torsdag 14 augusti 2014

Sommarloppis

Det har ju varit en fantastisk sommar på många sätt. Framförallt har vädret verkligen varit på "strålande" humör :)
Så det har inte blivit så mycket loppisbesök eller mässbesök som det brukar bli. Nåja, en eller annan har jag ju varit på, men inte i samma utsträckning som andra somrar.

Men ett ställe som jag tänkt besöka en längre tid, var Wimmerby Antik. Så en av de varma dagarna blev det faktiskt ett besök där. Och det resulterade naturligtvis i ett par köp, för de hade mycket roliga och annorlunda saker.

Den här lilla kryddbyrån fick komma med hem. Blev väldigt förtjust i den, så nu står den på plats hemma i köket.


I Vimmerby hittade vi också en liten loppis och där fyndade jag två sådana här härliga karamellskopor. Nu ska jag väl inte ösa karameller i den, men kanske något annat :)

En liten "tuta" fick också följa med hem. Jag vet inte vad man använt en sån här liten till. Om man blåste "tapto" i en sån, eller något annat. Jag kan ju ha den att påkalla uppmärksamheten med, hihi.




Det var ju också dags för den årliga finloppisen ute hos Violan. Där står jag själv och säljer av med lite av allt som jag har i skåp och lådor. Och det har blivit en del genom åren.
Det var otroligt mycket folk, och de stod och väntade vid grindarna när vi skulle öppna. Sen hade man ordentligt att göra under ett par timmars tid, till den värsta anstormningen var över. Men det var bra rulle på det hela dagen, ända till vi stängde.


Det är också svårt att låta bli att handla av varandra när man ser allt fint som plockas upp. Bredvid mig stod en tjej som sålde av med massor av fina saker,och de här fina kuddarna köpte jag utav henne.



De fick också platsa i sängen när jag bäddade med brudlakan för ett tag sedan. Ja, det är brudlakan som jag köpt på auktion för många år sedan. De är otroligt fina, och en fantastisk kvalitet.
Nu när det varit så varmt har man inte behövt något täcke, så det har bara blivit att ha ett lakan på sig, och knappt det...
Så då passade jag på att använda dessa, för det blir inte så ofta man bara använder överlakan. Det är ju mest påslakan som gäller. I alla fall hemma hos oss.



Veckorna rullar på, och nu har jag snart jobbat i tre veckor efter semestern. Förstår inte att det går så fort, hela tiden. Nu har halva augusti gått också. Och man märker av det på kvällarna, när det börjar bli mörkare, och man får tända ljus.
Men än så länge hoppas jag att vi har en hel del fina sommardagar att se fram emot.

Kram

Marie

23 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Halli Hallå!
Oj så mycket fint du loppat, härliga saker, jag har också loppat i sommar en massa fina gamla saker,
Ja tiden går fort allt för fort,
Önskar dej en fin Helg
Kram Kathrine

Vardag och flärd sa...

Marie, kryddbyrån är underbar, vilken lycka att hitta en sån, de är ganska ovanliga! Jag hittade en sådan i ett av våra uthus för nästan 30 år sedan, tog inte hand om den då och nu hittar jag den inte, snyft.
Gamla lakan köper jag också när jag hittar, just för den fina kvalitén.
Hoppas du får en riktigt fin helg!
Kramar Eva

STENLYCKA sa...

Det var många fina saker du har hittat på loppis.
Hösten kryper allt närmare men det kan också vara mysigt att kura inne med levande ljus.
Ha en fin helg!
Kram Raina

STENLYCKA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken fin liten kryddbyrå! Så vackra bokstäver och fin patina. Skoporna var också fina. Jag har inte varit på så många loppisar, lite trist att det inte blev fler, men vi har varit mest hemmavid under semestern.
Kram,
Regina

Titti sa...

Åh vilken underbar kryddbyrå du har hittat. Ha en fin helg. Kram Titti

Sofia sa...

Ohhhh...den där kryddbyrån var ju helt underbar!!!
Ha det gott!
Kram Sofia

HWIT BLOGG sa...

Kryddbyrån är ju alldeles underbar! Vilket fynd! Ja loppisar är roliga...men jag måste hejda mig, borde ha loppis själv om man säger så!
Jättefina bilder och jag önskar dig en skön och mysig helg...
Varm kram,
Titti

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en fin avlång form på kuddarna och vackra broderier, ett fynd. Karamellskopan är en riktig Madicken skopa, fina saker du köpt.
Kramar/AM

Anonym sa...

Blir alltid så avundsjuk på dina fina inköp! :-) Soliga hälsningar från AnnLouise i Karlskoga

House and Garden by Bia sa...

Vilken söt liten kryddbyrå;)
Och lakan och spets gillas av mej;)
Trevlig helg
Kram bia

Ann Kåge sa...

Så mycket fint och annorlunda du hittar. Kryddbyrån är helt underbar och så mysigt att få sova i gamla brudlakan. Ha en riktigt skön fortsättning på helgen!
Kram Ann

Rosa i huset i vitt sa...

Kikar in och önskar dig en fin helg
kram Rosa

LOPPISLIV sa...

Vilken bedårande söt kryddbyrå du hittat, urcharmig!! Ja vilken sommar vi har haft, så varm och skön. Den där loppisen ni har varje år skulle jag gärna vilja besöka någongång, verkar så mysigt, hade varit så trevligt att få träffa dig igen :-)

Ha nu en trevlig söndag rara Marie! Kraaam Paula

lisashus sa...

Som vanligt hittar du godbitarna på loppisar och annat! :) Jättesöt kryddhylla och jag tror det är ngt slags posthorn du har där.

Underbara kuddar och vilket vackert brudlakan!
Jag missade helt sommarmarknaden hos Viola, jag var i Sthlm den helgen och hann inte dit! Säkert fanns det massor med kul saker där!

Ja, nu har det blivit vardag och nästan höst - ganska skönt efter den otroliga värmen vi har haft!
Kram
LIsa

Unknown sa...

Hello Halley! What wonderful items you bought!!! With great pleasure I read Your blog! Pictures are wonderful! I don't want summer has gone and the days grew short)))

Home Bohemia sa...

Tänk att det är så roligt med loppis...både som säljare och som köpare...eller både och;)Kram

Home Bohemia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tidevarf sa...

Hej,
Åh vilken charmig liten kryddbyrå. Du gör alltid så fina fynd.

Ha det härligt
Kramar
Anneli

MirandaMaräng sa...

Hej! Ja sommaren har verkligen lämpat sig för loppisar! Jag har också hunnit med att besöka några! Jätte fina fynd du gjort!
Ha en fortsatt trevlig vecka!
Kram
MirandaMarang

Eva Linnea sa...

Hej Marie! Jag har inte heller varit så flitig på bloggen i sommar. Det har varit för varmt ;) !! Men nu håller jag på att läsa i fatt lite. Ser att du har varit i Hjo och besökt Marie på Vita Ranunkler. Jag har varit i Hjo några gånger i sommar. Min nästa bostadsort, Karlsborg, ligger bara några mil norr om Hjo. Nästa gång du har vägarna förbi bara MÅSTE du höra av dig. Det vore kul att ses!
Kram från Eva Linnea

linnea-maria sa...

Åh vad mycket vackert. Det är så sällan jag hinner gå på kvalitetsloppisar nuförtiden.

Winnie The Pooh sa...

Autumn is a second spring when every leaf is a flower.,
Have a nice weekend Love always Winnie with friends..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails