var här, tror det är ute imorgon..här var man och shoppade loss på Panduro idag..så nu pysslas det för fullt, och snö ska det bli på söndag, tror du att man blir GALEN! påskpuss

hemma hos lilla mej sa...

Vilka underbara bilder du visar!Mycket härliga saker oxå.Önska dej en fin kväll vårkram Rita ♥

Märta sa...

Vad fint du har det!
Dessa gamla flaskor med fina etiketter vad härliga de är.
Du visar så mycket fint och allt är så prydligt hos dig, blir faktiskt lite avis för det där med städning har fått stå tillbaka för så mycket annat här.
Ha det nu så gott!
p.s. har en liten utlottning hos mig.
Märta

hemtrevnad marie sa...

Å, så mycket fint du visar!!
Gillar verkligen fönstret i fönstret, så har jag också vet du:)
fast då inte lika vackert krysspröjsat tyvärr...vaxblommor är såå fina , jag har bara köpt som snittblomma , men den brukar stå jättelänge!!
kram på dig!

drömmen om vitt sa...

Hej hopp! Vilken pytt i panna må jag säga och vilken fin fönsterbåge,så snyggt att ha den där, hmmm fin blomma du har klarat av där, för mig är det blomstopp eftersom maken tycker jag tar dö på det mesta, men kanske ska prova den du har där:)
Kram Lotta

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men Marie så mycket fint du visar! Ja herreje vilka ljuvliga fynd!! Fönsterbågen blev ju helt underbar där i fönstret. *Fniss* längtar också till löven slår ut här så jag slipper se grannens röda fula plåtskjul. Haha i höstas så smög jag och maken en mörk kväll och planterade ännu mera buskar på vår tomt! Nu har vi en hel dunge av olika buskar samlade på ett ställe, ser helt sjukt ut. Men vad gör man inte för en harmoninisk utsikt =)

KRAM Anita

Bitte sa...

Åååh, vilken otroligt söt etikett på bläckflaskan :-). Vilken tur du hade som hittade den!

Du visar så mycket fint, jag tycker att den vackra fönsterbågen blev perfekt i hallfönstret. Det ser ut som att den alltid suttit där! Skottkärran var riktigt söt och... SKRIVBORDET och STOLEN. Jag vill ha dem... ;-).

Min pappa hade en precis likadan jordglob som du visar och vi fick låna den en gång när sonen var rätt liten (jag minns inte till vad). Tyvärr gjorde sonen ett experiment på den... han försökte göra om den till en fyrkant eller nåt... synd på den gamla fina jordgloben och pappa blev inte direkt glad... ;-).

Ha en fin lördag!

Många kramar till dig!
Beatrice

PS. Det känns fortfarande tråkigt att jag inte fick chans att träffa dig på bloggträffen! Det hade varit så roligt att ses "på riktigt", men förhoppningsvis blir det fler chanser till det framöver.

C De-sign sa...

Vilken fin fönsterbåge! Har just "kurat"med earth hour och njutit av sterinljusens milda sken.... men nu blev det lite tid vid datorn i alla fall....Önskar dig en fin, skön söndag! Kram fr C

Unknown sa...

Hej vännen,

Din fönster båge är bara hur fin som helst. Passar alldeles perfekt på den plats du valt.
Tänk så mycket fönster och dörrar gör åt ett hus.
Jag bara älskar vackra fönster och dörrar, både inne och ute.
Kan bli försälskad i ett hus som är fullt bara det har vackra fönster och en vacker entré.
Första intrycket är alltid viktigt i alla sammanhang.

Du får tag i så många trevliga saker. Håller med om att ettiketter från förr var bedårande.
Så även gamla handskrivna dokument.

Önskar dig en härlig vecka Marie.
Nu är det sommar tid som gäller.
Hurra! Ljuset har återvänt.

Kramisar Jeanette

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilka underbara bilder!!! Fönsterbågen är ju bara en dröm...så fint det är i din hall. Jag gillar oxå gamla flaskor och det är roligt när etiketterna sitter kvar och etiketten på din bläckflaska är underbart vacker.
Tänk att du lyckades klämma in hela världen i din hylla, det var verkligen inte illa =D
Önskar dig en fortsatt skön söndag och du, du har väl inte glömt att vattna idag;-)
Kram,
Regina

NinaH sa...

Åh så mycket fint- flaskor, skoläster, Vaxblomma (duktiga du!;-)..), fönsterbåge & skottkärran!! Alltihop!!;-)

Lilla Vrån sa...

Så fint du har där hemma.....fönsterbågen var hur underbar som helst.
Alla bilderna var inspirerande...jag saknar lite gnista nu, så det är roligt att få lite påfyllning.:)
Tack för det!
Kramar/Carina

lisbeth sa...

så jättefina flaskor..jag letar efter bläckhorn i glas till mitt ställ, men det är svårt att hitta..
ha en skön dag
Lisbeth

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails