torsdag 22 april 2010

Min nya kamera!

VARNING!
Idag blir det ett mastodont-inlägg! Massor med bilder på samma saker... Hoppas ni står ut!

Jag vill ju visa min nya kamera! Tjusiga objektiv, massor med megapixlar, bildstabilisator, Lcd-skärm, high-sensivity-sensor, hdmi-utgång... you name it! .... Allt finns med i denna underbara kamera!

Nu har jag inte en susning om vad allt det där innebär... men bara att titta på kameran gör mig jätteglad. Vet ju att det är en konst att ta bra bilder...och det gjorde man säkert med den här!

Den här kameran påminner om en kamera, som min pappa har... Nu är den inte lika gammal som den här, men formen är likadan... Tyvärr så används den inte längre, i dessa dagar med digitalkameror osv. Även han har gått över till det digitala.

Är ju uppvuxen med en pappa som fotograferade väldigt mycket när jag var liten. Han hade eget mörkrum, och det var jättespännande att få vara med där och se bilderna växa fram... De lades i olika bad och bilden framträdde mer och mer efter de olika baden... Sen hängdes bilderna upp på tork på ett snöre... ja det var tider det!

Många av dom bilderna har jag uppsatta i min källartrappa! Det är svart-vita bilder i olika storlekar och motiv... Och många av dom är jag med på... Fick ofta ställa upp som fotomodell för pappa, när jag var liten...

Idag tycker jag inte det är lika kul att bli fotad... :)

Och det här är min egen, allra första kamera! Det här är den lilla väskan som kameran låg i...

...och så här ser den ut när man tar fram den... Ujujuj... Nu blir jag nostalgisk...
Kommer ihåg min första skolresa... hihi... när den här kameran var med. Jag fotade mina klasskamrater, och jag fotade sevärdheterna vi fick se... Och mina klasskamrater blev som små prickar på bilderna... Ja jisses!

Och rätt var det var när jag fotade min gamla kamera, så marscherade det in en liten fluga i bilden... Så nu fick ni se den också. Undrar om jag hade kunnat fota den med de här gamla kamerorna? Troligtvis inte! För dagens kameror är ju väldigt, väldigt bra!

I helgen som var hade jag inte min kamera med mig... tyvärr! Det skulle jag ju ha haft... men så blir det ibland...

Jag var nämligen på Vårmarknad i Gammalkil. Det var Björn och Marcus, (som ni som läser Lantliv )har läst om i höstas, när de visade sin gård i tidningen.
Det var otroligt fint och jättemycket folk som hade hittat dit... Så även jag! Fick ju nys om det här inne hos Marie, Min lilla veranda, och tänkte, att det ligger ju så nära, så det vill jag åka på. Det fanns så mycket vackert att titta på... och handla.

Jag handlade inte så mycket, men några grejer fick följa med hem. Bla den urtavlan som ni ser bakom kameran... och den här lilla vita kannan, som jag genast satte vitsippor i!
De hade massor med vitt porslin, för alla som älskar det vita... Och mycket annat trevligt också... Och det var en lång kö in i växthuset, där de hade marknaden.

Den här lilla skålen med lock, kom också med hem... Passade perfekt för badrummet och ett gäng bomullsrondeller...

Sen måste jag ju slutligen få visa min alldeles underbara lilla vinst, som jag vann inne hos Lena!
Hade ju en makalös tur att få vinna en av hennes små madonnor som hon gör. Den är alldeles perfekt, och man kan se ansiktsdragen även på bilden... Hon står nu och vakar över mig när jag sover...
Tack snälla Lena, för den underbara vinsten!
Och har ni kommit så här långt, efter det här enorma inlägget, med massor med text... Ja då beundrar jag er att ni orkat läsa allt...

Ja, jag beundrar ju er ändå... och är så glad att ni vill komma in och läsa och kommentera, här hos mig!


Kram på Er!


23 kommentarer:

(eddas) sa...

Grattis så mye med nytt kamera:)
Er så gøy og ta bilder....skal se om jeg får kjøpt meg et nytt snart jeg og:)
ha en trevelig aften
eddaKlemmer til deg

Eva Linnea sa...

Vilken härlig nostalgitripp! Min pappa hade också mörkrum och fotade jättemtycket. Undrar vart hans kamera har tagt vägen? Min pappa lever fortfarande så jag kan ju faktiskt fråga honom.
Och fina nya sker har du handlat också!
Kram

S o F sa...

Vi orkar. ;)

Tycker att de är så fina de där gamla kamerorna.
Vi har några stycken här hemma också för nostalgins skull.

Låter och ser ut som om du har haft det bra.

Soooliga hälsningar!

Lisas torp sa...

Grattis till vinsten! Åh, så fin den var och de andra sakerna också! Så du VAR på den marknaden!!! Jag har läst om den och det var säkert mycket fint att titta på där och köpa...förstås!

Dina kameror är underbara! Jag har börjat tycka om gamla apparater i största allmänhet! De är så vackra jämfört med dagens slimmade saker.
Så härligt med en pappa som var fotograf! Säkert inte lika kul att vara fotomodell - i den åldern kan jag tro.

Här försöker jag smälta att det är svinkallt och att det snöade imorse. Nu är snön borta men svinkylan består!!!
Ha en fin kväll!
Kram
Lisa

Vita Falkens Lantliv sa...

Vad spännande med ny kamera!! Klart man kan bli tjatig med liknande bilder men jag förstår dig, bara till att fortsätta med det, annars lär man sig ju inte:) Härligt med gamla kameror, och framkallningen som det gav. Lite synd att det har försvunnit. Men det är väääldigt mycket smidigare numera:)))
Kram Susanne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Har man roligt går tiden fort, och det var roligt och läsa om dina kameror. Fint att du har kvar foton som din pappa tagit, såna ska man vara rädd om. Den marknaden du var på låter spännande, jättefina saker du köpt. Vita kannan tyckte jag var lite extra fin.
Ha det gott
Stor kram
AnnaMaria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken vacker kamera, det riktigt pirrar i nostalginerven när jag ser den. Om du gillar foto och fina filmer hoppas jag du har sett "Maria Larssons eviga ögonblick" annars måste du bara se den, vilken fantastisk film.

Fina saker fick följa med dig hem från vårmarknaden. Det är så fint med vitsippor, idag har de tyvärr gömt sig i ett 3 cm djupt snötäcke. Hugaligen, ska det aldrig ta slut.

Din madonna är jättefin, har funderat på att beställa en från Lena.

Kramis,
Regina

Elzie sa...

Vad kul med lite kameranostalgi. Ja, det passar ju inne hos dig. Men vilken fin kamera du hade. Själv fick jag nöja mig med en instamatic, med samma resultat på bilderna som du. De flesta människor ser ut som myror, haha. Men jag lyckades få till lite bilder på närmre håll också. Där man åtminstone ser vilka människorna är!
Hoppas du har en bra kväll.
kram Elzie

Viola sa...

Vad härligt att dom är sparade..kamrerna alltså..rar vinst måste jag säga, i morse visst jag inte om jag skulle skratta eller gråta..vilket jäkla väder vi haft idag, inte klokt..puss

Gammelbålsta sa...

Hej!
Vilken underbar kamera. Jag älskar gamla kameror men har tyvärr ingen. När jag gick på gymnasiet och bodde hemma så hade jag ett mörkrum i bastun. Gjorde massor av svartvita fotografier. Gick en fotokurs på den tiden... i dag kan jag inte ens ta bra bilder med en digitalkamera. tyckte det var lättare med de äldre kamerorna. Fina saker du köpt. Ha det riktigt bra kram Aydan

Mitt hvite hus sa...

Herlig kamera du har fått deg... så utrolig moro å ha ...

God helg..
klem Kerstin

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Framkallat i mörkerrum har jag också provat, det är så kul! Älskar att ta kort men är dålig numera på att sätta in dem i album...
Härliga bilder!
Må så gott
/Karin

Lilla Vrån sa...

Ett härligt inlägg med fina bilder och texter.
Kul med ny kamera...vill också ha:)
Grattis till din vinst...visst är det kul att vinna?
Ha en toppenhelg!
Kramar/Carina

Min Skattkammare sa...

Ohhh, här var det lekfullt!
Tänk att man aldrig blir för gammal för nya leksaker!
Det värsta är ju att få kläm på alla finesser, men sen du......!
Jag hade "foto" i skolan, fritt valt arbete, där vi framkallade och hade oss, jättekul!
Men den nya tekniken är ju ofantligt mycket smidigare, och billigare.
Du får flytta in genast! Åhhh, så trevligt det vore! :o)
Ha en riktigt fin helg, det blir nog många fina foton!
Kram Kicki

Ett Vitare Hem sa...

Hräigt med en ny kamera och tack för dina snälla ord och den lilla donnan!
Ha en finfin helg!
Kramis/LenaS

Country Hill sa...

Hej Marie! Vilket trevligt inlägg en annan har ju fullt upp med en enkel digitalkamera. Mycket fint Du visar!
Tack för att Du var inne hos mig.Några svar kommer här! Ja jag har varit med på Antik och kuriosamässan i flera år,så vi har kanske träffats. Älskar mässor ser redan fram mot höstmässan.
Ha en bra fotohelg!
Kram Lena

@nne sa...

Beautiful collection. I wish you a sweet weekend, @nne

Annies Blå sa...

Tack för kommentaren inne hos mig. Roligt att höra att ni är nöjda med ert kök :). Vilken jättefin gammal kamera du har :). /Annie

Hemmet Är Min Borg sa...

vilka härliga bilder, och visst är det något speciellt med dem gamla kamrerna,du bjuder på fina bilder
önskar dig en härlig söndag
kramiz

Hanna sa...

Roligt med ny kamera.
ha en bra vecka!
Kram
Hanna

Sirpa sa...

Hej! Grattis till kameran! Mycket fina bilder! Visst man orkar läsa när det är nåt intressant skrivet:) Har det bra! Kram Sirpa

Elsa och Helena sa...

Grattis till din vackra vinst! Och här har du en till som har sin alldeles egna första kamera kvar:) Har försökt göra mig av med den...men det går inte, är för nostalgisk jag också!

KRAM Helena

STENLYCKA sa...

Vill bara titta in och säga hej och en kram. Har inte glömt av dig men nu är det andra som vill ha min uppmärksamhet som t.ex. pionen, dillen, rosorna och en och annan maskros, dessa tar faktisk all min fritid.
Underbara bilder du visar!
Ha det bra!
Med risk att du blir lite jordig så ger jag dig en stor kram Raina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails