måndag 23 maj 2011

"I zink I like it"

I år är det väldigt mycket zink ute i trädgården. Jag gillar zink! I alla fall i år... :))

Det har varit mycket olika med krukor och sånt genom åren... Ett tag var det blåa krukor, och blåa klot och annat trädgårdspynt i blått. Sen har det varit i olika korgmaterial...som inte håller särskilt länge( även om det är snyggt). Ja det ändrar sig lite genom åren...

Zinken har väl varit återkommande nu de sista tre-fyra åren, men så här mycket har jag nog inte haft förut...

Ska passa på att visa det nymålade staketet, innan vår klematis klänger upp och täcker hela staketet. Det blev så fint efter jag hade målat det. Och en rosa pelargon gör sig bra mot det mörka staketet...

Här är mitt nyinköpta lilla planteringsbord, med zinkskiva som går att lyfta av och torka/spola rent. Jätteskönt att kunna stå upp och jobba vid. Och man slipper att sitta som en inföding, med knäna uppe vid öronen. Det är inte så lätt heller, när man kommit upp i min ålder :))


Den här lilla blomman var någon nyhet, som jag glömt bort vad den hette. Den är inköpt hos Pias Botaniska... Zinkskopa, zinklykta och så ett litermått...


Den här planteringen är alldeles nygjord. Och jag har planterat i en zinkbalja :) som jag köpt hos Moas Veranda.


Och det som blev över hamnade i den här zinkhinken, som jag hittade på loppis! En 10-liters med lock... Jag blev jätteglad när jag hittade den. Och blommorna blir nog bra när de växt till sig lite. På bilden ser det mest rörigt ut... Ska fota den när det har tagit sig...

Sen inhandlade jag ytterligare en zinkhink, med handtag och olika fack i... Den köpte jag på bloggträffen i Violans butik... Och där har jag planterat lite sånt som jag inte har plats med i trädgården. Persilja, dill, gräslök och lite plocksallad. Har inte en aning om hur det här kommer att gå, men jag hoppas ju förstås att det ska växa och att jag kan skörda lite av det...


Här är planteringsbordet igen... och kikar ni lite i högerkanten, så ser ni vårt stora fikonträd, titta fram, och som har en hel del fikon nu... De är såå goda.

Och mer zink är det som ni ser.... Jag behöver ju inte rabbla upp allt :)




Som ni ser så är det mycket av zink, och vi får se hur detser ut nästa år... Man vet ju aldrig, ombytlig som man är...

Ha en bra start på veckan!

Kram
Marie

19 kommentarer:

bakom berget sa...

Snyggt! Zink passar ju så bra mot all grönskan.
Hinken med kryddorna gillar jag verkligen.
Såpraktiskt med det fina planteringsbordet så du slipper sitta med knäna vid öronen :O)
Jag kan se dig sittande som en inföding..Ha ha ha...Med bastkjolen på. Hi hi...
Hoppas du får en jättefin vecka!
Kram Åsa.

Atelje Skärvan sa...

Zink är ju jätte vackert,tittat in på din fina blogg,ha det så bra,kram Agneta

Anna sa...

Så mycket fint!
Tänker alltid varje år när jag planterar att jag borde ha ett planteringsbord! Det måste ju kännas mer som att man kan stå i lugn och ro än, som du säger - infödingsställning på gräsmattan, som jag är anhängare av...:)
Nä - dags att skrida till verket med inköp kanske...
Kram Anna

Vitt hus med svarta knutar sa...

I zink I like zink, too=)

Det är fint med zink, jag tycker blommorna kommer mer till sin rätt och det går att välja vilken färg som helst eftersom zinken inte konkurrerar färgmässigt. Sen är det ju hållbart. Jättefint plateringsbord.

Ha en fin tisdag!
Kram,
Regina

(eddas) sa...

Kjempelekkert er det og så koselig med alle blomtstene...
ha en fin dag
klemklem

Ett Vitare Hem sa...

Här är en till zinkälskare du har fått till det så fint, så fint!
Ha en riktigt härlig tisdag!
Kram/Lena

Lisa.L sa...

zink kan man aldrig få för mycket av :D det är ju så himla fint! Har en del zinkbaljor och annat i zink också ute i trädgården, d passar ju så himla fint dära :D kram Lisa

Elzie sa...

Va fint du gjort med all zink. Här kommer man inte ens ut i trädgårn. Håller på att blåsa bort totalt och regnar gör det av och till.
Hoppas du har det bättre där du är.
Kram Elzie

Hanna sa...

fint i din trädgård.
Kram
Hanna

emilias gömmor... sa...

En till som älskar zink! Har en massa. Skulle gärna önska att hitta ett zinkbadkar att ha i trädgården. Men den som letar den finner... hoppas jag! Härlig plantering av dina zinkkrukor!

Kram Mimmi

Blåbär och Mjölk sa...

Hallojsan! Det var inte igår. :) Har smått börjat att blogga igen. Och jag måste komma in och hälsa på dig och se hur du har det.
Men jisses vad fint du har det ute med allt zink! Passar jättebra med dina blommor. Jag gillar också zink, men har inte så mycket av den ännu. Jag önskar mig mer..!!

Nu ska jag titta mig runt här inne och se vad du har pysslat med på sistonde. :) Jag bara älskar dina alster och ting!

Kramen damen / Åsa.

Blåbär och Mjölk sa...

Åhhh vilket planteringsbord du har!!!
Kram igen. Åsa.

Blåbär och Mjölk sa...

Bara jag igen!
Men vad lika badrum vi har gjort, haha!! God smak alltså ;)) Kom in så får du se. Jag tror vi har samma eller nästan samma handfat??
Mitt golv är rutigt. Men i grått.
Du har ju snygga toan! Jag får dras med den gamla tråkiga fula, hihi.
Kram.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så jättefina planteringar du gjort, den med grönsaker var fiffig. Och så fin den ovala zinkkrukan är som du har salladen i. Zink är jättefint i trädgården, blir så vackert mot grönskan.
Kramar
AnnaMaria

Enjoying my *new* lifestyle sa...

Jättevackert med Zink i alla dess former!! :) Och ditt vackra planteringsbord *mmmmm* Vad har du köpt detta? Eller har Du byggt ihop det själv;)

Länkar till Dig från min blogg:)

En gröngöling i trädgården, det är jag de ;)
//Tina

Lotta sa...

Men såå fint du har gjort i din trädgård! Kram Lotta

Annies Blå sa...

Så fint du fixat. Och vilket sött och praktiskt planteringsbord! Jag gillar också zink, både ute och inne. Utomhus har jag ändå varierat med korgmaterial också (med tanke på att vårt hus är ljusgrått, så det inte ska bli allt för grått).
Angående vår sverigeresa så blir den någon gång i mitten av juli. Det skulle vara såå roligt att träffas, men jag kan tyvärr inte lova någonting eftersom vi bara är två dagar i sverige. Vi planerar inte in så mycket (annat än kolmården) eftersom vi försöker anpassa resan efter vår två-åring.
Kram/Annie

linnea-maria sa...

Vilken fin zinkzamling :). Vad bra att det har kommit nytillverkade arbetsbänkar med zinkskiva. Det är ju så praktiskt. Kram /Therese

NinaH sa...

Härlig planteringshörna du skapat! Zink är så vackert! Inte minst hinken från Violas! Så fin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails