fredag 15 april 2011

Lite smått och gott

I dessa dagar känner jag mig som en väldigt dålig bloggvän... Har inte hunnit svara på så mycket kommentarer, som jag skulle ha velat. Men det är fortfarande turbulens kring mig, så orken är inte vad den borde vara...

Men jag har i alla fall varit iväg på en loppis. Och det kändes som evigheter sedan. Roligt var det också, för jag hittade lite smått och gott...

Bla den här lilla fina flaskan. Den är mindre än en 37:a, och det har varit cognac i den. Vet inte hur gammal den är, men jag tror nog den har några år på nacken... Sen hittade jag det fina underlägget också... Ser ni att det står: Kaffetåren den bästa är. Nu är inte jag någon kaffedrickare, men jag tyckte den var så härlig ändå.. Sen tänkte jag visa den här lilla oljelampan som jag hittade på Antik och Kuriosamässan. Det är till och med kvar utav oljan. Sen var jag till blomsteraffären för att köpa lite nytt, och då hittade jag den här....
Det var ju inte alls vad jag skulle köpa, men de hade ställt fram den precis där man kliver in, så där fastnade jag, och stod länge och väl och kikade på den här... För den var inte billig, ska ni veta... Men jag köpte den ändå.
Det är en klematis, och den är såå vacker tycker jag. Just nu står den i fönstret, men man kan plantera ut den lite senare, och det tänkte jag försöka göra. Men jag vet inte om den blommar om i år. Troligtvis inte. Den ska klara ända ner till -5 grader, men den måste ju inomhus igen, om man ska klara den över vintern...
Tycker att den påminner lite om vitsippor... som blommar för fullt nu i backarna. Oh så vackert det är!


Hoppas att det blir en härlig helg med lite sol och värme. Den här helgen står det en del fönstertvätt på schemat. Vet inte när jag tvättade senast. Det var nog i somras...och det syns nu... Ja jisses så fort tiden går.


Hoppas ni får en härlig Helg!


Kram

Marie

12 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Kram och allt det bästa till dig!
Ha en bra kväll och helg!
Raina

Bitte sa...

Vad mycket fint du hittade på loppisen! :-) När man inte har varit iväg på loppisar och liknande på ett tag, är det sååå spännande när man sedan besöker en. Ska man hitta nåt? Kanske göra riktiga fynd? :-)

När jag såg din vackra blomma trodde jag först att det var vitsippor! Jag funderade i några sekunder på hur de lyckats vira så många vitsippor runt en stam, innan jag läste att det var en klematis... :-).

Hoppas du får en skön och avkopplande helg!

Många kramar
Bitte

Nyanser av vitt sa...

Vännen - hur har du det?Gick det bra idag? Jättefin klematis och burk :O)
Kram Agneta

Fågel Blå sa...

Hej på dej!!!!
ÅPhhh så mycket fint!!!!
Du är en mätare på att hitta fina saker!!!!
Åhh du denna blomman var hur vacker som helst!!!!
Helt underbar!!
Önskar dej en fin helg!!!!
Här är det loppis som gäller idag!!!!!
Kram Kathrine

Elzie sa...

Lyckliga du! Har inte varit iväg på loppis på evigheter och inte blir det den här helgen heller. Men jag tycks överleva utan det. Har ju "skit överallt" så det räcker ändå, haha.
vilken vacker klematis. Förstår att du hängde upp dig på den. Hade gärna haft den här också.
Hoppas du får en solig och fin helg.
Kram Elzie

Annies Blå sa...

Hej! Vad fina fynd du hittat!
Klematisen är härlig...går det inte att omplantera den i en stor kruka eller korg så är den enkel att ta in för vinterförvaring?
Här skulle det också vara nödvändigt med fönstertvätt. Vi har ju bara några fönster i vår lägenhet så det brukar vara ganska snabbt avklarat... Värre blir det sedan med huset, jag fasar redan för hur jag ska få bort gnuggat klistret efter alla varumärken de tejpat på fönstren när de kom.
Kram/Annie

Vitt hus med svarta knutar sa...

Nääääeej vilken fin Klematis, jag trodde det var en ny variant på Vitsippor=) Så söt den är!!! Jag skulle också falla för den.

Fina loppisfynd har du gjort också, goa små saker.

God fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

Patricia sa...

Men åh va fina saker du hittat! =)

Och klematisen var ju helt underbar, jag trodde först det var vitsippor och satt o klurade hur i hela friden de fått till det .. sen såg jag att du skrev att det var en klematis .. hi hi.

Ha en skön söndag!
Kram patricia

Snögården sa...

Härliga bilder!
Kram Anni

NinaH sa...

Läcker flaska! Och underlägg!
Klematisen är såååå ljuvlig! Förstår du föll för den!

linnea-maria sa...

Åh det låter som att du behövde den där loppisvändan! Vilken tur att du hittade lite fina saker. Det såg verkligen ut som vitsippor klematisen, otroligt vackert.
Många kramar /Therese

Country Hill sa...

Du är allt en riktig fynderska Du så fina saker Du kommit över och blomman helt ljuvlig.
Nu har jag också anmält mig till bloggträffen hos Viola ska bli så roligt.
Ha det gott!
Kram Lena

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails