tisdag 6 maj 2014

Ko-släpp

I helgen som passerade var jag och en kompis i Hjo, på Vita Ranunkler-Maries Loppis. Det var första gången jag var på loppisen, även om jag hälsat på hos Marie förut.

Det var kul att stå på andra sidan snöret den här gången... :) Annars brukar jag ju stå och sälja själv. Och inte borde jag köpa några nya saker, jag har ju så mycket förut, men det är ju så förbenat roligt. Det får bli lite omsättning på grejerna igen, så jag ska försöka sälja av med lite mer prylar.

Vi kom i god tid, så vi stod ganska långt fram och kunde spana på massa fina saker. Det gäller ju att vara snabb om man ska hinna få med sig något. Och det gäller att välja ut godbiten, och ta sikte och språng på den, när snöret faller.
Det var som värsta Ko-släppet när snöret föll, och hundratals damer galopperade in i Maries trädgård.

Det fanns jättemycket fint, och det jag hade siktat in mig på fick jag med mig hem. Nu har jag inte fotat det, så det får ni se vad det är, nästa gång istället.

Efter vi hade varit hos Marie, så begav vi oss iväg till hennes fina butik inne i Hjo och kikade, och sen bar det av mot ytterligare en loppis, där vi hittade mycket roliga saker.

Efter det, tog vi en sväng till Lustfyllt... Och när man kommer in där så blir man lycklig, för det är så fint, och man får en sån härlig känsla i kroppen.

Den här gruppen med soffa och bord och stolar, hade jag gärna tagit med mig hem, om jag hade haft plats och råd. Den är helt underbar!


Mycket fina möbler hade de, och när man sett allt det vackra, så vill man hem och kasta ut allt, och börja om från början igen. Men det krävs ju en del för det också :)


Loppisar finns ju hemma också, och för en tid sedan hittade jag det här stället i vitt porslin, som förmodligen varit ett kryddställ. Jag föll för mönstret och de vackra fötterna. ( tänk om någon sa det till mig, att jag "föll för dina vackra fötter"... hihi)
Kryddflaskorna saknades, så jag satte i sådana här små miniväxter istället, till jag kommer på något annat.


Och nu är det riktiga pelargontider. Kom på att jag har en hel drös med blå-vita krukor stående i källaren. Så nu fick de komma fram, och de ska så småningom med till landet, där jag ska sätta blå-vita krukor och rosa pelargoner i något av fönstren. Tror det kommer att bli jättefint!

Hoppas ni har en bra vecka

Kram

Marie


11 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Härliga bilder du visar denna kalla majdag när jag precis lagt ifrån mej målarpenseln och tog en snabbtitt här!
Underbara pelargoner, jag älskar dem. Här har tyvärr inte blomningen kommit igång riktigt än på mina, men nu väntar jag på regn och värme!
Kram/Finas mammis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken dag, så mycket roligt. Och ko-släpp, den var bra. För vi är ju som ystra kossor när snöret faller, nu har jag tyvärr aldrig varit på Maries loppis.
Kramar/AM

lisashus sa...

Vilken spännande utflykt du har varit på och så mycket ni hann med! Både Maries butik/loppis och Lustfyllt är något jag gärna skulle se.
Vilka fina saker du har fotat och så fint med den vita kryddgrejen! Ja, du hittar då verkligen på användningsområden för dina fina saker!
Kram
LIsa

Loppisälskare sa...

Besökte tydligen Hjo vid totalt fel tid...helgen innan detta ko-släpp, för naturligtvis hade jag rusat med i klungan...Fina saker du visar. Visst är det kul att hitta helt nya funktioner med det man hittar. Lustfyllt är verkligen ett underbart ställe, men just den helgen vi passerade hade de inte öppet.

House and Garden by Bia sa...

Åhh jag gillar allt du visar på dina bilder ;)....jaa, nu har jag öppnat min loppis....vi får se hur det går...hoppas bara det blir lite varmare så folk vill komma ut ur stugorna ;))..........kram bia

Eva Linnea sa...

Halloj! Kul att du har varit i Hjo. Troligen blir mitt nästa boende i Karlsborg, där min nya kärlek bor, och det är ju alldeles i närheten. Lustfyllt måste man ju besöka, det ser ju jag det! Vi kanske se där!?
Kram från Eva Linnea

Eva Linnea sa...

PS Heter butiken Vita Ranunkler? DS

Tidevarf sa...

Helt underbar rubrik!
Fick en inre syn hur det såg ut.
Lycko dig som kunde vara där, jag har varje år önskat att jag kunde besöka den loppisen.

Hoppas du får en vacker dag.
Kram
Anneli

Elzie sa...

Haha, jag kan inte släppa bilden på dessa damer som rusade in i Maries trädgård för att loppa. Det måste ha varit en syn för gudar, haha.
Så fint det är där. Får väl ta sig en tur uppåt nån gång, men för tillfället så är det mest vågrätt som gäller här.
Ha en fin kväll.
Kram Elzie

strateginen viestintä sa...

I notice that you like some old stuff and those old things really caught my attention cause aside from being a call center i am a classic things lover.

Rosa i huset i vitt sa...

Ja dit har jag alltid velat åka sen jag första gången tittade in i hennes blogg och hittade bilderna på loppisen...men ALLTID så har jag haft jobbarhelg då ingen chans att få semester har det varit heller ..men kanske nästa år om jag har tur
ha en fin helg
kram Rosa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails