torsdag 29 september 2011

Höst i Rosenrummet

Nu har det blivit höst i Rosenrummet... Trodde väl aldrig att jag skulle ta bort mitt rosenporslin, men nu har jag gjort det!

Det kommer säkert tillbaka när det blir sommar igen, men just nu står det i förrådet :)

Har ju haft min samling av rosenporslin härinne, så länge jag kan minnas. Det är nog i alla fall fem-sex år. Ja, där ser ni ungefär hur långt mitt minne sträcker sig :)

Kände för lite murriga färger, och att få ställa upp några av de saker som jag inhandlat under sommaren. Bla den här hatten... Daisy har haft den på sig ett tag, men nu har hon fått en annan huvudbonad. Den ska jag visa en annan gång. Lite annorlunda, men kul...


Det här "häftiga" häftet köpte jag i somras i Butik Sophie... Jisses vad vi gick och gick, innan vi hittade dit. Det är långa sträckor att gå i Köpenhamn. Men till slut kom vi dit i alla fall. Och massor av fint var det. Lite dyrt kanske, så därför blev det bara den här... Men jag fick i alla fall med mig något, efter den långa vandringen...


Så här ser det ut på lite avstånd... Den gamla möbeln målade jag för några år sedan, för den var avlutad förut. Och det ångrar jag inte. Gillar gamla härliga jugend-möbler.


Och sen blev det lite mer plats för alla tidningar... Vakre Hjem, och Jeanne Dárc Living-magasinen får ligga här. De har ju en tendens att öka på hela tiden...


Den härliga lyktan kommer från Magasin 36 i Höganäs, och den lilla svarta asken som det stå Nugget på, har jag köpt på en marknad.


Så nu fick ni äntligen se lite av mina inköp som jag gjorde i somras. De har stått i en låda fram till för ett par veckor sedan. Och då äntligen fick jag lite tid över. Så nu kan jag äntligen gå och titta på dem.


Ha det gott!


Kram


Marie

14 kommentarer:

Sallys hus sa...

Hej hej!
å så fint du gjort!
Visst är det väl kul att ändra om o dona..?
Det är något man aldrig tröttnar på. Jag har också en massa saker jag ställer undan då och då...så känns det lite nytt o fräscht då man tar fram det igen.
Magasinen är ju som underbara inredningsdetaljer isig. Vad mycket fina saker du hittar överallt. Hatten är ju urläcker där på sin hattpinne (eller vad det heter)..
kram o ha en mysig dag!
Katarina

Lisas torp sa...

Vilken vacker hylla och så många finstämda saker du har plockat ihop! Tänk, att du har en så fin gammal hatt!

Kul också med minnessaker man hittat lite här och där!
Snart ses vi - ska bli kul!
Kram
Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Som svägerskan brukar säga, tror du det är fem år är det säkert 7-8
Du har gjort jättefint, jag gillar dom höstbruna detaljerna. Och häftet du köpte är jättefint, samtidigt ett roligt minne av en lång promenad.
Varm kram
AnnaMaria

Elzie sa...

Vad fint du gjort det. Du har så många fina, gamla saker som verkligen gör sig ihop. Den där hatten gillade jag. För att inte tala omn skåpet!!
Hoppas du har en bra torsdag.
Kram Elzie

Mys och hemtrevnad sa...

ser jättemysigt ut...kramis semlan

Hanna sa...

Hej!
Du har det så fint.
Här har vädret bjudit på en riktig sommar dag i dag.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

Vardag och flärd sa...

Så smakfullt och prydligt! Förstår att du gärna går och tittar och njuter. Din hatt är underbar säger jag som gillar flärd! Du har ju lite rosor kvar och det är inte fel.
Kram Eva

Härliga Livet sa...

vad fint du har gjort och sååå många fina saker du har.
Önskar dig en skön helg.
Kram
Pernilla

annashusidingtuna sa...

Hej!
Så mycket fina skatter du har hittat!
Kram Anna

Bitte sa...

Vad fint du har gjort, jag längtar också efter att få "murra till" det lite här hemma. Alla vackra höstfärger utomhus längtar efter att få flytta in även inomhus :-).

Jag blev så förtjust i det där häftet du köpte i Danmark, det är så vackert med gamla typsnitt, för att inte tala om gammal handstil!

Grattis också till AnnaMaria! :-)

Ha en fin helg i sommarvärmen!

Många kramar
Bitte

Viola sa...

Kan tänka mig att det är fullt igen i garaget och källaren :) fina ting du inköpt under sommaren, men tänk nu på att det är långt kvar till vintageloppisen i juli..ha det gott så ses vi på måndag, kram

Elsa och Helena sa...

Det var mycket snyggt du handlade i somras, passar ju som en smäck med mörkare färger till hösten. Fast här är det sommar ute, sol och varmt:)
KRAM Helena

Eva Linnea sa...

Man känner för lite mer murriga färger så här när höstens första månad har kommit. Vitt och/eller beige som bas med bruna eller svarta deltaljer är ursnyggt.
Jag har t.o.m köpt höstigt mörkröda ljus till min "adventsljusstake". Det du!
Kram från Eva Linnea

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Det var många söta saker du shoppat:)

Kul att kunna göra om med "nya" fina saker!

Kram Annica

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails