torsdag 31 juli 2014

Semestern är slut

Så var det slut på semestern för den här gången. Det är alltid lika tråkigt när den tar slut, och med den här sommaren som vi har haft i år, så har semestern varit fantastisk.

I början av sommaren så var ju vädret inte så lovande, så vi bokade en resa till Italien och Rimini. Det var helt fantastiskt det också... bara det att vädret inte var som man skulle tro att det är, där.
Vi hade faktiskt regn av och till under en hel dag. Precis som det brukar vara i Sverige :)
De andra dagarna var vädret lite fram och tillbaka, men någon skur kom det så gott som varje dag. Men såklart var det sol också dessemellan, och varm och skönt. Badvattnet gick inte att klaga på heller, det var ljummet.

Men... vi fick en massa upplevelser som man inte kommer att glömma. Nu har jag äntligen sett Venedig, som jag så många gånger har velat åka till. Det var helt fantastiskt tyckte jag.

Bilderna jag visar är vare sig från Italien eller semestern, utan de är hemifrån. Jag ligger lite efter med bilderna.


Var ju på den årliga antikmarknaden/mässan i Nora, med en vän. Där hittade jag den här fina klockan som nu får trona på en liten gammal trälåda, som jag också hittade där.
Det fanns väldigt mycket fint, som vanligt


Här är en närbild på den. Lite ovanlig modell med trä och metall, tycker jag...Den här fina nyckelknippan hittade jag också. Det är inristat No 135 i den, och det var det som gjorde att jag köpte den. Tyckte det var så fint. Och mjuk och len är den att ta i också. Blir ju så, efter mycket användande.När vi kom hem från Italien, mötte oss den här synen. Och det var helt otroligt. Vi har lavendel planterat runt en buskpion, och all lavendel blommade som allra finast just då. Doften var också underbar. Så vi kom från medelhavet och mötte lavendelhavet.Nu för tiden pratas det väldigt mycket om Närodlat. Det kan man verkligen kalla det här...
Vi har vete, som växer i vår rabatt. Gissa om vi blev snopna när vi fick se det. Det var ca 10-15 st veteax som tittade fram i rabatten. Så där kan man väl snacka om närodlat... hihi.


Kram

Marie

7 kommentarer:

Titti sa...

Åh så fina saker du har hittat. Önskar dig en fortsatt bra vecka. Kram Titti

angie sa...

ich liebe ihre dekoration und die wunderschönen blumen, angie

Ann Kåge sa...

Verkar som du haft en underbar och innehållsrik semester med många fina minnen. Vackra saker har du ju också hittat!
Ha det så gott!
Kram Ann

Vardag och flärd sa...

Vilka vackra fynd du gör, jag tror ditt hem är otroligt vackert med sakerna, allt verkar så genomtänkt!
Ja, semestern tar ju slut nån gång och snart är man inne i rutinerna igen!
Kramar Eva

Vitt hus med svarta knutar sa...

Härligt att fara ut i Europa och se andra vyer under semestern! Fina fynd du visar!
Kram,
Regina

HWIT BLOGG sa...

Fina saker du hittat, nyckelknippan var sååå fin!
Min semester börjar i september, jag längtar...
Varm kram,
Titti

Home Bohemia sa...

Venedig och Italien är underbart!!Vilken otur ni hade med vädret. Noradagarna är ett "måste". Tyvärr jobbade jag fortfarande den veckan och kunde inte gå på antik-och samlarmässan. Dagen efter var jag på plats på Storloppis. Stod och sålde bortrensade saker från skåp,lådor och vind tillsammans med en vän.Vi hade en kul dag trots regn!! Fin och ovanlig klocka du köpte. Jag köpte också en gammal väckarklocka (många från antik-och samlarmässan står även på storloppiset dagen efter). Min klocka har slutat fungera men den var så härlig i gulfärgad metall och matchar så fin till den gröna som jag redan har. De båda står i sovrummet som prydnad:)Kram Maria

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails