söndag 27 november 2011

Nytt...men gammalt

Under en lång tid har jag velat göra om en liten soffgrupp, som vi har i vårt "finrum".
Har haft många ideer... bla att klä om den, eller ta bort tyget på den och bara ha domestiken framme. Kanske måla den... Eller t o m köpa nytt?

Soffgruppen var mossgrön, och passade inte riktigt i färgen längre, tyckte jag. Den var lite mörk...Så därför har funderingarna varit många.
Kollade tex vad det kostade att lämna bort den för omklädning, men det skulle kosta mellan 35-40000 kronor... Och det kände jag att jag inte ville lägga ned på den. Har inte råd med det helt enkelt!

Men så helt plötsligt så dök det upp en sådan, så gott som likadan, som den vi redan hade...
Och jag tyckte den var jättefin, så då slog vi till.


Nu kan man ju tycka att... vad sjutton... en likadan igen... Det är väl inget kul. Men det är svårt att hitta en så pass liten soffa, så att den får plats där den ska vara...
Och våra funderingar var ju faktiskt att klä om den befintliga, och då hade den ju i alla fall varit samma modell.

Och tyget är ett ljust, fräscht och fint tyg, som passar jättebra inne i vårt rum, och det blev betydligt ljusare. Även nu när det är så mörkt om dagarna, så märker man skillnad.



Mitt emot soffan står två fåtöljer i samma stil, och med samma tyg, men jag glömde fota dem så ni får tyvärr bara se soffan.


Och så klart var det ju lite roligt att få köpa några nya kuddar också... Den här tyckte jag var fin, men den lilla pippin på.

Och på bordet bredvid, passade de fina askarna jättebra, som jag köpte ute hos Violan.

Så nu går jag och myser om dagarna, och tittar på vår fina soffgrupp, och känner mig jättenöjd. Vi slapp den jättestora utgiften för omklädning, vi behövde inte lägga ner massa timmar på att klä om... och det blev ju som nytt för oss, även fast den inte är ny.


Den är ju inte antik, förstås... men kanske semi-antik, och det är ju ganska gammalt det också, ungefär lika gammal som jag...hihi.


Kram och hoppas ni har en härlig 1:a advent


Marie

20 kommentarer:

lisashus sa...

Så fin soffan är och vilket smart drag av er!
Hoppas att du också har en fin och skön advent! SJälv har jag varit så slapp och slö - raka motsatsen mot igår som gick i ett med mycket fysiskt jobb från morron till kväll!
Så....hoppas att du också njuter av din fina soffa och av alla ljusen!
Kramar
Lisa

Mina Gouldsamadiner sa...

Åh så fin och vilket fint rum,precis min stil.Har en sådan där fåtölj hemma i samma tyg fast guldfärgad.En likadan soffa fanns oxå likadan som din och nu ångrar jag att jag inte köpte den oxå =((
Jättesnygg kudde...
Kram kicki

Elzie sa...

Vilken fin liten soffa. Ja, bäst att passa på när man kan. Och så kan ni ju själva sälja den gamla, haha. Men jisses vad dyrt för att klä om en soffa. Man hissnar!!
Ha det så gott och njut i advent.
Kram Elzie

Marie sa...

Så söt den lilla soffan är, gillar den modellen! Jättemysiga bilder!

Trevlig kväll!
Kram Marie

Nyanser av vitt sa...

Åh så fint vännen och dina askar blev ju kanon där.
Kram Agneta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev ett bra byte, det är en vacker soffa. Hattaskarna passade så fint in i stilen också.
Adventskram
AnnaMaria

Vitspets sa...

Så mysigt .... Fin liten soffa Kram Karina

Bitte sa...

Vilken vacker soffa, det var en sån fin kontrast med den ljusa klädseln mot det mörka träet. Vilken tur att du hittade den, nu slapp du allt jobb och bök med omklädning av den gamla soffan. För att inte tala om utgiften...

Vad fina hattaskarna är, de passar jättebra mot soffan och de vackra gamla böckerna. Lyckosymbolen var så fin ovanpå böckerna också :-).

Hoppas du hade en lugn och skön första advent!

Många kramar
Bitte

Fågel Blå sa...

Åhhhhhhhhhhhhh så underbart fint du har det, och soffan så vacker!!!!
Underbara bilder från ditt fina hem!
Ha en fin vecka
Kramar Kathrine

Rut och Signe sa...

Liknar den soffa jag själv ägde en gång i tiden. Gissa om jag ångrar att jag gav bort den!?! Nu om något skulle jag vilja ha den i vårt burspråk vid matbordet, suck. Din är superfin.

Kram Marie

Vita små hjärtan sa...

Vad jättefin soffa! Vilket flyt att hitta en liknande just då!!!
Ha en fin kväll!
Kram Agnetha

Eva Linnea sa...

Den ser härligt "gräddig" ut eran nya soffa. Jättesöt! Kan man säga jättesöt om en soffa? Ja, tydligen. Utan kamera (och bilder) är det inge´ kul å blogga just nu
:(( Snyft. Men det är snart åtgärdat hoppas jag.
En skön och kreativ vecka önskar Eva Linnea

Tre Tanter sa...

Roligt att du gillar vår nostalgiblogg, ha en fin vecka hälsar 3 tanter

Anna sa...

Kul när man hittar det man vill ha!
Jag lovar att fota från Lev-vackertmässan. Det får nog bli ett 2-delat inlägg, 1 om kundbesöken på väg upp, och ett om själva marknaden för jag kommer ta mycket bilder, det känner jag på mig!:)
Kram Anna

Frøken Anker sa...

Et flot billede du viser med opstillingen.

God advent til dig også

OlgaA sa...

Hej!

Vilken tur att ni hittade en ny. fräschare soffa! Jag skulle gjort likadan - köpa ny än lägga så mycket på restaurering ;)

Lena berättade om dig på mässan, men vi ssågs aldrig :) Kanske en annan gång :P

Ha en fin dag!

kram/Olg@

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken fin soffa och så passande att det dök upp en likadan men redan "färdigomklädd". En grön sådan hade de hemma i finrummet hos min barndomskompis. Där fick vi inte gå in, men någon gång hade de främmande och då fick vi vara med och dricka saft där. Jag minns att jag satt allra längs ut och var livrädd att jag skulle spilla, kanske var jag 8-9 år=)

Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram,
Regina

annashusidingtuna sa...

Hej!
Förstår att den utgiften hade varit tung, uch att det ska vara så dyrt att klä om en soffa...men kul att ni hittade en i rätt färg och att allt blev som ni ville ha det till slut.
Kram kram Anna

Katta sa...

Jättesnyggt med den soffan, skulle själv gärna ha en. Inget billigt att klä om en sån direkt och inget man försöker sig på själv heller. Söta hattaskar från Violan med. Ha en fin december, kram Katta

idémakeriet sa...

Ja det var stora summor du för att klä om en soffa.
Tur att ni hittade den här, jag gillar den, härlig modell!
Ha det gott.
Kram Gerda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails