torsdag 19 maj 2011

Mitt i Hägg och Syren

I stället för att säga "mellan hägg och syren" så får man nog säga "mitt i"... istället. Det går ju så fort med blomningen, och alltihop slog ju ut på en gång ...

Här i vår trädgård blommar syrenen, mina dubbla vitsippor, pioner, löjtnantshjärta, tulpaner och äppleträdet...och allt blommar på en gång. Det brukar ju åtminstone vara lite avlösning innan nästa sätter igång med blomning.

Och det är ju fantastiskt vackert, men man hinner ju inte med... som vanligt!

Och när det blommar kan man ju unna sig att plocka in några kvistar, även om syrenen inte står sig särskilt länge. Försöker efter konstens alla regler att få dem att hålla mer än två-tre dagar, men det är stört omöjligt. Men vackert är det :)

Kan trots allt vara lite snål när jag ska plocka blommor i trädgården. Tar lite försiktigt, och där det inte syns så mycket...
Jag börjar mer och mer likna min mormor, på den punkten. Hon ville inte gärna plocka in för mycket av blommorna. "De håller sig mycket bättre i trädgården"... sa hon. Och det hade hon så rätt i!

Jag plockade i alla fall in lite av syrenen och lite lungört, och ett par kvistar löjtnantshjärta, och lite förgätmigej, och satte ihop till en bukett. Och visst är det vackert!

Och så var det, det där med häggen... Vi har ingen hägg i vår trädgård, men jag norpade lite vid en vägkant där det växte... och satte in.


Placerade det på mitt sängbord, ihop med en flaska champagne... och så en meny från 1957.


Så det fick bli lite förstärkt champagnefrukost på morgonen :) Nävars! Jag skulle inte klara av att dricka champagne på morgonen... Men leka lite med bilderna kan man ju göra...

Och det roliga är att flaskan faktiskt är tom!!! Men... Jodå, ni ser rätt... den är försluten...!


Det är en flask-atrapp från en teater. Visst är det kul?

Så det fick bli en vanlig frukost istället, och det var nog lika bra det...

Och nu är det snart helg igen. Åh så skönt!

Ha det bra allihopa!

Kram

Marie

30 kommentarer:

hagagården sa...

Underbart fint,längtar till det blommar här också,men det är nog inte så många dagar kvar.
Kram
ninni

Härliga Livet sa...

visst är det härligt med alla blommor, men som du säger, det går för fort så man hinner inte njuta.
Hoppas du oxå får en skön helg.
Kram Pernilla

Lisa.L sa...

Hej ! vilken skillnad det är, här uppe i norr är d inte nåt som blommar än ;P kram

Vita Falkens Lantliv sa...

Så vacker bukett! Jag är också liiite försiktig när jag plockar i trädgården, man vill ju inte få en kal fläck liksom;)))

Kram Susanne

Nyanser av vitt sa...

Vad fint med alla blommor vännen och coolt med champagneflaskan :O)
Sköt om dig
Kram Agneta

Marita sa...

Jamen visst är det underbart vackert!! Man nästan känner doften av de vackra blommorna!
Vilken rolig champagneflaska du har!! Jag är inte helle rså sugen på champagne till frukost...är inte ens så förtjust i frukost på sängen....men bilderna är underbara!
kram, Marita

bakom berget sa...

Såå fint! När du tar in syrener, ska du sätta dom i hett vatten så står dom länge. Precis som med rosor. Men det visste du kanske redan ;)
Det ska bli en SOLIG och VARM helg. Det passar vi på att njuta av. Ha det så gott min vän! Kram på Dig.

Country Hill sa...

Hallå där vännen, TACK snälla för en fin bloggträff hur mysigt som helst Dina bakverk var ju helt ljuvliga och all god mat vi bjöds på helt sagolikt.
Var bara hem och vände och begav mig till Roslagen och här har vi haft strömavbrott till och från så det har varit omöjligt att komma ut på nätet.
Stort Tack för ett fint arrangemang på bloggträffen.
Vilka fina blommor Du plockat in känner igen mig visst är man lite snål med att plocka in blommor kan inte förstå varför.
Ha det gott!
Kram Lena

kathas kortmakeri sa...

Så fina blombilder!
Ja tur man är kortmakare och inte skomakare i dessa tider.
Ser framemot ett långt skönt sommarlov.

Kram Katha

Lisas torp sa...

Underbar bukett med blommor från din trädgård! Ja, nu har vi allt på en gång! Någon hägg har jag ju inte på torpet, men väl syrener och en hel del annat!

Så läckert det ser ut med häggblommor och champagne på sängbordet!
Jag läste just i Lantlufts blogg att fransyskornas hemlighet när det gäller att hålla sej smal är att just dricka mycket champagne och.....att äte flera 3-rätters varje dag....hm!
Ha en fortsatt skön försommarvecka!
Kramar från torpet!
Lisa

Anna sa...

Så vackert, så vackert! Jag är likadan...små-snål med att plocka in blommor...:)Barnen vill ju plocka hela tiden och får hejdas..:)
När jag jobbade i blomsteraffär för många år sedan kom det vita syrener till nyår ett år. De var dyra som guld och helt raka i stjälken. Ägaren av butiken hade en lång procedur med att få dem att hålla längre. Han skar ett långt sluttande snitt på c:a 10 cm, sedan bankade han på snittet med en hammare ett par kraftiga tag. Jag vet faktiskt inte om det hjälpte, men man kan ju alltid prova!:)
Kram Anna

Fågel Blå sa...

Underbara blommor!!Jag känner den gudomliga doften ända hit!!!!
Så vackert!!!
Önskar dej en fin Helg!
Kramar Kathrine

Mittvitahem-Gottoblandat sa...

Visst e de vackert ,men som du säger allt blommor i stort sett på en gång sen e de över.
Fint att ta in om man tål doften själv kan jag ej ta in.
ha en bra dag.
kram Victoria

Ett Vitare Hem sa...

Underbara bilder!
Ha en riktigt härlig helg!
Kram/Lena

Patricia sa...

Jag håller med din mormor, jag vill inte heller ta in för mycket från trädgården, det är finare där de står, men någon syrenkvist brukar jag ta för vi har en enorm syrenhäck mellan oss och grannen så där ser man inte att man tar .. =)

Kul med champagneflaskan .. hi hi.

Ha en skön helg!
kram Patricia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blommar och doftar i trädgården nu så man blir nästan lite yr, håller helt med, det är svårt och hinna med nu. Såna egna buketter med olika blommor är dom allra finaste, varje gång jag ser löjtnanshjärta tänker jag att det ska jag köpa en planta. Och nu börjar champagnens årstid, det är så festligt med ett glas ibland.
Hoppas du får en solig fin helg
Varm kram
AnnaMaria

Anna sa...

Du - jag skulle föreslå att INTE föreslå för mannen tankar med att göra om högtalare, risken är stor att du får nej...:) Bara gör det en dag!:)

Kram Anna

Elzie sa...

Måste vara skönt att kunna ha både hägg och syren inomhus. Hade jag det så skulle det bli färd till närmaste apotek efter någon huskur. Men man kan ha det på altanen, lika bra där!! Fint är det i alla fall.
Hoppas du får en skön helg. Själv ska jag jobba.
Kram Elzie

Elsa och Helena sa...

Hej Marie! Ja, visst är den ljuvligaste tiden mellan hägg och syren...så fint du har plockat in, men jag förstår precis hur din mormor tänkte.. men lite måste vi unna oss att ta in också:)

Ja fatet fick jag av Lena i dörröppningen mellan Violas matsal och hall...så det gick snabbt, sen ställde jag fatet på ett krasch säkert ställe:) Ha en fin helg söta du. KRAM Helena

Jenny sa...

Så vackert med blommorna, ja, jag har märkt att det blommar för fullt överallt, vitsipporna är inte riktigt borta men syrenerna är ju utslagna...
Visst är de vackra ute, men det klart man vill ha lite inne också.
Fina bilder, ser trevligt ut med lite bubbel ;)
Ha en superskön helg, kram Jenny

Ann-Charlott sa...

Heej!
Mmmmm vet hur syréner lukten är... Härligt buketten!
Imorgon hem till föräldrar och få lukta på dem. :)

Nu har jag utlottning på gång så du och ni andra välkomna dit!
Trevlig helg/ Lotta

Anonym sa...

Underbara blommor;)

Önskar dig en ljuvlig helg

Härliga Livet sa...

Hej.
Valstaäng ligger på vägen när man åker mot Stigtomta. Åk förbi skavsta rundellen, kör en bit till. På vänster sida står det på ett hus Blomster och Presenter. Där är öppet Tis-fre11-18 lörd 11-14. Värt ett besök.
Ha en skön helg.
Kram Pernilla

Eva Agnes sa...

Vilken läcker idé med champagnefrukost. Mycket vackert också.
Ha en skön helg
Kram Eva Agnes

Hanna sa...

så fint det blommar.
Kram
Hanna

linnea-maria sa...

Vilka underbara bilder. Det brukar vara så här också men iår så har vi faktiskt ett litet glapp. Jag hade en fin hägg i trädgården men jag sambon har sågat ner den på min begäran, jag är lite knasig jag. Men den var i vägen. Stackars sambon blev sjuk av sågningen eftersom han är allergisk mot hägg. Ha en fortsatt fin helg /Therese

Annika sa...

Vackra bilder :)

Kram Annika

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kan bara hålla med om att det verkligen exploderat i trädgården.

Tur att mina pioner iallafall ger sig till tåls!

Kram Annica

Roses & Angels sa...

Vad härligt att ha trädgård med en massa fina blommor. Underbara bilder har du tagit, alltid lika kul att leka med bilderna och arrangera. Ja du ibland känns det så att man aldrig kommer fram hihi. Ha en fin söndag kram

Viola sa...

Mellan hägg och syren stämmer inte iår...blommar ju samtidigt..undrar om det finns kvar några blommor till midsommarstången, t o m lupinerna blommar i vattenhålet, nu rensar jag ogräs här så fingrarna glöder...ha de, kramen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails