torsdag 22 januari 2009

Jakt-trofeer

När man har gett sig ut på jakt efter en speciell sak, så kan det antingen sluta med att man inte alls hittar det man vill ha... eller... så kan det sluta med att man kommer hem med mer, än vad som var tänkt! För mig så inträffar oftast det sistnämnda...

Dottern har sagt till mig en gång: Grannarna måste väl undra hur mycket som får plats i vårt hus, eftersom det bärs in så mycket, men aldrig kommer ut något!

Och hon har nog rätt i det!!!

Nu var det ju inte en piedestal jag skulle leta efter, utan något helt annat, men jag föll för den här fina piedestalen, eftersom den var så fint utskuren på benen... och lite lagom shabby...

Det var bara en av er som gissat på piedestal... det såg ju dessutom ut, som det bara var tre ben... så det var inte så lätt! Så nu blev det till att flytta på mitt lilla serveringskorgbord, som stod här förut, så det fick en ny plats, och det som stod där förut har jag också flyttat på... Ja, ni känner väl igen hur det blir? Ett evinnerligt flyttande på grejer, och det är ju bara sååå kul!

Och... det var ju det här jag skulle ha!

I höstas när jag köpte en ny dator, så köpte jag även en skrivare, och den ska ju då kunna stå någonstans så den är lätt att använda... Nu har jag inte ens packat upp den pga att jag inte har haft någonstans att göra av den... men så kom jag ju på att man kunde åka till Vadstena Antik för att se vad som fanns där... Något litet bord kanske de skulle ha!

Och det fanns det ju! Jag använde mitt ögonmått, eftersom jag inte packat upp skrivaren, och se det stämde precis! Den passade hur bra som helst på det lilla bordet!

Men egentligen vill jag ju inte ha den där! Man ser ju inte hur fint bordet är då!
Jag blir galen på mig själv ibland! Nu har jag börjat fundera på om man kan stoppa ner skrivaren i en låda i sekretären i stället... Och ta fram den när man ska använda den...
Så nu vet jag varken ut eller in...

Det måste mogna lite tror jag... Just nu står bordet bredvid sekretären, och med skrivaren på, och alla förb... sladdar som hör till, ligger i en hög, i en korg under bordet!
Vilket dilemma!!!
Det här fina skrivstället i jugend köpte jag också där... tyckte det var så kul att man kunde sätta i ett foto där. Det är väl egentligen tänkt för en almanacka, men det vill jag inte sätta dit just nu...
På våran lilla runda, så hittade jag även den här fina plåtburken! Tyckte att de borde komma tillbaka där den "hör hemma", med tanke på texten!


Sen fick jag en utmaning av kära Willewira, och den gick ut på att man skulle öppna sin fjärde mapp och sin fjärde bild, och det här var vad som låg där... en bild från Rosenrummet, och med min samling av ros-porslin! Inget särskilt upphetsande...

Nu ska man skicka den här vidare, men jag ser att många har haft den, så ni som lämnat kommentarer här kan väl ta den om ni inte har gjort den!
Tack för alla härliga kommentarer ni lämnar... det är så kul att läsa, och jag sitter alltid och ler
eller skrattar, nickar instämmande ibland precis som om ni skulle se mej...
Ja man blir nog lite blogg-skadad!
Kram på Er och Trevlig Helg!
Marie

42 kommentarer:

♥ Anna Wais ♥ sa...

Hej!

Vilken fin blogg du har! Och en massa fina bilder! Kul att jag hittade hit =)

Förstår vad menar med det där att man bara handlar och handlar..har tänkt på det jag med vad våra grannar tänker när de ser oss komma släpandes på alla möbler och påsar hela tiden! Vi har Stockholms stösta myrorna nästan runt hörnet! =) Men det är skoj, eller hur?!

Ha en bra kväll!

Kram

Anna

Vita små hjärtan sa...

Va fint... Sånt bord tror jag aldrig jag sett förut. Kram

annashusidingtuna sa...

Finfin pedistal!!
Visst stör man sig på alla fula sladdar och inte bara ibland utan jämt, eller hur?
Det är himla svårt att dölja dem...
Kram Anna

Kicki sa...

Hej Marie
vilka fina loppisfynd som vanligt. Och känner ju igen det där med hur alltign flyttar runt, runt, runt...
Kram från Kicki
på Thyrasgård

Viola sa...

Jaha, tänkte man vad har hon hittat på nu, ute och jagat råbock eller,,,,men så var inte fallet, jamen jag var övertygad om att månbordet hade anlänt, fick ju tag i två st i V-vik som du kanske läst, bordet på blogget hörde aldrig av sig, jodå helt plötsligt igår damp det ner ett mail så om du är intresserad finns detta kvar för 1200 kr ...bordet var ju så fint , inte i Jissi namn kan diu sätta en skrivarer på detta,...snälla Marie det är bara att köpa ett till, vi kan ta en sväng framöver...ha det gott i helgen imorgon bär det av till vattenhålet på em, puss och kram

Vita hjärtan sa...

Åh, vilka fina saker du hittade på Vadstena loppis. Både bordet och piedistalen skulle passa hos mig ;-) men jag skulle nog få ta skohornet till hjälp att få in dom.....nåja, det löser sig ju alltid som tur är!

Ha en bra helg!
Kram Annemari

Lilla huset på prärien sa...

Åh Marie vad du har fyndat!! Vilken vacker pidestal och vilket vackert bord! Och sen den där burken till på köpet... åh vad fin, den gillade jag verkligen! Helt i min smak :)

Så mysigt att åka iväg på sådana utflykter, det skulle min man ALDRIG följa med på kan jag säga! Sitter just och funderar på hur jag ska kunna ta mig ut på någon stor, härlig loppis i helgen ;)

Kram Jenny

Nygammalt sa...

Vilka fina saker du har hittat. Ja ibland tycker man att vissa saker är för fina än var de var ämnade för så då står man där igen och söker samma sak *ha ha*.

Kram.

Liten Bod sa...

Så fina saker du hittar! Det där bordet skulle jag vilja ha... Jag sitter också och nickar och ler :) Kram, Tina

Vardagslycka sa...

Vad mycket fint du har hittat! Jag sitter här och nickar instämmande för visst är det så att mycket flyttar in i huset hela tiden, men det är ju så himla kul att gå på sakletarjakt. Och så kommer man hem och ska försöka göra plats för det man fyndat och så slutar det med att alla saker byter plats.
Ha en riktigt skön helg!
Kram, Carina

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Så otroligt fin piedestal du har fyndat!
Otroligt fina bilder du visar.
Kram Irene

Mer av allt sa...

Pidestalen är verkligen jättefin med de utsnidade benen och den nötta ytan! Jag tycker också att bordet är för fint för att bli databord. Du hittar säkert något annat bord... :-)

Trevlig helg och kramar från mig

Villa nöystu sa...

Hej Marie,
jag är klart för att du ska gömma skrivaren. Jag gör så och visst känns det lite besvärligt varje gång jag behöver den, men det är egentligen inte så ofta. Och det är det värt tycker jag!
Bordet är så fint och bör inte gömmas.
Återigen är det roligt att titta in här hos dig. Tack för att du tittat in hos mig!
Kram från Petra

Sallys hus sa...

Hej Marie!

Oj vad länge sedan jag var här inne hos dig.....skäms...

Min tid räcker visst inte till till någonting...:(

Vilka underbara möbler du köpt och vilket ställe!!! Vadstena Antik...dit skulle jag allt bra gärna vilja åka.

Så fin lampfoten blev....mina föräldrar har en liknande...undrarns om man skulle kunna lura av mamma den...fniss...har inte ens tänkt på att man kan måla den.

jag skrattar gott åt att du bar bär in mer o mer grejjer...känner igen mig precis....fniss...

Ha en härlig helg!
Kram Katarina

Anonym sa...

Hej!
Vilken rolig dotter du har! Ja, vad ska grannarna undra? Men bordet var fint!
Sladdproblem ja. När vi skaffade bredband och trådlöst, så trodde jag att man inte behövde sladdar! Sant! Men så var det ju inte! Jag blev jättebesviken! Och så kan man flyga till månen!!
Ha det bra!
Hulda

Min Skattkammare sa...

Såna där riktiga inredningexperter säger ju att man ska blanda gammalt och nytt.
Då gör det ju inget om skrivaren syns! ;o)
Önskar dig en skön helg!
Kram Kicki

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Men va gullig sida hit kommer jag komma igen.. kram snowwhite-sussie.blogspot.com

heavenandearth sa...

Hej Vännen!

Kul kommentar av din dotter!! *ler*
Hemma hos mig börjar det bli väldigt mycket saker nu o jag har bara en liten lägenhet!! Men det finns såå mycket som jag vill ha!!! En sån vacker piedestal som du hittat, en sån vill jag ha!!!!

Burken var jättesöt!
Min kompis ska sälja ut sina gamla burkar nu...kanske kan jag hitta nån fin där.

Det där med sladdar e ett jä-a besvär..
Jag har hittat en grej, på det stora Varuhuset,som jag tror kallas sladdgömma...
Den finns i vitt o svart.. är en slags..ehh..plaströr kan man säga.. uppskuret på längden o böjbart...
Man stoppar helt enkelt in sladdarna där o det som syns är en lång vit "korv" istället..

Kan de va nåt kanske...

Ja, jag kan hålla med om att plast inte e nån större hit..men kanske bätte än ett gäng m sladdar! *ler*

Ha en härlig helg nu!!!
Kramar!
Iréne

LillaFlisan sa...

Åh så vackra bilder!!!

Jag är bara så käääär i din strutspenna!!!

Ljuvlig!
Stor kram och trevlig helg!!!


Flisan

Stina sa...

Mycket fint! Den där pediestalen var ju väldigt fin och lite annorlunda. Kramis

Landlig Idyll I Interiørhuset sa...

så vakkert det blomsterbordet var...er så vakkert med slike utskjæringer...likte også det andre bordet ditt.

Det er vanskelig å skulle finne det perfekte møblet til data,skriver osv...men løsningen kommer sikkert!

Håper du får en flott helg=)

lavendel mio sa...

For en nyelig blogg du har:)
Kjempefint bord og pidestall,dette kunne jeg ha tenkt meg:)

Ha en fin helg:)

Eva Linnea sa...

Hej! Det var väl en fin bild. Jag såg att du hade fått utmaningen från fler håll. Det är riktigt kul med så´na är grejer som cirkulerar på bloggarna. Bloggosfären är härlig.
Ha en skön helg!
Kram Eva Linnea

linnea-maria sa...

Åh piedestalen är fantastiskt vacker. Jag hittade en svart sådan där och knökade in i bilen förförra året. Året efter så köpte jag en stor hallspegel och ett litet tvåbent bord att ha under (glömt bort vad det heter), Vi fick packa om hela bilen och ha saker i knät för att få in det, ha ha dessutom hade vi en farfar med oss som skakade på huvudet, men in i bilen skulle det. Det lilla bordet är också trevlig. Ja här hemma svämmar vi snart över med möbler, måste bestämma vad vi ska göra oss av med. Huset är ganska stort så vi spar tills grabbarna får egna renoverade rum men nu staplar vi grejerna ovanpå varandra. Kram/linnea-maria

Marie sa...

Hej Marie!
Hihi, när jag såg din rubrik trodde jag att du hade fyndat ett renhorn eller något liknande.
Dina troféer är superfina, det där bordet hade gärna fått flytta hem till mig också.

Ja du, här undrar nog också grannarna ibland!!!!!!

Ha en mysig helg!
Kram Marie

Anonym sa...

Vilket fint bord. Ja jag förstår att du blir tokig på alla sladdar till datorn. Vem blir inte det ? De förstör precis allting. Och så pratar man om sladdlösa datorer, jag har då aldrig sett någon, eller det var nog bärbara. Den som uppfinner den sladdlösa blir nog miljardär.
Ha en skön helg...kram Mia

Zizzi sa...

Kanske kan du ställa skrivaren på nedre hyllan och sy ett fint draperi? Finfina saker du hittat!
Kram cissi

NinaH sa...

Jättefin piedestal... och bord... och skrivställ... och burk.... du hittade på Vadstena Antik! Men förstår om du tvekar till att använda det där jättefina bordet till skrivaren.... Gör sig vackrast "solo"- så som du arrangerat det, tycker jag!

Penseldraget sa...

hej
oj så fina saker du hittat...verkligen jätte fint.
vill önska dig en skön helg
kram pia

Hannis sa...

Skrattar gott åt att du flyttar runt sakerna!
Samma här...
Jag har min skrivare i ett skåp.
Hur jag än har gjort så hittar jag ingenstans där den passar in.

Bordet är så fint!
Pidestalen förstår jag att du bara var tvungen att ta hem=))

Du har en award att hämta hos mig//
Kram Hannis

Anonym sa...

Kikar in här ibland och får sån inspiration av Din fina blogg!
Döttrar kan verkligen slå huvudet på spiken och humor har dom oxå.
Sy ett snyggt överdrag till skrivaren är mitt tips och kanske får den plats på hyllan istället för ovanpå bordet.
Själv stoppar jag sladdarna i en papperskorg.
Ha en skön helg!

Pirre sa...

Hej Marie!
Tack för uppmuntran, lilla fröken som är på bild hon är en av mina älsklingar fastän lite butter!Din tidning skickar jag på måndag, datorn har varit på undersökning en hel vecka så jag har inte kommit åt din adress, med porto blir det 100:- den väger över ett halt kilo vill du hellre hämta den så hör av dig före 12.00 måndag1
Vadstena kan man allri åka till och komma hem tomhänt...man vill ta med sig allt, jäkla ställe;), ha det gott och ännu en gång tack,Pirjo!

Bitte sa...

Vilken fin piedestal du har köpt! Den skulle jag vilja ha... :-). Bordet var också helt underbart och precis som du var inne på, kanske för fint för att ha skrivaren på...? Jag tycker att det är fint med de saker du har på det nu! :-)

Kram
Beatrice

Lallis - liv och leverne sa...

En sådan fin piedestal! Och så fina grejer!
Kram Lallis

Anonym sa...

Så mycket fint, vilka fina bilder. Man får så mycket inspiration, även om det är mycket hund för mig just nu...
hälsningar Helena

drömmen om vitt sa...

Ja! våra grannar undrar nog dom med.....jag håller med om att man kan bli galen när det gäller placering av dator och diversse saker till. Vi ska placera våran i en garderob så jag slipper se den.......Förstår att du inte vill ha skrivren på det fina bordet:)
Ha det gott1
Lotta

Vintage sa...

Här är det alltid kul läsning! Lycka till i din jakt! Kraam susanne

Inspiration i vitt sa...

Hej Marie, jag känner så igen mig i dig när du berättar om saker som du tänkt till nåt eller saker som flyttas hit och dit och allt som bärs hem som du skriver om hahaha. Jag försöker att bära ut lite oxå annars får vi inte plats här hemma.
Ditt lilla bord var ju såå himla fint att det nästan är synd att ställa skrivaren på det hihi.
Kram på dig/Ingela.

NinaH sa...

Har något till dig på min blog!;-)

Les Cotrions sa...

Ohhh! How many beautiful things you have! I love them...the tables, the box...Fantastic!
Have a nice week!
Hugs
Vale

H elle K sa...

Hei fin pidestal, og bordet og det andre var også nydelig.. Som alltid fine bilder. Ha en fin uke.

Kristin

Hjärtat Mitt sa...

Men det är klart att du behövde en pidestal :)
Den passar ju perfekt där, eller hur!
Och ditt skrivarebord blev ju hur snyggt som helst med ditt arrangemang. Du får nog åka ut en runda till och leta upp ett annat bord, hihihi.
En perfekt anledning till ännu en shoppingrunda.
Ha en toppenvecka!

♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails