torsdag 3 maj 2012

Ja se pengar...

Ja se pengar... Är till bekymmer, för fattig och för rik.

Käner ni igen den gamla låten som Tore Skogman sjöng en gång i tiden? Jag tycker det stämmer fortfarande...

Var idag iväg till banken, för att göra en insättning av kontanter. Och fick se på en skylt att den sista dagen för kontantinsättning är i morgon. Jaha???
Visst har jag hört att man ska ta bort kontanthanteringen på bankerna. Men vad blir det istället då? Man kan ju inte bara ta bort något, utan att lösa det med någon ersättning.

Jag har jobbat med kunder i massor av år, och och har fått lära mig att alltid försöka lösa det till kundens bästa...Men icke sa Nicke... Inte på den här banken inte. Då får du väl gå till den banken som har kvar kontanthantering då, sa den "ytterst trevliga" (NOT) bankkvinnan till mig. Tack Du, sa jag och undrade varför jag var där och störde överhuvudtaget...

Jag förstår att man försöker minska riskerna med kontanthantering, men det finns ju faktiskt fortfarande kontanter i omlopp. Och är det bättre att förvara sina kontanter hemma? Jag bara frågar... Ökar inte det risken för inbrott? Som polisen inte har tid med att lösa...

Katten på råttan och råttan på repet... Ni hör att jag är något irriterad va? Irriterad är bara förnamnet förresten... Heligt förb... blev jag.

Och när jag kom hem till min gata, så kom det några små granntjejer och frågade om jag ville köpa blommor...
Nej tack, sa surtanten Marie... För ni tar väl inte kort? Och var sjutton ska ni göra av pengarna för de sålda blommorna, sedan då? Inte sätta in på banken i alla fall... Tror inte försäljningen gick så strålande bra... mutter, mutter,mutter... grrr

Men nu känns det lite bättre, när jag fått skrivit av mig det här...

Den här sötnosen har jag köpt av Kathrine, Fågel Blå... Hon ser så söt och lugn och fin ut, inte alls som hon på banken... hihi. Boken i bakgrunden har jag köpt hos Violan...
Min tjusiga hortensia, som jag missköter med vattningen ibland... Men den har hela tiden hämtat upp sig, som tur är...

Tulpanerna har kommit upp nu och blommar så fint... Den här bilden är tagen nu ikväll, så nu har de stängt sig...

En slags narciss av något slag, som jag köpte på trädgårdsmässan... Planterade ut den direkt, men först nu har blommorna slagit ut.

Sen vet jag att jag visat våra kamelior ett antal gånger, men de är ju så tjusiga, så ni får stå ut med en bild igen...
Nu är jag inte riktigt lika arg längre, och jag hoppas att jag inte skrämde iväg er...

Kram från

Surtanten

27 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Samma sak hände mig fast då var de trevliga och hänvisade till insättningsautomaten. Där kan man sätta in upp till 20 000 kr per dag :O). Det hade surkärringen kunnat upplysa dig om vännen. Skönt att du inte är arg längre.
Puss på dig

Rosa i huset i vitt sa...

Ja det är märkligt detta ...hur ska alla äldre göra som varken har kort eller datorer
Kram rosa

bakom berget sa...

Ha ha ha...Tjena surtanten! Ja var sjutton ska man göra av alla pengar nu då? Stoppa in dom i datorn kanske..
Varför inte köpa blommor för dom. Eller kanske vingar...
Täck över dina fina blommor ikväll. Det ska ju bli både kallt och snö.
Kram på dig!
Åsa.

Hannis sa...

Jag fattar ingenting...
Ska inte banken hantera kontanter längre?!
Bra att du inte är sur längre, det är huvudsaken=))

Och fin var flickan!!
Kram Hannis

Chokladvillan 1910 sa...

Inte skrämmer du iväg mig i första taget ;) Ibland blir man så förb... :( Jag får väl vara bakåtsträvare men det var bättre förr hehe. Det är t.ex inte lätt för de äldre, typ mina föräldrar som inte vet vad en dator är till för... Jag fattar inte hur de ska klara sig när det gäller räkningar & kontanter !?
Ha en skön kväll & fredag !
Kram Anki

katha´s kortmakeri sa...

Helt rätt att protestera!!!
Tur att det finns hopp med automat.
Ha en GLAD kväll.
Kram Katha

Vardag och flärd sa...

Det är flera månader sen de tog bort kontanthanteringen på vår bank och inte har de nån insättningsautomat heller utan då får man åka till en annan bank. Ja, knasigt är det ... men din narciss är alldeles ljuvlig!
Kram Eva

linnea-maria sa...

Åh vad mycket fint du har köpt och fina blommor! Jag håller med dig. Alla loppisar och just majblommeförsäljare osv. Nä då ska man ha nån slags adapter till telefonen eller app och flytta pengar, fasen vad det ska ta tid och trixit och så ska väl banken ta en avgift för alla transaktioner också :/ Blä, rent ut sagt.

Men kram på dig i allafall!! /Therese

Elzie sa...

Ingen risk! Man blir bara mer och mer förundrad över vad bankerna är till för egentligen. Inte är det för kunderna i alla fall. Eventuellt de som är lite "större" än oss vanliga dödliga då. Men att ta bort kontanthanteringen är helt enkelt för dåligt.
Finfina bilder du visar. De där kameliorna ser jag gärna om och om igen!
Ha en fin fredag.
Kram Elzie

Mina Gouldsamadiner sa...

Förstår att du blir förbannad,sånt kan man ju gå och reta upp sig på en hel dag,hehe.Känner igen mig,ibland undrar jag varför en del folk har serviceyrken överhuvudtaget.
Den där "dambysten" var helt ljuvlig,en sån sötnos...
Kram på dig "surtant" =))

Blommiga Rutan sa...

Ja, du, man får väl handla upp alla kontanter, köpa blommor tex. Och en flaska vin kanske.
Nej, men skämt åsido, så extra krångligt det här måste vara för alla äldre, min svärmor 88 år tex, tycker att det är obehagligt att ta ut pengar vid bankomaten, vill hellre gå in på banken, men det går ju inte heller längre. Nu är vi många som kan hjälpa henne, men tänk om man är ensam! Usch, vart är vi på väg?

Din vackra Kamelia får du gärna visa hur ofta som helst, supervacker!

Kram Anncathrine

Anna sa...

Men det var det dummaste jag har hört på länge!! Inte klokt ju! Det blir värre och värre service på banken...
Jag lyckades ju spärra mitt VISA-kort förra veckan genom att slå fel kod...Jag gick in och skulle beställa ett nytt. Då säger hon "Ja, då blir det Mastercard den här gången då, för så är det nu"
"Va?" sa jag "Det vill jag verkligen inte ha, för det kostar den butik jag handlar av 1,5 procent av summan utöver den vanliga kortavgiften!"
Då påstod hon att det visste hon inte! Jobbar på bank och VET inte det!? Det är ju de själva som skickat ut information om det (bl.a till golvbutiken där jag jobbade innan)! Men när jag protesterade så gick det visst plötsligt att få tag i ett vanligt VISA-kort ändå! Då undrar man: Har personalen möjligen provision på att ge ut Mastercard istf VISA?!
Kram Anna

Anonym sa...

Ja dessa banker... Bedrövligt är det och ännu mer bedrövligt är det att vissa får jobba med service jobb;( Surtanter borde förbjudas i handel;) Men tur att du inte är sur längre och hur kan man vara det någon längre tid när det finns så många vackra ting (blommor) här i världen;)

Önskar dig en härlig helg
Kram

Unknown sa...

Everything is just so pretty! :) What goodies!

Hugs,

Pysselpalatset sa...

Skönt med en surkärring till... För jag har varit konstant sur de senaste månaderna... just på grund av detta... När jag protesterade på min bank Swedbank... fick jag ett surt och raljant svar..."Det finns ju bankomater kvar..." Hur mycket fattar de på banken kan man undra? Tar du ut pengar idag så blir det 500-lappar.... säger jag... och nu är det inte så att allt kostar 500! Var ska jag få växel ifrån??? jo- jag får åka Komunalt till Uppsala med mina pengar... hur säkert är det...Men att jag inte hade körkort var ju inte bankens fel... ha ha... Ack ja... kan fortsätta i det oändliga.... så jag är så glad att jag funnit en surkärring till.... Välkommen i klubben... kram jeanette från Fru Larssons Diversehandel...

Anonym sa...

Håller fullständigt med dig. Är sur på SWEDBANK sedan 1 jan och det verkar inte gå över.
Men vackra blommor har du och det är något att glädjas åt.

KRAM
Faster S

Elsa och Helena sa...

Håller med dig helt Marie...så vill de att vi ska betala med kort...men kontanter får vi inte sätta in!

Blev också ilsk här om dagen...vill man föra över pengar från ett konto till ett annat via internetbanken...och det är helg...då får an vackert vänta tills tisdag innan man får slantarna...grrr.

Nu har jag också skrivit av mig:)

KRAMAR

mittlantliga sa...

Önskar dig en härlig Fredagskväll!

Kram
Heléne

Viola sa...

Visst är det roligt...men som tur är funkar Handelsbanken i Eneby fortfarande..nu sitter jag i hallen och bloggar medans det ses ishockey på övervåningen...22 st blir det till lunch den 26/5 :) ha en fin helg, kram

LOPPISLIV sa...

I vår by har vi en insättningsautomat som dottern använder ofta. Ja du, jag tillhör den generationen som tycker om att handla med sedlar, tycker det är skönt att slippa betala med kort överallt, och ibland måste man betala med riktiga pengar :-)) Tänk bara på alla äldre som inte har dator och internet, hur ska de göra?? Ha en fin helg!! Men du är allt en rar surtant du goa Marie :-)) Kraaaam P

LOPPISLIV sa...

glömde alldeles bort....så fina blommor du har :-))

idémakeriet sa...

Haha, man ska lägga pengar under kudden där hemma och drömma om ett pengarträd.
Väldigt jobbigt att bli så bemöt. Det känns som vi verkligen lever i ett annat årtal och att man inte hinner med de nya tekniken och saker som de kommer med.
Jag har här också kontanter, undrar om de tar emot det på min bank.
Nu får du sudda bort din sura min och ta fram fröken glad för nu är det helg gumman!
Ha det så gott.
Kram Gerda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vi får återgå till och ha pengarna under madrassen, det har jag i och för sig aldrig haft. Jo, när jag sålde en bil och han betalade kontant! Kände mig som krösus sork när jag hade så mycket kontanter.
Jag tror det kommer ändras om ett tag på bankerna, annars blir dom utan jobb, tex din sura bankfröken. Din glada fröken från Kathrine däremot var väldigt söt.
Ha en fin helg vännen
Kramar
AnnaMaria

Anonym sa...

It's remarkable to go to see this site and reading the views of all colleagues about this piece of writing, while I am also keen of getting experience.
Also see my page - direct Payday loans

Anonym sa...

Heya i am for the prіmary timе here.
I found thіs boarԁ and I to finԁ It really
helpful & іt helpеԁ me out a lot.
I am hoping to рreѕent one thing again anԁ help
others like yоu аided me.
Here is my site - DiamondLinks.net

Anonym sa...

Undeniably beliеve that ωhich you saіd.
Your favοritе reason appeareԁ to be οn the net the easiest thing to
be awaгe of. Ι ѕay tο you, I dеfinitely get аnnoyed ωhile
people think about worries that they plainly do not know about.

You manаgeԁ to hit thе nail upon
the top and defіneԁ out the whole thing without having sіde-effects , people could take a signal.
Wіll probably be bacκ to get moгe.
Thanκѕ

Lοοk іnto my blog post; lloyd irvin

Anonym sa...

Ηеllo! Do уou use Twittеr?
I'd like to follow you if that would be okay. I'm abѕolutely enjоying
уour blog anԁ look forward to new pοsts.


My page :: reputation management

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails