måndag 15 december 2008

Jul-blandning!

Förra året gjorde jag ganska mycket pyssel, men i år vet jag inte var tiden har tagit vägen!
Har inte hunnit med alls så mycket som jag vill... men jag vet ju att jag inte är ensam om det, så det kan väl vara en liten tröst i eländet...

Igår gjorde jag i alla fall några julkort! De ska ju skickas ut senast i morgon, så det var ju i sista stund... Men det blev inte så många för det tog ganska lång tid...

Det är ju det där med att skriva kalligrafi som tar tid... Jag måste absolut ha tungan rätt i mun, och maken får absolut inte prata med mej, för då går det åt pipan!

Jag har ju inte övat så mycket som jag borde för att det ska sitta i fingrarna... Och jag måste hela tiden titta hur bokstäverna ska se ut...

Men det är ju så himla roligt, och tiden bara rusar iväg... När klockan var åtta i går kväll, vaknade jag till från mitt pysslande och insåg att Hallå! det är arbetsvecka i morgon igen...



Nu till lite annat...
Den här lilla granen har jag köpt hos Vilgots för några tior... Tyckte att den var så söt, och så var den ju vit redan från början också, så det var bara att sätta dit julgransljusen...

Visst är det väl härligt med hyacinter... Nu har de flesta blommat ut, så jag behöver köpa en omgång med nya, för att få tillbaka juldoften igen...
När Violan och jag var på Lustfyllt, så fick man ju massor av inspiration... Lena på Lustfyllt hade satt i hyacinter i en sås-skål och då kom jag på att jag hade både en soppterrin och en sås-skål av märket Matta Rosor från Gustavsberg, i källaren...

Så jag hämtade upp terrinen och satte lite hyacinter i den också...

Jag har ju en hel servis av den här serien Matta Rosor... Tallrikar, assietter, uppläggningsfat, sås-skål, soppterrin och kanna, men ibland så blir man lite hemmablind och glömmer bort att använda... Då är det bra att åka iväg och se något annat så man kommer på att använda det man har, och uppskatta det!

Den här lilla smyckesskrinet med en vacker madam på, köpte jag för ett tag sedan hos Axet Antik i Söderköping... Hon har sååå mycket vackra saker...
Den är helt ljuuvlig, och inuti den ligger en liten spetsduk och ett fint halsband som jag fick med på köpet!

När jag ändå fotade det lilla smyckesskrinet så passade jag på att ta en bild på min lilla bibel med ljushållaren på... och om ni tittar ovanför bibeln så ser ni ett litet "värmeljus"... Men det är inget värmeljus utan ett litet batteridrivet värmeljus som jag köpte på det Stora Varuhuset...
De lyser så fint, och man kan faktiskt lämna dom tända vilket man inte gör med vanliga värmeljus!
Ha en trevlig vecka allihopa! Och tack för alla härliga och roliga kommentarer! Det är sååå kul att läsa... Jag tittar in till er allihop under veckan!
Kram
Marie

29 kommentarer:

Zizzi sa...

Vilka fina julkort du har gjort!
Och visst är det underbart med hyacinter! Kan inte vilgots flytta lite närmare mig ;-) Granen var jättefin!
Kram cissi

Anonym sa...

Vilka fina julkort du har gjort :-) Ett sånt hade jag gärna fått i min brevlåda hem till jul, hehe. Hoppas allt är bra med dig!

Viola sa...

Äntligen har matta rosorna fått kommit fram från källaren! Det är ju ett underbart porslin och nu ska det användas och det med basta!!!Nu hör du vad jag säger....fint blev det ju i såsskålen, har oxå satt vita hyacinter på landet i olika såsskålar, tycker det är så fint..och så korten, ljuvliga, har inte börjat på att skriva ännu, men jag får nog sätta fart ikväll, ha det gott och så plingar vi i veckan, kramis

Mitt hvite hus sa...

Hei=)
for noen vakre julekort du har laget. Jeg skulle så gjerne ha lært å skrive kaligrafi, det er så vakkert.
Sviblene ble nydelige i sausenebbet=)

vakkert!

Klem Kerstin

Viveka i Bläckhornet sa...

Men så härliga kort du tillverkat.Ser ju proffsigt ut. Jag är likadan, när jag börjar med nåt glömmer jag alldeles bort tiden.
Så fint med hyacinterna i såasskålen också.

Kramar Viveka

Solsjö - Under en vind sa...

Verkligen fina kort! Kul för mottagarna att få kort som är så väl arbetade!

Kram!

LillaFlisan sa...

Lyckliga dom som får dina vackra julkort!

Så underbara och så utvald man känner sig när man får ett kort någon lagt så stor möda på att göra!

Kram

Flisan

Mia sa...

Åh vilka fina julkort du har gjort. Jag satt själv också hela kvällen igår med det är det värt. Jag tycker det är mycket roligare att skicka julkort när det ligger lite jobb bakom. :)

Ha en fin kväll!
Kram Mia

Eva Linnea sa...

Vilken härlig kavalkad av juliga bilder, jättefina julkort och annat! Vita hyacinter är så fina men jag kan inte ha doftande blommor eftersom jag har min mottagning hemma och det kommer kunder hit. De kan ju vara känsliga. Men det är jättefint med alla sorters vita blommor till jul.
Krm Eva Linnea

heavenandearth sa...

Vilka vackra kort du skapat!

Klart att du måste skaffa lite nya hyacinter, dom blommar ju över med blixtens hastighet, tycker jag! Det blev väldigt vackert m planteringen i såsskålen!

Ha de gott!
Kram! Iréne

NinaH sa...

Så fin kalligrafi & kort du gör!
Hyacinter är mysiga.
Och du Mari: Du hinner! För det är ändå inte viktigast!;-)
Ha det gott!

Hannis sa...

Jösses så fina julkort!!
Duktiga du som sitter och textar så där fint!!
Vad glada dom ska bli som får dom=))

Ähum..Får väl skämmas lite men jag skickar elektroniska kort i år..

Kram Hannis

MODERN COUNTRY sa...

Du har det virkelit trivelig Marie! Og så fint det var i din lillestuga. Min mann rister også ofte på hodet av mine Ideer :)) Hva de må stå ut med, fniss..Men fint blir det før Jul!
Så dyktig du er på kalligrafi, det er supervanskelig. Det vet jeg, har pørvd flere ganger tidligere. De er heldige som får et så fint kort!

Ha det godt i førjulstiden!
Klem Aina

spetsar och änglar sa...

Vilka vackra julkort!!!

Vill önska dig en fortsatt trevlig Advent.Och en riktig GOD JUL

Kram
Heléne

Noll54/Eva-Karin sa...

Dom är så fina dina kort! Och du, jag såg ett i tidningen du sa!!!!
Jag har heller inte pysslat så mycket i år! Vad BLIR det! Eld i ändan måste till, sen är det fixat!

Kram E-K/noll54

Hjärtat Mitt sa...

Oj, vilka fina julkort.
Det är en sak som jag inte hunnit med än. Men det är väl bättre sent än aldrig, kanske.
Ser att det kanske läge attt måla min lilla gran vit oxå, för det var verkligen snyggt. Som det är nu, så gillar jag den inte särskilt mycket. Men jag fick den när jag var liten och därför har den hängt med.
Så snyggt det blev att plantera i soppterrinen.

Kram Mari i Marieholm

Solsjö - Under en vind sa...

Kikar in igen, för att önska dig en riktigt GOD JUL!!!!

Nu tar jag lite jullov....

Kramar! ♥

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hallå, Vilka fina kort du gjort.. jätte fint skrivet.. Ja jag blev lite sentimental när jag satt vid datorn och skrev.. =) Hoppas du får en fortsatt trevlig onsdag.. Kramar Maria

Anonym sa...

Vilka fina julkort du har gjort, så duktig du är. Allttid roligt att titta in, fina bilder.
Helena

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej 1

ojojojoj...himel sååå mycke fina saker.underbara kort.
har inte heller fått tiden att räcka till iår...finner liksom inte rätta känslan.men så har jag hört att fler tycker.Det är nog så överlag.

kramizz Nilla

Frida sa...

Hej!
Vilka vackra julkort du har gjort och så fint du har textat på dem! Kallegrafi är verkligen roligt jag håller med om att man verkligen måste vara koncentrerad. Jag har inte heller hunnit med att julpyssla så mycket i år tiden har gått så fort. Vilken vacker soppterin till hyacinterna!
Kram Frida

Tulipa sa...

hej på dig!
Tänk vad man blir glad över att få ett kort gjort med omsorg!
Det är värt ganska mycket det!
Kram och julefrid!
Tulipa

Millygarden sa...

Åh vilka vackra kort du gjort..jättefina och så snyggt kalligraferat!

Kram Marina

annashusidingtuna sa...

Sådana fina julkort du har skapat, förstår att du tycker att tiden försvinner när du håller på.
Kram Anna

Lilla huset på prärien sa...

Vilka söta julkort du har knåpat ihop! För mig blev det inga julkort alls i år. Jag hade stora planer på att fota barnen fint men det var svårt att få dem uppklädda i liknande kläder osv... det blev bara inte av!

Och det där Vilgots Anik borde jag besöka någon gång :)

God Jul!

Kram Jenny

Siren sa...

Det er helt sant som du sier, man blir litt "hjemmeblind"...har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært i fjøsen og hentet inn ting og tang som har kommet til værdighet igjen.
Det mønsteret på porselenet var bare helt nydelig, og tenk at noe så fint har du hatt liggende i kjelleren! :)Nydelige kort også, skulle ønske det var jeg som kunne skrive slik!
Ha en flott dag!
:)

Stina sa...

Hej söta pysselgumman!

Du kan pyssla du.;-) Kramis

hemtrevnad marie sa...

Jättefina julkort!!!!
Själv kommer jag aldrig till skott och tillvekar egna...detta året har jag köpt jättefina nostalgiska julkort av Siv, på Vit spets...sen får det bli min käre Calle Larssons verk utöver dem!
Så vackert du gjort i terrinen!
Själv planterar jag alltid hyacinter i min vita terrin...men i år är jag lite wild and crazy, hihi...så jag satte amaryllisen i vita terrinen och hyacinter i den cremevita järnurnan på bordet... det blev såå bra...nu ska jag bara ut bak laggårn och hämta mera mossa!
Ha en fin fortsättning på veckan!!
kramis

Syster vit sa...

Jag fick oxå en inspirationskick någonstans ifrån, kan ha varit Lustfyllt. Även jag har satt hyazint i en såskopp med fat, köpt på loppis. Jättefina bilder på din blogg. Kram Liselott

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails