fredag 2 november 2007

I zink I like it!

Nu är det dags att visa mina inköp från Stråkrundan! Nu har jag hållit er på sträckbänken länge, och det var inte meningen...men ibland är det mycket runt omkring och man hinner inte göra inlägg...hur gärna man än vill... Ja det där känner ni ju till...Åsså vill jag tacka alla som besöker min sida och lämnar så mycket fina, kul, underfundiga, upplysande, trevliga och goa kommentarer, det värmer så i hjärtat!!

Börjar med en halv helhetsbild! Skulle försöka skapa lite stämning på den här bilden genom att tända ljusen, men det blev så mycket skuggor, så jag fick till mitt stora förtret släcka ljusen när jag skulle fota vidare.

Den här fina adventsljusstaken i zink, köpte jag på Smultrongården, det var en sån där grej som man bara går fram till och nappar åt sej, fort som bara sjutton innan någon annan tar den...
Jag satte i ljusen för att se hur det blev, och jag kände att jag ville se hur det blev att smycka ett av ljusen med en prisma och ett kors som jag köpt hos Måleriboden. Hänget är väldigt fiffigt, man kopplar ihop kors och prisma med en liten metalldel och man kan bygga hur långt som helst. Jag har gjort ett till hänge som ser lite annorlunda ut, som sitter på min madonna, ska visa det senare... Det här hänget band jag i alla fall fast med ett silverband och jag tyckte att det blev ganska fint. Mossa och lite andra attiraljer får det bli när det blir dax "på riktigt"...

Här ser ni hänget på lite närmare håll...

Visst är ljusstaken fin??? Den uppmärksamme kommer kanske ihåg att jag för ett tag sedan köpte en bricka som har samma "mönster" som ljusstaken, det var liksom det som var grejen...
att allt jag köpte på Smultrongården har samma fina spetskant, så nu kan jag ställa ihop lite hur jag vill och det blir enhetligt och fint...

Det här lilla hjärtat har också samma spetskant, och det är ju i zink, ja det ser ni ju...
Men samtidigt ser det ut som sådana där hjärtan man fick göra i skolan, som man flätade ihop, och som oftast var gröna och röda...minns ni? Idag tycker jag ju att det här är finast, men när jag var liten och hade sett det här, jaa, då hade jag nog tyckt bäst om det röd-gröna. Man ändrar sig!!!
Här är då en kruka och ett par små lyktor i samma stil... På krukan har jag hängt ett annat hänge, som jag köpte på Smultrongården, de hade jättemycket fina hängen som man kan ha i granen och lite varstans...
Så var det då det jag köpte hos Kicki på Skattkammaren... Den här underbart gulliga tomten!!
Jag har ingen som helst lust att ställa undan honom i väntan på julen, utan han får allt stå framme redan nu. Jaa, jag är en Tok-fia, men det får ni ta... Ser ni lilla Nisse som står framför?
En present som jag fick av Kicki! Tack snälla för den lilla sötnosen!
Här kommer en lite närmare bild på Nisse! I bakgrunden ser ni en skylt som det står Jul på! Den hittade jag hos Kvarnboden, som var ytterligare ett ställe på Stråket!
Jag hade en jättehärlig dag hos alla dessa trevliga tjejer med sina butiker... jag hann ju inte med alla butiker (tror det är fem), men framåt våren/sommaren blir det nog en tur igen, för att hälsa på Stråk-kvintetten!!!

21 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Så mycket fint, det är klart att tomten ska stå kvar framme! Jag har också "testat" en del saker som ska fram till jul, men har låtit dem smyga in i ett skåp så länge.....Roligt att stråket finns med så mycket i närheten av varandra! Önskar dig en skön helg! Kram!

n o r d i n g å r d e n sa...

Ja, dessa butiker verkar vara guldkorn allihopa!! Den adventsljusstaken hade jag med knipit direkt, verkligen snygg, en sån skulle jag med vilja ha, de har väl inte nätshopping va... den var rikitgt fin, annars är jag inte så förtjust i "klassiska" adventsljusstakar så denna var verkligen ett smycke såom krukrona och det där hjärtat var, fin God Jul skylt med. Tomten var ju jättefin, en riktigt fin jul-gubbe att ha framme för maximal julkänsla! Tack för titten av dina fynd, ha en skön helg. Mari.

Skatan sa...

Å vad fint! Det där lilla zinkhjärtat skulle jag gärna vilja vara ägare till. Eller snarare, till flera!

Ha en fin dag!

H ennA sa...

Åh vad vackra ting du har hittat! Adventsljustaken och hjärtat var otrolgit fina! Nu är det inte sååå långt kvar tills man på allvar får börja pynta inför julen ;-P

trevlig helg!

spetsar och änglar sa...

Håller med om att tomten ska få stå framme.Och din zink hjärtan var helt underbara.Kram Heléne

Ljuva ro sa...

Åh så fina saker, visst är stråket mysigt!

Husbilsresan sa...

Å, vilka fina grejor...ååååå...jag hade velat åka dit, jag också....men liiite för långt att åka.Jag gillar också zink och tomtarna är verkligen jättefina.
Ha en fortsatt trevlig helg.Kram!

Mitt hem är min borg sa...

Vilka fina grejer du hittade.. Zink e bara såå underbart vackert.. Man kan inte få för mycket tror jag.. Blandningen på dina grejer med den hårda metallen möter romantisk "spets" kant e jätte fin.. (lät jag lite som Ernst nu?) ha ha..
Tomtarna e också jätte söta.. Jag förstår att dom får stå framme i väntan på..
Kram!!

Jennys Vita Villervalla sa...

Nu har vi jul härivårhus julenärkommenhopptrallallallaaaa!
Superfina saker!
Gillar allt...
Har själv kollat på den adventsljusstaken SOM ÄR SÅ FIN!
Kram
Jenny

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hejsan!!

Men vilka fina saker.adventslådan är ju underbar...vill ha....saker.
Ha en underbar söndag.
Kram Pernilla

Hannis sa...

Jättefina saker! Mycket fint att titta på hos dig. Ha en bra söndag//Hannis

"M" sa...

Jättefina grejer...jag är så såld på zinkgrejer...vill ha mvh "M"

Min Skattkammare sa...

God söndag!!
Vad söt adventstaken i zink är! En sån skulle man vilja ha!
Och så känner man igen "herrn" i tomtekostym, hi hi!
Men du........Stråk-kvintetten är ju alldeles lysande!!!! Kanske kunde man använda det?! fniss
Ha´en fortsatt fin söndag, vännen!
Kram Kicki

NICOLINAS BONING sa...

I zink I like toooo;-)
Du visar väl allt en gång till med mossa och annat däri?!
Vad kul med stråket-resa...måste bara lura med älsklingen...eller mammsen förresten...hmmmm...
Kramar/Birgitta

En inredoholic sa...

längtar till julen! Vilken inspiration !

må så gott!

Lilla Blanka sa...

Me like zink too :)
Ojoj så mycket fint du har handlat, fattar att du var snabb med att plocka åt dig grejorna innan nån annan hann före ;)
Allt passar så himla fint ihop, o zinken med sin råa look tillsammans med spetsmönstret blir ju underbart..!
Fina smådetaljer oxå :)
PS jag insåg att jag hade missat ett par av dina tidigare inlägg, men nu har jag lagt dig på länklistan så nu skall jag inte missa nåt framöver :)
Kram

Hem & Harmoni Marie sa...

Jättefina inköp! Förstår att du är nöjd... :)
Jul-skylten var jättesöt!

Ha en skön vecka, kram från Marie

elin1976 sa...

Disse innkjøpene var jo slettes ikke dumme. Jeg har blitt mer og mer glad i sink jo fler og fler ganger jeg har sett slik på blogger. Nå kan jeg desverre ikke styre meg og kjøper nesten alt jeg kommer over! (til min manns store fortvilelse he he) Jeg har så lyst på en sånn adventstage. Såg en slik hos Landstil i helgen men dumme dumme meg lot den bli igjen. Ja ja Får vel lete videre her hvor vi bor errer den staken. Ha en fin mandag og takk for titten. Klem:O)

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

hm....du kan ana vad jag tänkte när jag såg ditt inlägg!!!vad fina!!!!!jag älskar ju zink i alla dess former. Jättefint och tänk vilken stämning det är att ta fram dessa till jul. Kram

Marie sa...

Så mycket fint du har köpt! Adventsljusstaken och hjärtat var helt ljuvliga! Vill också ha!!!!

Ha en bra dag!
Kram Marie

Ps. Nu har jag lagt till dig på min länklista, har glömt att göra det förut, men nu är det ordnat! Jag vill ju inte missa något fint inlägg!

Sallys hus sa...

Hallå där!!

Sååå mycket fint!
Själv hinner jag ju aldrig runt eftersom vi har öppet samtidigt.
Men i eftermiddag ska jag i alla fall ut till Kicki.

Det där Julstickset var ju en annan måste ha grej!!

Kickis tomtar är ju helt uuuunderbara!
Ha det gott, kram Katarina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails