måndag 19 april 2010

Hoppjerka

Jag är en fullständig hoppjerka när det gäller inredning... Jag tycker om så många olika stilar och ibland blir jag så trött på mig själv att jag inte kan hålla mig till en stil. Tänk så mycket lättare det vore, om man bara hade tex Lantligt... eller Gustavianskt... eller...
Ja, ni ser... jag kan ju inte ens bestämma vad jag ska skriva...

Jag gillar så gott som alla stilar, och skulle helst vilja ha alla stilar representerade i var sitt rum... Tänk er vilken känsla! Att börja med ett sjuttonhundratalsrum... och sedan jobba sig vidare ända fram till femtiotalet. Men där tar det nog stopp! Sen är jag inte så jätteförtjust i sextio och sjuttio-tal. Även om någon grej kan slinka in ibland... Ja, ni ser att jag har svårt att bestämma mig...

Det här grå-målade tycker jag i alla fall påminner om den gustavianska stilen... ett hörn nere i gillestugan har ju den stilen...
Och den här lilla ramen är ju Gustaviansk stil... Ja, den är ju inte "från tiden". För då skulle den inte stå här... Då blev det alldeles för dyrt... Men det är ju härligt att det finns stilkopior!
Ramen är i alla fall gammal... Så mycket kan jag säga.

Här klämde jag dit några av mina fina böcker som jag köpte för ett tag sedan... Och det blev ju ganska bra, det också... Och den vackra damen och det lilla äppelkindade barnet fick en mer upphöjd plats.
Ja, så här blev det med böckerna...

Ingen har väl undgått, att jag gillar gamla tavlor och bilder... Den här hittade jag på loppis för ett tag sedan... Och det är en vy över det kära gamla "Peking"... Oscar Fredriks Bro, (som den hette då) och över Karl-Johans Park.

Panorama öfver Norrköping... Visst är det vackert med gammal stafning! Här ser man Stadshuset, och bakom träden som inte finns kvar idag, ligger Kaktusgruppen. Där har man gjort planteringar ända sedan 1920-talet...

Och här åker den lilla "loppan" (spårvagnen). Det ser väldigt idylliskt ut...


Den här tavlan har jag i hallen ner till gillestugan, men där är så förbenat mörkt, så det går knappt att fota där alls... så jag fick flytta in den i gillestugan, för fotografering. Och den spöklika varelsen ni ser som en skugga i tavlan, är jag...


Ja den här tavlan är varken Gustaviansk, Shabby eller särskilt lantlig... Jag vet i sjutton vad den tillhör för stil? Men den passar ju in i mitt hem som är fullt av olika stilar!

Hoppas ni har en fin start på veckan!

Kram


23 kommentarer:

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej!

Ert hem är bara så vackert.Tycker du får ihop stilarna helt ljuvligt fint.
Är oxå liiiite kluven i vad jag vill ha men det är ju tur att man kan göra lite som man vill.
Ett personligt hem är väl underbart?

Kramis nilla

STENLYCKA sa...

Vilken underbar spegel, blev förälskad.Är så svag för sådana.
Du har det så underbart fint i ditt hem och en jätte bra smak.
Kramar Raina

(eddas) sa...

Jeg og liker litt forskjellig...og nå driver jeg og skal flytte....så det gleder jeg meg til...tenkte da og ha litt forskjellig fra rom til rom.....litt retro og landlig på kjøkkenent...og fransk/dansk landstil på stua....og veldig romantisk på soverommet med masse roser:)Men så lenge en får alt til og harmonere spiller det ingen rolle....:)
Ha en flott kveld
eddaKlemmer til deg:)

Elsa och Helena sa...

Du har så fint!!! Men jag känner igen mig, ibland blandar jag till det så det blir helt fel!! Ja, det är ett flyttande fram och tillbaka och upp och ner!!

Kram Helena

Lantliga drömmar sa...

Men det är ju just det som är så underbart att man faktiskt kan blanda olika stilar med det lantliga ! Jag gillar dina bilder. Ha en skön dag! Nilla

Elzie sa...

Stil eller inte stil, jag tycker du och maken har ett otroligt vackert hem. Sen får det vara hur det vill med olika stilar. Här finns ingen stil på någonting känns det som, haha. Om man bara fick slänga ut den fula hörnsoffan i alla fall och köpa något snyggt i soffväg, men det är ju så skönt att kunna ligga ner där i "hörnan"!!
Jättefin ram du fått tag i. Och tavlan över Peking var hur mysig som helst.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Eva Linnea sa...

Att blanda stilar blir ju DIN stil. Jag går mycket på färg och det har jag för mig du också har skrivit någon gång. Passar det i färg så funkar det.
Varm kram Eva Linnea

Lisas torp sa...

Ja, dina saker passar då ihop i alla fall de som du visar här. Jättesnyggt och den fina panoramabilden från gamla Peking är ju underbar! Tänka sej att det sett ut sådär en gång - vilken idyll!
Nåja, men den delan av stan är ändå rätt fin även idag.

Ha en skön kväll!
Kram
Lisa

Inspiration i vitt sa...

Hej Mari, jaa ibland kan det att vara svårt att bestämma sig för vad man gillar, man kan ju gilla lite olika saker olika perioder också, rätt var det är gillar man plötsligt något helt oväntat. Jaa huvudsaken är att man trivs.Så söt den lilla tavlan var där på dina fina böcker. Kram på dig/Ingela.

Bitte sa...

Vad jag känner igen mig i det du skriver :-). Här krockas det ogenerat mellan stilarna också! Just nu funderar jag intensivt på om det skulle passa med en kinesisk svart sidenlampa över ett gustavianskt bord? Hmm... det kanske blir för mycket av det goda :-).

Vad vacker guldspegeln var med sin krusidulliga ram, den gamla fotoramen blev jag så förtjust i också!

Ha en fin kväll!

Många kramar
Beatrice

Våglyckan sa...

Det är blandningen som gör det personligt och inte likt någon annans. Fortsätt du med dina fina blandningar!
Ha en bra vecka!
kram från mig
/maria

NinaH sa...

Trevligt se en skugga av ditt jag!;-) "Spöket" är också väldigt duktigt på att inreda & arrangera!!:-) Vackert allt du visar!

lisbeth sa...

så fina gamla saker tänk om dessa ting kunde tala..de har säkert många hemligheter...
vårkramar från Lisbeth

Ett Vitare Hem sa...

Kan säga att även här bor en liten hoppjerka, väljer att ta hem det jag gillar sen spelar det ingen roll från vilken epok det är ;o)
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Mitt hvite hus sa...

Vakkert... ja dette har jeg tenkt på også... men det blir jo fint å blande stilene også da..det har du kalrt iallafll..

klem Kerstin

skjønt muse par i forrige innlegg..

Hannis sa...

Visst är det skönt när man inte behöver bestämma sig för en stil utan bara kan köra på!
Sen tycker jag att du alltid får till det med vackra arrangemang!
Personligt och unikt=))

Kram Hannis

. sa...

Är inte tavlan i sekelskiftesstil? En stil du glömde nämna...Du vet, Madickenstil...

Tycker du har ett vackert och sammanhållet hem, vad alla stilarna nu heter. Levande, kanske?*fniss*

Kram Camilla

Sirpa sa...

Hej Marie! Tack för din besök hos mig! Visst man kan ha många olika stilar! Jag ska ha en mörk o mysigt vardagarum på "min stil" orientaliskt utan orientaliskt som jag säger:)
Och sovrummet blir vit vit vit, romantiskt!
Gillar dina bilder!
Har det så bra! Kram Sirpa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här blandas också stilar hej vilt, men passar det ihop tycker jag det är helt ok. Jag har en spegel som är väldigt lik din, har precis fotat den idag. Vilken fin gillestuga ni har, vilka möbler och saker! Den ovala ramen är jättefin.
Stor kram
AnnaMaria

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Jag tycker din stil påminner om den lantliga stilen. Jag tycker inte heller om att bara ha vitt överallt. Såsom väggar,möbler och saker.

Vit som snö sa...

Oavsett så är det fantastiskt vackert hos dej! Känner också att jag blandar men brukar trösta mej med att det är det som är "min stil". Kandelabrarna, terrinen, spegeln, ramen...allt är ju så vackert gos dej och jag tycker det passar perfekt ihop!
Kram Cilla

Home No.1 sa...

Hej Marie=) jag tycker din mix av allt passar ihop och det är ju huvudsaken, man ska själv trivas!

Kram Annica.

Les Cotrions sa...

Hello Marie! Your golden frames are stunning! Lovely old photo too and the ancient engraving is stunning! I love the contrast with the white furniture!
A nice evening!
Vale

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails