måndag 12 december 2011

Grått, vitt och rött

Nu fejas och pyntas det i stugorna runt om i landet. Så även här... även om jag inte pyntar ens hälften av vad jag gjort förr om åren.

Det blir lite pyntande varje helg. Men nu får det nog vara klart, förutom att granen inte kommit på plats ännu. Men det får bli lite senare...

En del favoriter kommer i alla fall fram, år från år. Den här tomten tex, som jag köpt av Kicki, Min Skattkammare. Hennes tomtar och andra små varelser är så söta. Och jag kanske har visat tomten förut, men han tål att tittas på, så det får bli en bild igen, i alla fall...

Duken är nyinförskaffad för i år. Köpte faktiskt flera stycken av den här varianten från Nyblom och Kollen. Gillar det här gråa, vita och så ett stänk av rött... De andra löparna ligger inne i vår gillestuga,men dom får ni inte se nu...

Och så tog jag bort omslaget på böckerna för att få fram den röda inbundna pärmen. Bara för att det skulle stämma med färgen... Är man alldeles nipprig, eller??


Det här är från vår hall, nere i källaren, och det är väldigt svårfotat härnere, eftersom det är så mörkt. Och trångt är det också...


Och sen ser ni några vackra fönster som står där på sidan... Har ett hörn där, som är så tråkigt,med element osv... Så det ska bli något med det stora fönstret där. Vad det ska bli har inte kommit fram ännu, men jag ska nog komma på något. Under tiden tänkte jag sätta något på baksidan av fönstret för att dölja det fula elementet.

Och här går vi in till vår gillestuga. Någon gillestuga i den bemärkelsen är det ju inte, men vi kallar den så i alla fall.


Det blev mycket prat och några bilder idag. Jag tog många bilder, men det är ju så väldigt mörkt, så alla blir inte bra...


Vi får vänta på ljuset, men snart vänder det ju :)


Kram


Marie

20 kommentarer:

Elzie sa...

Jättefint du gjort det. HÄr har det inte börjats än. Bäst att vänta lite så inte äkta maken blir alldeles omöjlig till jul, haha. Gillade både din tomte och löparen. Och det där med böckerna är ju rätt skrattretande - egentligen! Man är nog lite nipprig, after all.
Hoppas du får en fin Lucia.
Kram Elzie

Anonym sa...

Åh så mysigt, de där fönstrerna är helt ljuvliga;) Härligt med julstämning;)

Önskar dig en härlig kväll

Anonym sa...

Hej.
Vad mysigt och vilka fina fönster.Ett litet tips bara. Jag har likvärdiga fönster som jag häftade spets på baksidan av. Det bev jättefint.
Hälsningar
Ingelal

Vitspets sa...

Så söt tomte från Kicki Min skattkammare Kram Karina

linnea-maria sa...

Åh vad fint du har gjort i Gillestugan Tyvärr är ju sådana ställen nedprioriterade hos de flesta, även hos mig. Så en eloge till dig som har gjort så fint /Therese

Anonym sa...

Så mysigt du fixat till det och dina fönster gillar jag! Fin tomte och duken är vacker med det grå/vita och de röda inslagen. Tycker inte du är nipprig det blev läckert med de röda pärmarna.

Ha en fin vecka!

Kram Renate

Hannis sa...

Supermysigt!
Suckade över din fönsterhög=))
Gillar gamla fönster!

Hoppas att du har det gott/Kram Hannis

STENLYCKA sa...

Lusselkramar på dig ♥
Raina

Nyanser av vitt sa...

Så fint du har gjort. Mina älskade tomtar får inte komma fram ännu. Kanske nu till helgen.
Ha det bra.
kram Agneta

Snögården sa...

såå fint.
Kram Anni

Snögården sa...

såå fint.
Kram Anni

spetsar och änglar sa...

Så fint du har det i din gillestuga!
Riktigt mysigt!
Fönsterna är ju så vackra.

Ha en fin dag
Kram
Heléne

Vitt hus med svarta knutar sa...

Du har gjort så juligt och fint! Löparen från N&K är jättefin! Jag gillar också Kickis alla fina tomtar och nissar och alla andra små söta varelser hon skapar.

Fönster är hur fina som helst att använda i inredningen. Själv drömmer jag om ett skåp gjort av gamla fönster...kanske för att dölja TV, stereo och såna fula saker=)

Önskar dig en fin Luciadag!
Kram,
Regina

annashusidingtuna sa...

Hej!
Ljuvliga fönster, ska bli kul att se vad du hittar på med dem senare.
Ha en fin lucia.
Kram anna

Betongglädje sa...

Vad fint du pyntat. Jag har bara fixat lite. Det blir nog inte mycket här skulle jag tro...
Ha en fortsatt skön luciakväll!
KRAM

Eva Linnea sa...

Så juligt och snyggt det blev. Grått "vinner" mer och mer .... Tillsammans med den mer engelskt röda blir det super.
Kram från Eva Linnea

katha´s kortmakeri sa...

Så duktig du är. Här har inte en enda tomte tittat fram än. Skapar just nu ljus i parti och minut och det är mycket roligare.
Duken är väldigt fin!

Kram Katha

katha´s kortmakeri sa...

Så duktig du är. Här har inte en enda tomte tittat fram än. Skapar just nu ljus i parti och minut och det är mycket roligare.
Duken är väldigt fin!

Kram Katha

Rosor och Spetsar sa...

Så juligt och fint, håller med dig om att löparna är vackra i vitt grått och rött- extra snyggt med tofsarna tycker jag.
Vad roligt att du har dina fina saker ute i en butik, och vilken mysig butik sen.
Ha nu en riktigt mysig vecka
Kram
Annelie

Ett Vitare Hem sa...

Åh så mysigt du har!
Ha en finfin onsdag eftermiddag!
Kram/Lena

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails